Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Αντώνη Δαρζέντα

Published

on

Η ΕΠΣΠ ανακοίνωσε χθες ότι θα γίνει ο αγώνας για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή της Α’ Κατηγορίας   ανάμεσα στους πρωταθλητές των δυο ομίλων που θα ξέρουμε μετά τους μεθαυριανούς αγώνες . Το  …υπέρμπαράζ θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Μαΐου και ώρα 17.30 στο  Δημοτικό γήπεδο Κερατσινίου «Παναγιώτης Σαλπέας »  και αναμένεται να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα .

Προσέξτε τώρα .Η Ένωση ανακοίνωσε επίσης ότι το Σάββατο 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί αγώνας κατάταξης ανάμεσα στις δυο δευτεραθλήτριες ομάδες των δυο ομίλων της Α’ Κατηγορίας .  Ένας αγώνας που μπορεί να έχει τυπικό και διαδικαστικό χαρακτήρα , αλλά μπορεί και όχι . Να είναι δηλαδή καθοριστικός και ουσιαστικός για τη συνέχεια . Κι αυτό μπορεί να γίνει για την περίπτωση που ένας εκ των δυο πρωταθλητών των δυο ομίλων δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Θα τον αντικαταστήσει δηλαδή ο νικητής του αγώνα των δευτεραθλητών ….

Αλλαγή δεδομένων και σημαντικές εξελίξεις  είχαμε σχετικά με τον επεισοδιακό αγώνα Φαληρικού – Ελλάδας Ποντίων .Όπως είχε γράψει ο διαιτητής Κώστας Κωνσταντόπουλος στην επίθεση που έγινε μετά την λήξη του αγώνα στο διαιτητικό τρίο αναγνώρισε τον  γιο του προέδρου του Φαληρικού Μιχάλη Μπαξεβανάκη , γεγονός ου έγραψε στο φύλλο αγώνα .Μετά όμως από αντιδράσεις παραγόντων του συλλόγου που διέψευδαν κατηγορηματικά  ότι ο Μιχάλης ήταν ένας από αυτούς που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και κτύπησαν , ο διαιτητής Κωνσταντόπουλος με τους βοηθούς του Ζερβάκη και Μηλιδώνη αφού είδαν φωτογραφίες στο  facebook διαπίστωσαν  ότι δεν ήταν ο Μιχάλης Μπαξεβανάκης αυτός που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι έκαναν συμπληρωματική έκθεση ( υπογράφουν και οι τρείς ) όπου   αναιρούν αυτό  που γράφτηκε για τον Μιχάλη. Τώρα ποιοι είναι αυτοί που μπήκαν και κτύπησαν τους διαιτητές  , είναι μια άλλη ιστορία. Ο Γιώργος Μπαξεβανάκης τους ξέρει , όπως γράφει το φύλλο αγώνα, αλλά δεν τους μαρτυρά….

Επιτέλους πλήρης φωτισμός στο γήπεδο Δραπετσώνας . Με γερανό μπήκαν λάμπες στους προβολείς, συνολικά 28 , που έκαναν την νύχτα μέρα . Ένα σημαντικό πρόβλημα λύθηκε από την Δημοτική Αρχή . Παράλληλα έγινε καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου  , στις τουαλέτες κλπ., από ειδικό συνεργείο του Δήμου  Μας ενημέρωσε ο Στάθης Αμαραντίδης αυτός ο σπουδαίος παράγοντας του Δραπετσωνίτικου ποδοσφαίρου. Που δίνει συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο καθώς και στους Σταυρούλα Συράκο, Στράτο Δασκαλάκη , Δημήτρη Θωμαΐδη  για  τις ενέργειες τους….

Έχουμε αναφερθεί τον τελευταίο καιρό για τον σωστό τρόπο που λειτουργούν πλέον οι Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Πειραιά , στις οποίες προΐσταται ο Β’ Αντιπρόεδρος της  Ένωσης Αποστόλης Μαρούλης .

