Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Ανατολάκης στο Κανάλι Ένα 90,4: “Όλος ο κόσμος θέλει αλλαγή στην ΕΠΟ”

Published

on

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Ανατολάκης στο “Κανάλι Ένα 90,4” και τον καλό συνάδελφο Λουκά Θεοφανόπουλο. Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά κατεβαίνει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές της ΕΠΟ, ενώ κατέθεσε και την άποψή του για την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη στην Προεδρία της Ομοσπονδίας.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη από το Κανάλι Ένα 90,4:

«Ολος ο φίλαθλος κόσμος θέλει να δει μία αλλαγή στην ΕΠΟ, να έρθει νέος άνεμος στη μεγαλύτερη αθλητική Ομοσπονδία της χώρας μας» τόνισε ο Γιώργος Ανατολάκης στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ένα 90,4 Fm για τις εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στις οποίες θα είναι υποψήφιος για τη Εκτελεστική Επιτροπή προτεινόμενος από την ΕΠΣ Πειραιά.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά, μαζί με τους Καφέ, Κωνανστινίδη, Σεϊταρίδη και Χαριστέα αισιοδοξούν να εκλεγούν, ώστε να στηρίξουν την προσπάθεια του Θοδωρή Ζαγοράκη για την αναγέννηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο όπως τονίζει ο Γιώργος Ανατολάκης δεν είναι μόνο οι επαγγελματικές ομάδες, αλλά και τα ερασιτεχνικά σωματεία που αποτελούν τον πυλώνα του οικοδομήματος και φυσικά η Εθνική μας ομάδα για την οποία υπογραμμίζει πως αποτελεί προτεραιότητα να αποκτήσει την αίγλη του παρελθόντος. Και προς αυτή την κατεύθυνση είναι κάθετος πως θα πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Σιόβας.

Αναλυτικα ο Γιώργος Ανατολάκης είπε:

Για τον Θοδωρή Ζαγοράκη: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα να βρίσκομαι στο πλευρό του Θοδωρή Ζαγοράκη για ένα καλύτερο μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει Ελληνας φίλαθλος, ανεξαρτήτως ηλικίας, που να μην γνωρίζει τον Θοδωρή Ζαγοράκη, τον αρχηγό της Εθνικής Ποδοσφαίρου που το 2004 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Κάτι που κανείς δεν μπορούσε ακόμη και να το φανταστεί. Εξίσου σημαντικό είναι, όμως, το γεγονός πως τον Θοδωρή Ζαγοράκη τον γνωρίζουν άπαντες και στις δύο συνομοσπονδίες, στη ΦΙΦΑ και στην ΟΥΕΦΑ και είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής των επαγγελματικών ομάδων, της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ενώσεων και της Κυβέρνησης. Εχει δηλαδή όλα τα εχέγγυα για να συσπειρώσει την ποδοσφαιρική οικογένεια και να ξεκινήσει η ανάκαμψη.
Με τον Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ θα πάμε και σε άλλα πρότυπα, Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών άλλων χωρών, όπου παλαιοί ποδοσφαιριστές εκλέχτηκαν πρόεδροι.Οπως, πχ ο Νταβόρ Σούκερ στην Κροατία, ή ο Μάρκο Πάντελιτς που είναι ο νέος υπηρεσιακός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Σερβίας. Πριν από δύο χρόνια είχα συναντηθεί με τον Μάρκο στη Σερβία, όπου έπαιζε ο Ολυμπιακός, και μου είχε πει πως ήταν αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία. Αυτοί, λοιπόν, μπορούν. Εμείς γιατί να μην μπορέσουμε;».

