Connect with us

Ε.Π.Σ.Δ.Α.

Ο «ψυχωμένος» Ασπρόπυργος πήρε το Κύπελλο ενάντια στον Βύζαντα!

Published

on

Ο Ασπρόπυργος επικράτησε 1-0 του Βύζαντα Μεγάρων στην Ελευσίνα, στέφθηκε Κυπελλούχος Δυτικής Αττικής και πήρε το εισιτήριο για τον Κύπελλο Ερασιτεχνών. Το συγκρότημα του Μπάμπη Λιαϊλιά κοίταξε στα μάτια στον αντίπαλο, σκόραρε νωρίς με τον Ατματζίδη, άντεξε μισή ώρα με παίκτη λιγότερο και δικαιολόγησε σε ένα βαθμό ότι δίκαια πρωταγωνιστεί στην Α’ ΕΠΣΔΑ. Από την άλλη πλευρά, οι ‘κιτρινόμαυροι’ προβλημάτισαν με την παρουσία τους. Η απραξία της Γ’ Εθνικής φάνηκε να τους επηρεάζει αρκετά, καθώς δεν είχαν ρυθμό, ενώ δεν βρήκαν λύσεις για να «διαρρήξουν» την αντίπαλη άμυνα. Ίσως και να τους «βόλευε» η ήττα, αφού προέχει η σωτηρία και όχι τα ταξίδια για το Κύπελλο.

«Killer» o Ατματζίδης, δεύτερο ημίχρονο για.. ύπνο!

Σε γενικές γραμμές ο Τελικός ήταν μέτριος. Οι φάσεις ήταν λιγοστές στα καρέ των Βανδώρου και Λαμπρόπουλου και μοιραία το 1-0 δεν άλλαξε. Έπειτα από 15 λεπτά αγώνα, οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Λαμπρόπουλος ανέτρεψε τον Μεϊμαρίδη, ο διαιτητής Βάτσιος υπέδειξε ορθά την άσπρη βούλα και ο Ατματζίδης ψύχραιμος έκανε 1-0. Οι παίκτες του Γιώργου Ασπρογέρακα λίγο έλειψαν να ισοφαρίσουν τρία λεπτά αργότερα, αλλά ο Λιούρας είδε το σουτ να καταλήγει στο δοκάρι. Στην συνέχεια, Μίχας και Καλογρίδης έχασαν καλές ευκαιρίες να σκοράρουν, ενώ στο 34′ ο Μεϊμαρίδης αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Έτσι, ολοκληρώθηκε ένα δυνατό πρώτο μέρος και αρκετά ποιοτικό σε σχέση με το… απελπιστικό δεύτερο. Οι δύο ομάδες πήγαν σε παιχνίδι σκοπιμότητας όντας κλειστές και έψαχναν την καθοριστική αντεπίθεση. Στο 58′ ο Μεϊμαρίδης παραλίγο να «κάψει» την ομάδα του δεχόμενος δεύτερη κίτρινη για θέατρο από τον Βάτσιο, αλλά ο Βύζας είχε προβλήματα και ατυχία. Μάλιστα, στο 75′ ο σύλλογος των Μεγάρων είχε νέο δοκάρι ύστερα από φάουλ του Ρόγκα. Όπως ήταν λογικό, οι ‘κυανόλευκοι’ οργανώθηκαν ασφυχτικά, μπλόκαραν τους φιλοξενούμενους και παίζοντας παθιασμένα μέχρι τέλους κατέκτησαν ένα παλικαρίσιο Κύπελλο.

Νικητής και στις κερκίδες ο Ασπρόπυργος!

Ο Ασπρόπυργος ήταν νικητής και στην μάχη της κερκίδας στα.. σημεία! Οι φίλοι της Κυπελλούχου, πλέον, ομάδος δεν σταμάτησαν να φωνάζουν ωθώντας το σύνολο του Λιαϊλιά στην πολυπόθητη κούπα. Συνολικά, 850 άτομα παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας δίνοντας άλλο χρώμα σε ένα μέτριο, από πλευράς θεάματος, τελικό.

«Άρχοντας» ο Βάτσιος!

Πολλή καλή η διαιτησία του Αριστείδη Βάτσιου, ο οποίος είχε άξιους συμπαραστάτες τους Πρέντζα και Οικονόμου. Ο έμπειρος ρέφερι κατελόγισε σωστά το πέναλτι στο 15′, ενώ στο 58′ με αποφασιστικότητα απέβαλε τον Μεϊμαρίδη για θέατρο. Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο δέχθηκε την κατακραυγή της ‘κυανόλευκης’ κερκίδας, όμως διατήρησε μέχρι τέλους τις ισορροπίες.

Παρόντες και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Αρχών

Ο Αντιδήμαρχος Ασπροπύργου, Αναστάσιος Παπαδόπουλος, και ο Δήμαρχος Μεγάρων, Γρηγόριος Σταμούλης, εκπροσώπησαν τις πόλεις των δύο ομάδων και στο τέλος μαζί με τους εκπροσώπους της ΕΠΣΔΑ μοίρασαν τα μετάλλια στους πρωταγωνιστές ενός ήρεμου τελικού.

Διαιτητές: Βάτσιος Α., Πρέντζας Δ., Οικονόμου Κ. και Δημόπουλος Μ (4ος).

Ασπρόπυργος (Μπάμπης Λαϊλιάς): Βανδώρος, Ατματζίδης, Φραγκόπουλος, Κυριακίδης, Ευσταθιάδης, Τσεβάς (82′ Παναγιώτου), Κουσίδης (89′ Κυριλιούκ), Νάκας, Μεϊμαρίδης, Κολογρίδης, Γκαβτζίδης.

Βύζας (Γιώργος Ασπρογέρακας): Λαμπρόπουλος, Αλεβίζος, Ρόππας, Βαρδακώστας, Τσονκόφ, Φαμπιάνο, Κολιόπουλος, Ρόγκας, Χαλιώτης (87′ Μανωλάς), Μίχας (57′ Ρούμπο), Λιούρας (70′ Μαρινόπουλος).

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τον τελικό…περισσότερες φώτο  στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