Connect with us

5ος Όμιλος

Εθνικός: Ποιος προκαλεί και γιατί;

Published

on

ΠΡΟΣ: την αθλητική ημερήσια εφημερίδα ΦΩΣ,

Τον κ. Δ/ντή σύνταξης της εφημερίδας και

Τον συντάκτη-δημοσιογράφο κ. Θέμη Σινάνογλου

Πειραιάς, 5.3.2019

Αγαπητοί ,

Ο Εθνικός ΟΦΠΦ ήταν, και θα είναι πάντα, υπέρμαχος της ελεύθερης έκφρασης ιδεών που επιδέχονται κριτικής από τον καθένα πολίτη και ειδικότερα όταν μιλάμε για δημοσιογραφική αρθρογραφία.

Στο φύλλο σας που δημοσιεύθηκε στις 5.3.2019 υπάρχει ενυπόγραφο άρθρο του δημοσιογράφου κ. Θέμη Σινάνογλου με τίτλο «Η ωμή αλήθεια – ένα ρεπορτάζ για τα όσα συμβαίνουν αλλά και για τα χειρότερα που έρχονται…».

Στο εν λόγω άρθρο εκφράζονται απόψεις του υπογράφοντος δημοσιογράφου σχετικά με τα πρόσφατα -και όχι μόνο- συμβάντα στον οπαδικό χώρο και γίνεται αναφορά στους συνδέσμους ομάδων, όπως του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού αλλά και του Εθνικού. Όπως ορθά δε παρατηρεί ο γράφων αυτό το άρθρο σχεδόν δεν υφίστανται σήμερα τέτοιοι σύνδεσμοι αλλά «παρέες»

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το τυπικό της ύπαρξης και λειτουργίας των εν λόγω συνδέσμων, πλην του φερόμενου ως δικού μας «συνδέσμου» που στην κυριολεξία πρόκειται για μία παρέα ανθρώπων, νέων αλλά και μεγαλυτέρων σε ηλικία που υποστηρίζουν τον σύλλογο με την παρουσία τους. Σε αυτό τον φερόμενο ως σύνδεσμο, χωρίς τυπικότητες και άλλες προϋποθέσεις, που δεν έχει εγγεγραμμένα «υπό προϋποθέσεις» μέλη, ούτε αριθμό, ούτε δική του διοίκηση, ανήκουμε κι εμείς. Στην κυριολεξία είμαστε κι εμείς οι διοικούντες, οι αθλητές μας και πολλοί άλλοι φίλοι μας. Είμαστε μία οικογένεια, με τα δικά μας προβλήματα και με τα δικά μας «πιστεύω». Βρισκόμαστε μαζί στις εκδηλώσεις μας, στις βραβεύσεις μας, στην κοπή της πίτας μας, αλλά και στους αθλητικούς χώρους. Είναι τουλάχιστον άτοπο αλλά και άδικο να μπαίνει η παρέα αυτή, άρα εμείς οι ίδιοι, σε κοινό παρανομαστή με όποιο άλλο οπαδικό μόρφωμα, όπως κι αν αυτό λέγεται.

Η έγγραφη παρέμβασή μας αυτή γίνεται διότι το εν λόγω άρθρο κάνει αναφορά στο σύνδεσμό μας που δέχθηκε επίθεση κατά την κοπή της πίτας του τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, στην οποία βέβαια τυγχάναμε παρόντες κι εμείς και τα παιδιά μας και αθλητές του συλλόγου από όλα τα τμήματα. Αναφέρει δε ότι «…και οι Εθνικοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών..». Πού το στηρίζει αυτό;;; Στο γεγονός ότι κάποιοι τάχα εξ αυτών των Εθνικών, με δημοσιεύσεις τους στο Ιντερνετ «…προκαλούσαν τον Ολυμπιακό και τον έβριζαν ότι είναι η πηγή όλων των δεινών του Εθνικού, ότι τους πέταξε έξω από το Καραϊσκάκης και τώρα πάει να τους πετάξει έξω από το κολυμβητήριο που θα φτιάξει ο Δήμος Πειραιά…». Περαιτέρω, διατείνεται ότι «Όταν είσαι μέσα σε εχθρικές περιοχές και προκαλείς κινδυνεύεις».

Όπως αντιλαμβάνεστε το άρθρο εκτός από προσβλητικό –και επιτρέψετε μας να το θεωρούμε σε ένα βαθμό ως τέτοιο- αποπροσανατολίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται για την πάταξη του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος που έχει διαπραχθεί εναντίον μας, αφού ευθέως μας στοχοποιεί και , ούτε λίγο ούτε πολύ μας θεωρεί και υπαιτίους αφού «προκαλούμε». Εντέλει διερωτόμεθα, μήπως άραγε «προκαλεί» αυτή καθ΄αυτή η ύπαρξή μας ;;;

Πρωτίστως, ο επίσημος Εθνικός ΟΦΠΦ δεν έχει ανακινήσει έως σήμερα θέμα «Καραϊσκάκης», απεναντίας εργάζεται (και συνεργάζεται με το Δήμο Πειραιά) έτσι ώστε να βρεθεί άμεσα χώρος για ανέγερση γηπέδου, ούτε έχει αναφερθεί στο μέλλον και υπό κατασκευή κολυμβητήριο. Όσο δε για τα «κειμενάκια» που μπορεί να γράφει και να αναρτά ο κάθε ένας φίλαθλος ή οπαδός (οποιασδήποτε ομάδας), πιστεύουμε ότι θα ήταν καλύτερα να μην αναφερθούμε εκτενέστερα καθώς και ο ίδιος ο δημοσιογράφος γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στο διαδίκτυο. Επίσης, έχουμε την τύχη να ζούμε στον Πειραιά και εμείς και τα παιδιά μας και δεν θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε «εχθρικές περιοχές», εκτός αν έτσι θέλει να θεωρεί ο δημοσιογράφος.