Για τη δική του υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΠΟ: «Εγώ προσωπικά, που για πάρα πολλά χρόνια βρίσκομαι στη διοίκηση της ΕΠΣ Πειραιά, ως πρόεδρος της Ενωσης, έχω ολοκληρωμένη εικόνα για τα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που είναι κοινά είτε πρόκειται για τον Πειραιά, τη Ρόδο, την Κρήτη ή τα προβλήματα των ερασιτεχνικών ομάδων της Φθιώτιδας.  Να προσθέσω, πως όλοι μας ως ποδοσφαιριστές δεν βρεθήκαμε ως δια μαγείας σε ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτέλεσε την αφετηρία μας σε αυτή τη μακροχρόνια διαδρομή. Όταν ξεκινήσαμε, τα γήπεδα που παίζαμε ήταν χωμάτινα. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να βοηθήσω κι από άλλο πόστο πλέον να πετύχει το πρόγραμμα του Θοδωρή Ζαγοράκη, συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ολος ο φίλαθλος κόσμος θέλει να δει μία αλλαγή στην ΕΠΟ, να έρθει νέος άνεμος στη μεγαλύτερη αθλητική Ομοσπονδία της χώρας μας. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα που η ΕΠΟ πρέπει να στελεχωθεί κι από ανθρώπους που έχουν δώσει τα πάντα στο ποδόσφαιρο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εκεί που δώσαμε για πάρα πολλά χρόνια τις εξετάσεις μας.
Είναι κοινά αποδεκτό πως γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, από τη βάση του έως στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Για το αν είναι αισιόδοξος πως θα εκλεγεί: «Λίγες ημέρες απέμειναν. Το Σάββατο θα γνωρίζω εάν θα εκλεγώ και θα έχω τη δυνατότητα να προσφέρω με πράξεις και όχι με λόγια. Θα το ξαναπώ. Αυτό που επιθυμώ δεν είναι οι θέσεις, αλλά να βοηθήσω το ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Ντρέπομαι που η Εθνική μας ομάδα δεν έχει, πλέον, μία σταθερή έδρα και πηγαίνει δεξιά κι αριστερά. Εχουν πάψει πια να την υπολογίζουν. Και να πω και την αλήθεια; Μεταξύ των οικονομικών αιμοδοτών της ΕΠΟ είναι και η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Όταν, όμως, υπάρχουν διακρίσεις. Να προσθέσω πως αποτελεί γενικότερα ανάσα για τον αθλητισμό, αλλά και ειδικότερα για τα ερασιτεχνικά σωματεία ο νέος νόμος για τη χρηματοδότηση από τους φόρους των τυχερών παιχνιδιών.
Για να απαντήσω στην ερώτησή σας: Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω πως θα εκλεγώ. Αλλά και να μη γίνει αυτό δεν θα σταματήσω. Αγαπώ το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εδώ΄στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά βλέπω καθημερινά την αγωνία των παραγόντων των Σωματείων. Παράγοντες που από το υστέρημά τους προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για την ομάδα που αγαπούν. Θα συνεχίσω, λοιπόν, να δίνω καθημερινά τον αγώνα μου για αυτούς τους ανθρώπους και τους ποδοσφαιριστές τους. Αυτοί είναι ο πυλώνας του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τις πρώτες κινήσεις που θα γίνουν μετά τις εκλογές: «Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες την επομένη των εκλογών θα τις αναφέρει ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Όμως μπορώ να καταθέσω από τώρα την αισιοδοξία μου πως θα πάμε καλά εάν εκλεγούμε όλοι οι διεθνείς παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, γιατί έχουμε άριστες σχέσεις και καλή χημεία μεταξύ μας. Μπορεί εγώ π.χ. σε συλλογικό επίπεδο να έχω ήμουν συμπαίκτης μόνο με τον Παντελή (Καφέ), αλλά υπάρχει μεγάλη αλληλοεκτίμηση και με τον Χαριστέα και με τον Παπαδόπουλο και με τον Κωνσταντινίδη και με τον Σεϊταρίδη. Ολοι μας θα ξεκινήσουμε με έναν κοινό σκοπό: το καλό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Θέλουμε να ανανεωθεί η Ομοσπονδία από ανθρώπους που έχουν δώσει και την ψυχή τους για το ποδόσφαιρο».

Για τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Σιόβα: «Θα επαναλάβω κάτι που είπα προσφάτως σε μία εμφανισή μου στο ΜΕΓΚΑ. Στην Εθνική πρέπει να επιστρέψουν και ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς, αλλά και ο Σιόβας. Δεν υποβαθμίζω τα παιδιά που έχουν κληθεί τώρα για τις θέσεις των στόπερ, αλλά αυτή τη στιγμή οι τρεις ποδοσφαιριστές με την προσωπικότητα και την αγωνιστική αξία τους μπορούν να βοηθήσουν και τα νέα παιδιά και πάνω απ΄όλα την ίδια την Εθνική μας ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Η Εθνική ομάδα χρειάζεται τον Σωκράτη, τον Κώστα και τον Δημήτρη, όπως και αυτοί χρειάζονται την Εθνική μας. Πρέπει να τελειώσει άμεσα αυτή η ιστορία, να επιστρέψουν και να προσφέρουν αυτά που έχει ανάγκη η ομάδα μας».

 

Πηγή: https://kanaliena.gr/g-anatolakis-neos-anemos-stin-epo-me-ton-th-zagoraki/?fbclid=IwAR2TS6HgGr_werHAK3JbwsVGPJ40jNStQv5QsqLCdlLGttrtX7EMpqzi4Pg