Για τον τρόπο που κινούνται πλέον στις Μικτές Παίδων και Νέων αναφέρεται σήμερα στη στήλη το μέλος της Επιτροπής Σταύρος Μορφόπουλος ένας ακούραστος εργάτης του Πειραϊκού ποδοσφαίρου που ασχολείται  ειδικά με τις υποδομές και την ανάπτυξη τους . Μας δήλωσε λοιπόν με χαρακτηριστικά στοιχεία:

«Να  αναφερθώ αρχικά για την Μικτή παίδων. Ξεκίνησαν δοκιμαστικές προπονήσεις  στις 29 Ιανουαρίου 2018 , δηλαδή πιο μπροστά από κάθε άλλη Ένωση μιας και ζητήσαμε από την  ΕΠΟ να πληροφορηθούμε τις ηλικίες που θα αγωνιστούν την νέα περίοδο. Έχουν γίνει από τότε  εννέα προπονήσεις ένας  φιλικός αγώνας , έχουν δοκιμαστεί 75 παιδιά γεννηθέντα το 2005 από 23 σωματεία. Οι έξι  πρώτες προπονήσεις ήταν ανοικτές .Οι επόμενες τρεις  με πρόσκληση όπως επίσης αν κάποιος προπονητής σωματείου προτείνει υποδεχόμαστε το παιδί για να αξιολογηθεί.

Η Μικτή Νέων ξεκίνησε στις  29 Ιανουαρίου με παιδιά γεννηθέντες το  2003. Έχει πραγματοποιήσει εννέα  προπονήσεις , ένα  φιλικό παιχνίδι  έχουν δοκιμαστεί 55 παιδιά από 20 σωματεία και ισχύει για νέα παιδιά ότι και για τους παίδες. Έχουν όπως πάντα ιατρική κάλυψη και παρακολούθηση αν χρειαστεί. Τα φιλικά παιχνίδια  θα συνεχιστούν μέχρι τη  λήξη  της φετινής περιόδου. Ονόματα ομάδες, προσκλήσεις,  αριθμός παρουσιών είναι όλα καταγεγραμμένα και αρχειοθετημένα. »……

Το Σάββατο 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί αγώνες  του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ. Στις 16.15 ο μικρός  και στις 18.30 ο μεγάλος τελικός.Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το γήπεδο που θα τελεστούν οι αγώνες . Αυτό θα γίνει γνωστό , κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα .

Επίσης ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα  ζευγάρια . Το σίγουρο είναι ότι στον μεγάλο τελικό  θα λάβει μέρος ο Αετός Κορυδαλλού  και ένας εκ των Εθνικού Πειραιά και ΑΕ Μοσχάτου .  Αν ο πρώτος νικήσει το πρωί της Κυριακής στις 10 τη Νίκη Ρέντη στη Δραπετσώνας θα είναι αυτός ο δεύτερος φιναλίστ . Διαφορετικά στον τελικό θα παίξουν οι Μοσχατιώτες εφόσον βέβαια  νικήσουν την  Ένωση Καμινίων το Σάββατο στις 10 το πρωί. Να σημειωθεί ότι τον αγώνα αυτό θα διευθύνει γυναικεία αμιγώς τριάδα ( Βογιατζιδάκη, Τσονοπούλου, Πετρούλια ). Μετά το τέλος των τελικών θα βραβευτούν και οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας του εφηβικού πρωταθλήματος  που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους τους . Είναι οι Ιωνικός( 1ος όμιλος) , ΑΟ Καραβάς( 2ος) , ΑΟ Κορυδαλλός ( 3ος ) και Αμπελακιακός( 4ος ) …….

Σε  χειρουργική επέμβαση βουβωνοκήλης υποβλήθηκε χθες ο παρατηρητής αγώνων της ΕΠΣΠ Γιώργος Μαλούχος . Η επέμβαση έγινε στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας από τον διακεκριμένο χειρούργο Γιώργο Μεϊμάρη   τον οποίο ο  κ. Μαλούχος αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια ,καθώς και όλο  το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου .  Τις καλύτερες ευχές μας στον αγαπητό μας φίλο και συνεργάτη για ταχεία ανάρρωση . Να επιστρέψει γρήγορα στα καθήκοντα του!!!….

stoplekto

Δυο προσθήκες ο Ηρακλής Νίκαιας

Φώτη Περιφάνη

Published

on

Σε δυο μεταγραφικές κινήσεις προχώρησε η διοίκηση του Ηρακλή Νίκαιας.

