Connect with us

6ος Όμιλος

Ιαλυσός-Διαγορας 1-0

Published

on

Με το γκολ του Γιώργου Δελαπόρτα στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ιάλυσος επικράτησε με 1-0 του Διαγόρα στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο και επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στις νίκες στο ντεμπούτο του Σάκη Τερζή στον πάγκο της ομάδας. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι κόντρα σε έναν Διαγόρα που δεν απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης στο Οικονομίδειο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν το παιχνίδι κυρίως στην δύναμη και τα σκληρά (οχι αντιαθλητικά) μαρκαρίσματα. Ο Διαγόρας ήταν ελαφρώς καλύτερος στα πρώτα λεπτά, πιέζοντας ψηλά ωστόσο δεν δημιούργησε κινδύνους στην εστία του Ανδρούτσου. Από την άλλη ο Ιάλυσος έδειχνε βάση σχηματισμού, να ψάχνει κυρίως τις αντεπιθέσεις και δεν άργησε να ισορροπήσει το ματς.

Ο Σταυλάς ταλαιπώρησε τον Διαγόρα

Με τον Δημήτρη Σταυλά να πραγματοποιεί μια σπουδαία εμφάνιση, ο Ιάλυσος ανέλαβε την ηνία μετά το 15΄ και πιέζοντας ψηλά δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Διαγόρα. Οι γηπεδούχοι είχαν τους Φαβάλι και Δελαπόρτα σε πολύ καλή ημέρα και σε συνδυασμό με τις πλαγιοκοπήσεις του Σταυλά, άγγιξαν σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ. Ένα γκολ το οποίο ήρθε στο 25΄με τον βραχύσωμο μπακ να σεντράρει από δεξιά και τον Δελαπόρτα να εκμεταλλεύεται την κακή απομάκρυνση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Αισθητή η απουσία του Γιόνδη-Απόλυτο έλεγχο ο Ιάλυσος

Ο Διαγόρας έπρεπε πλέον να επιτεθεί στο ματς, αλλά δίχως τον βασικό του σέντερ φορ, Αντώνη Γιόνδη δεν μπορούσε να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Ο Ιάλυσος είχε τον έλεγχο και στην συνέχεια του πρώτου μέρους, αναζητώντας την κόντρα επίθεση. Οι παίκτες του Σάκη Τερζή θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο γκολ στην κόντρα επίθεση, ωστόσο ήταν αρκετά επιπόλαιοι κυρίως στην τελική πάσα και το ημίχρονο έκλεισε στο 1-0.

Κακό ποδόσφαιρο

Αρκετά κακό θέαμα περιλάμβανε το δεύτερο ημίχρονο στο Οικονομίδειο. Ο Ιάλυσος έδωσε χώρο στον Διαγόρα, που δεν απειλούσε ούτε στο ελάχιστο για αρκετή ώρα. Οι γηπεδούχοι έψαχναν τους κενούς χώρους να βρουν τρόπο να κλειδώσουν την νίκη τους, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν ευκαιρίες. Από την άλλη ο Νίκος Παντέλης ανακάτεψε την τράπουλα, προσπαθώντας να κερδίσει το χώρο του κέντρου, δίχως όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το πρώτο σουτ του γηραιού ήταν στο 77΄ με τον Βραζιλιάνο Ούγκο να σουτάρει ψηλά άουτ.

Δεν απείλησε ο Διαγόρας, άντεξε ο Ιάλυσος

Στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά, ο Νίκος Παντέλης τα έπαιξε όλα για όλα, πιέζοντας ψηλά κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα του. Ο γηραιός έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν δημιούργησε ούτε μια κλασική ευκαιρία προς την εστία του Ανδρούτσου. Ο Σάκης Τερζης έκλεισε σωστά τους χώρους, γεμίζοντας την μεσαία του γραμμή και κατάφερε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο.

MVP:

Μπορεί η μεσαία γραμμή του Ιάλυσου με Ρεκλείτη, Δήμα, Δελαπόρτα και Φαβάλι να κυριάρχησε έναντι αυτής του Διαγόρα, ωστόσο ο Δημήτρης Σταυλας ήταν ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε για λογαριασμό της ομάδας του Σάκη Τερζη. Ο έμπειρος αμυντικός, δημιούργησε το γκολ, έτρεξε αρκετά και ήταν εξαιρετικός τόσο επιθετικά, όσο και στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Οι συνθέσεις

Ιάλυσος (Αθανάσιος Τερζής): Ανδρούτσος. Σταυλάς, Τσούπρος, Αρχοντούλης (79΄ λ.τ Νικήτας), Ρεκλείτης, Παφιάκης, Σπάρταλης (60΄ Μπεγλεκτσης), Φαβάλι (92΄ Μαντικός), Δελαπόρτας, Δήμας, Βλάχος (82΄ Χριστόφ)

Διαγόρας (Νίκος Παντέλης): Στεφανάκος, Ευαγγελιδάκης, Παυλίδης, Προβατίδης, Ρούνιτς (85΄ Κιοσέογλου), Γεωργίου, Σουάνης, Σκάρος (55΄ Ούγκο), Βελλίνης (77΄Παναγιωτίδης), Βελέτης, Λάμπρου (47΄ λ.τ Χειμωνέττος)