Συνεπώς ποιος προκαλεί και γιατί;;; Το τι γράφει ο οποιοσδήποτε (εκτός αν φέρει την επίσημη υπογραφή της διοίκησης και των εκφραστών της) συνιστά αυτομάτως «πρόκληση» ικανή να δικαιολογήσει συμπεριφορές σαν αυτή που δέχθηκε ο κόσμος μας στην κοπή της πίτας του στα γραφεία του φερόμενου ως συνδέσμου μας;;; Αλήθεια, γιατί κανείς φίλαθλος του Εθνικού δεν έχει απαντήσει ποτέ με παρόμοιο τρόπο σε τέτοιες προκλήσεις που δέχεται καθημερινά από τους οπαδούς άλλων ομάδων;;;

Για να μην μακρηγορούμε εντέλει, καθώς μπορεί να ανοίξει πολύ μεγάλη κουβέντα γύρω από το θέμα της ωμής βίας, η οποία δεν αφορά τον σύλλογό μας ούτε τους φιλάθλους μας, θεωρούμε το συγκεκριμένο άρθρο ως ατυχές και παραπλανητικό, που δεν αποδίδει καθόλου την πραγματικότητα και, ως τέτοιο, παρακαλούμε να τύχει της δέουσας επισημάνσεως και να αποκατασταθεί –εγγράφως και με δημοσίευση της παρούσης επιστολής μας- η αλήθεια που μόνο ένα πράγμα μπορεί να λέει ασχέτως του τι πιστεύει ο κάθε δημοσιογράφος.

Ο Εθνικός ποτέ δεν προκάλεσε, ούτε του αξίζει να δέχεται τέτοιας κριτικής.

Ο Εθνικός επίσης θεωρεί ότι δεν ταυτίζεται με κανένα άλλο από τους αναφερόμενους συλλόγους και δεν μπορεί να φιμωθεί ένεκα τούτου.

Αναζητήστε τους όποιους υπαιτίους αλλού. Όχι στην δική μας οικογένεια.

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος

Δώρα Ιωαννίδου

 

5ος Όμιλος

Τα φιλικά προετοιμασίας του Ερμή Κορυδαλλού

Published

on

Στον Ερμή Κορυδαλλού έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός με τη διοίκηση του κ. Πρέκα κάτω από άκρα μυστικότητα να επιθυμεί να παραμείνουν κλειστά τα χαρτιά του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Πάντως, το τεχνικό επιτελείο έχει ήδη δουλέψει αρκετά προκειμένου όλα να είναι στην εντέλεια κατά τη διάρκεια και στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκαν τα φιλικά προετοιμασίας

18/8 Ηρακλής Ελευσίνας

24/8 ΑΣ Δραπετσώνας

28/8 Ανω Μερά

31/8 Ακράτητος

4/9 Αίγινα

7/9 Ηλυσιακός

11/9 Ολυμπιακός Λιοσίων

15/9 Αργυρούπολη

Continue Reading

5ος Όμιλος

Το αντίο του Μάναλη στον Εθνικό Πειραιά

Published

on

Μέσω ανάρτησης του ο Γιώργος Μάναλης έστειλε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του στον Εθνικό Πειραιά.

Ο ικανότατος άσος είχε μετακινηθεί πριν από πέντέ χρόνια από τον Αετό Κορυδαλλού και βοήθησε σημαντικά στις πορείες του συλλόγου.

Το κειμενο του που ευχαριστεί όλα τα πρόσωπα

Μετά από 5 χρονια έφτασε η στιγμη να αποχωρήσω. Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ σε μια τόσο μεγάλη και ιστορική ομάδα και πιο συγκεκριμένα τους κυρίους Χατζιαλεξη και Αγγελοπουλο. Επιπλέον ευχαριστω τον κύριο Καρυδοπουλο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου τα τελευταία δυο χρονια .Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω τον κύριο Θύμιο Γεωργουλη καθώς και τον κύριο Θωμά Μακρη για όλη την εμπιστοσύνη και την εξέλιξη που μου προσέφεραν καθώς και όλους τους προπονητές , γυμναστές και όλα τα μέλη του τεχνικού επιτελείου που είχα σε όλη αυτήν την πορεία. Ένα μεγάλο ευχαριστω όχι μόνο από εμενα αλλά και από την οικογένεια μου, έχουν οι άνθρωποι που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να είμαι υγιής όλα αυτά τα χρονια και πιο συγκεκριμένα ευχαριστω τον Γιατρό κύριο Καραχάλιο , τον κύριο Βασίλη Τζωρτζη οι οποίοι όποτε τους χρειάστηκα μου παρείχαν τα πάντα καθώς τα τελευταία χρονια και ο κύριος Τάσος Ορφανιδης με τους συνεργάτες του. Νιωθω ιδιαίτερα τυχερός γιατί φεύγοντας από την ομάδα γνώρισα συναδέλφους με πολύ μεγάλη εμπειρία και καριερα αλλά και πιο νέα παιδιά με εξαιρετικό χαρακτήρα . Απέκτησα φίλους ζωής και αυτό είναι ανεκτίμητο για εμενα. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κοσμο για τον σεβασμό που έδειχνε πάντα στο πρόσωπο μου αλλά και τα παιδιά της Ακαδημίας που πάντα μου έδειχναν την αγάπη τους .

Continue Reading

LIKE

error: Content is protected !!