Απέκτησε  με τη μορφή δανεισμού από τον Αετό Κορυδαλλού τον 18χρονο μέσο Αναστάσιο Γκούμα. Οι ιθύνοντες του συλλόγου ευχαριστούν το  σωματείο του Αετού Κορυδαλλούκαι τον κ. Δημήτρη Μπούγα για την παραχώρηση του παίκτη.

Επίσης στο σύλλογο επέστρεψε στον Ηρακλή ένα παλιό μέλος του συλλόγου. Ο λόγος για τον έμπειρο μεσοεπιθετικό Σταμάτη Κατσιμοίρη, με περάσματα στο παρελθόν από πολλές ομάδες και τελευταία στον Περαμαϊκό.

Continue Reading

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

stoplekto

Published

on

Γράψαμε κάτι χθες για όσα συμβαίνουν στο Ερασιτεχνικό Πειραϊκό ποδόσφαιρο . Γενικά . Δεν στοχοποιήσαμε κανένα .Οι περισσότεροι το κατάλαβαν . Όλοι θα πρέπει  να  προστατεύσουμε με κάθε τρόπο αυτό που αγαπήσαμε, υπηρετούμε και ονειρευόμαστε .Στενοχωριόμαστε όταν βλέπουμε τσαμπουκάδες , παλικαριές και ψευτομαγκιές στα γήπεδα.  Θλιβόμαστε ειλικρινά   όταν διαβάζουμε απειλητικά μηνύματα στο Facebook,από και  προς κάθε κατεύθυνση . Δεν είναι αυτή η εικόνα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου….

Έβγαλε ανακοίνωση χθες βράδυ η διοίκηση του ΑΟ Καραβά . Μετά την επιβολή στους παίκτες που αναγράφονται για τα επεισόδια στο φύλλο αγώνα με την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα  Πολύ σκληρή ανακοίνωση , με βαρείς και μηνύσιμους χαρακτηρισμούς , την οποία βέβαια  «μάζεψαν » λίγες ώρες αργότερα αλλάζοντας κάποιες φράσεις προφανώς μετά από αντιδράσεις . Το  θέμα όμως δεν είναι αυτό, καθεαυτό . Είναι γιατί φτάσαμε εδώ . Γιατί τόσο μίσος ένθεν και ένθεν από πρώην φίλους ; Έτσι θα πάμε στο ντέρμπι; Με πόλεμο ; Δεν κινδυνολογούμε . Αυτή είναι η πραγματικότητα και την βλέπουμε μπροστά μας όλοι . Αυτό είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που θέλουμε ;Ας σοβαρευτούμε πλέον όλοι μπροστά σε αυτή κατάσταση σήμερα . Γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά ….

Στον α’ γύρο «φώναζε» η ΑΕ Μοσχάτου γιατί τιμωρήθηκε ο κορυφαίος επιθετικός της ο Σαπαλίδης που αποβλήθηκε  και τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές και δεν θα έπαιζε στο ντέρμπι με τον Καραβά  . Τώρα κάνει το ίδιο και ο τελευταίος  για τον βασικό επιθετικό του τον Μπεσού που τιμωρήθηκε  με 3 αγωνιστικές και χάνει «στο τσακ » το ντέρμπι με το Μοσχάτο. Συμπέρασμα . Και στις δυο περιπτώσεις η Πειθαρχική επιτροπή εφάρμοσε τον κανονισμό . .Για την περίπτωση της τιμωρίας των παικτών του Καραβά και της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας  ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής  Αντώνης Ανούστης μας είπε:« Εφαρμόσαμε το γράμμα και το πνεύμα του νόμου . Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς . Το άρθρο 10 παράγραφος 1γ το λέει καθαρά . Ποδοσφαιριστής που προσπαθεί να κτυπήσει ή να ανταποδώσει βίαιο και βάναυσο κτύπημα τιμωρείται με 3 αγωνιστικές . Αν δεν εφαρμόζαμε  τον νόμο θα μας κατηγορούσαν οι άλλοι που είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι »…..

Ο δεύτερος επαναληπτικός αγώνας για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Πειραιά διεξάγεται σήμερα στις 15.00 στο γήπεδο Κορυδαλλού . Αντίπαλοι ο Ερμής και ο Αμπελακιακός για μια θέση στους «τέσσερις » του θεσμού . Θα διευθύνει ο Θοδωρής Πουλόπουλος με βοηθούς τους Γιάννη Κοντιζά και Χρήστο Κορώνα. 4ος είναι ο Γιώργος Αλατσάκης και παρατηρητής αγώνα ο Άκης Τρύφωνας . Στον πρώτο αγώνα είχαν επικρατήσει με 2-1 οι Σαλαμίνιοι. Ευχή μας είναι να γίνει ένα όμορφο  παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια και ο καλύτερος η ο τυχερότερος ας νικήσει.

Ο νικητής θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τα ημιτελικά. Το πρώτο το πήρε από την περασμένη εβδομάδα η ΑΕ Περάματος.  Η οποία παρεμπιπτόντως να πούμε ότι απόψε στις 19.30 κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στον πολυχώρο « Lampiris garden »(Καταρράκτης) που βρίσκεται στην Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Νέο Ικόνιο ( Γέφυρα ΟΛΠ)….

Συνέχεια στο θέμα που αναφέραμε χθες για την μη χρησιμοποίηση του γκολκίπερ του Ολυμπιακού Κερατσινίου Φάνη Ντασκαγιάννη στον αγώνα με την προηγούμενη ομάδα του την Σπίθα επειδή δέχτηκε απειλές αφού δεν τήρησε την συμφωνία του να μην παίξει στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Ο πρόεδρος  της Νικαιώτικης ομάδας Σπύρος Κλαρούδας επικοινώνησε μαζί μας και διέψευσε τους ισχυρισμούς του παίκτη λέγοντας:  «Από την αρχή  ο Φάνης ήθελε να φύγει . Κανονικά ήταν να πάει στον Πυθαγόρα. Εμείς δεν θέλαμε να πάρει μεταγραφή για ανταγωνιστική ομάδα. Μας πίεσε για τον Ολυμπιακό Κερατσινίου και έδωσε τον λόγο  του ότι στο μεταξύ μας παιχνίδι δεν θα παίξει .Δεν το τήρησε όμως αυτό. Όταν τον είδα να ετοιμάζεται να παίξει του είπα ότι δεν έχω αντίρρηση  αρκεί να πάει στην εξέδρα και να πει ότι δεν τήρησε τον λόγο του . Δεν το δέχτηκε όμως . Αν μας  έπαιρνε ένα τηλέφωνο από πριν και να μας πει ότι θα έπαιζε αυτός αφού η ομάδα του δεν είχε άλλο τερματοφύλακα, θα τον κατανοούσα. Υπήρχε περίπτωση να αρνηθώ; Με τον τρόπο όμως που ενήργησε , φυσικά και δεν το επέτρεψα. Το είπα και στους παράγοντες του Ολυμπιακού Κερατσινίου. Συμφώνησαν μαζί μου . Ο κ. Ρίζος μάλιστα μου είπε πως κι αυτός στη θέση μου το ίδιο θα έκανε .. Και για να κλείσω .Αυτός που δεν κρατάει τον λόγο του δεν πρέπει να φοράει παντελόνια . Δεν έχει σημασία αν είναι 19 και 20 ετών. Τι σημαίνει αυτό δηλαδή; »….

Η διοίκηση του Αστέρα Νίκαιας ευχαριστεί δημόσια  την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα και ιδιαίτερα τον κ. Μυλωνάκη που παραχώρησε  τα  αποδυτήρια τους για την ομάδα στο Κυριακάτικο  παιχνίδι  με τον Άρη Αμφιάλης την περασμένη Κυριακή. Επίσης  ευχαριστεί το σωματείο ΑΠΣ Αμφιάλη για την προσφορά νερών στον σύλλογο….

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

LIKE