Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Πρεμιέρα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΔΑ, με εκπλήξεις, διαμαρτυρίες, ανακοινώσεις, τεχνικά προβλήματα. Παράπονο δεν είχαμε, νομίζω ξεκίνησε η χρονιά με πλούσιο ενδιαφέρον. Πάμε να αναλύσουμε λοιπόν τι συνέβη το Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της Δυτικής Αττικής και να σας μεταφέρουμε και τι “αλίευσε” η στήλη γύρω από αρκετά θέματα…..
  • Νομίζω η ανακοίνωση του Ικάρου Νεοκτίστων αργά το βράδυ της Κυριακής, ήταν εκείνη που συζητήθηκε περισσότερο μετά το πέρας της πρώτης αγωνιστικής και στα δυο πρωταθλήματα. Μια ανακοίνωση που καταφέρεται στην οικογένεια Τζανόπουλου, και ιδιαίτερα στον σημερινό Πρόεδρο του Απόλλωνα Άνω Λιοσίων Γιάννη, αφήνοντας αιχμές για παρατυπίες στο μεταξύ τους παιχνίδι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι άνθρωποι του Ικάρου ισχυρίζονται ότι διαπίστωσαν ότι στην 18αδα του Απόλλωνα υπήρχε διαφορετικό πρόσωπο στον πάγκο σε σχέση με το αναγραφέν όνομα στο φύλλο αγώνος, ενώ επίσης υποστηρίζουν ότι ένας παίκτης που ήταν γραμμένος στο φύλλο, βρισκόταν στην κερκίδα. Η ουσία ποια είναι; Η κίνηση του Ικάρου δεν προχώρησε μέχρι χθες σε κάποια ένσταση, καθώς βάση ΚΑΠ και έτσι να είναι τα γεγονότα, θέμα θα υπήρχε σε περίπτωση που ο παίκτης είχε συμμετοχή στον αγώνα. Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις που αναφέρεται ο Ίκαρος ήταν παίκτες που δεν χρησιμοποιήθηκαν. Εκ του αποτελέσματος δηλαδή μιλάμε για…”φούσκα”. Από την άλλη πλευρά, να αναφέρουμε ότι στον Απόλλωνα όχι μόνο αρνούνται κατηγορηματικά, αλλά πατούν στο γεγονός ότι η ομάδα χρησιμοποίησε μάλιστα και τρεις μικρούς στη διάρκεια της αναμέτρησης, σε σχέση με την  προκήρυξη  του πρωταθλήματος που αναφέρει για δύο. Μάλιστα ήδη οι άνθρωποι του Απόλλωνα έχουν απευθυνθεί στους νομικούς τους συμβούλους, ώστε να κινήσουν τις διαδικασίες για συκοφαντική δυσφήμιση. Δεν ξέρω που αποσκοπούσε η ανακοίνωση αυτή του Ικάρου, ωστόσο σε επικοινωνία εμείς που είχαμε με τον Πρόεδρο Γιάννη Τσακίρη, σκοπός του συλλόγου  ήταν να “ταρακουνήσει” τέτοια φαινόμενα, που γίνονται αρκετές φορές στους αγώνες…..
  • Έμαθα κι άλλα για το συγκεκριμένο φύλλο αγώνος, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ περαιτέρω. Το μόνο που θα τονίσω, το οποίο είναι διαχρονικό πρόβλημα, είναι ότι ΟΛΟΙ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το φύλλο αγώνος αποτελεί δημόσιο έγγραφο. Από τους προπονητές, τους παίκτες, και ιδιαίτερα τους αρχηγούς, οι οποίοι υπογράφουν κιόλας. Θέλει μεγάλη προσοχή κι ας μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Επίσης και οι διαιτητές δεν θα πρέπει να είναι άμοιροι των ευθυνών τους. Η σύνταξη του φύλλου αγώνος  είναι ευθύνη του διαιτητή της συνάντησης. Τίποτα περισσότερο……….
  • Πάντως η αλήθεια είναι ότι με όλη αυτή την κίνηση έχει δημιουργηθεί κακώς ένα κλίμα με το καλημέρα. Εγώ θα επαναλάβω αυτό που είπε και ο  ίδιος ο Πρόεδρος της Ένωσης Κλέαρχος Τζαφέρης, ότι φέτος ξεκινάει η χρονιά από νέες βάσεις. Και ίσως αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν και τα σωματεία και να αφήσουν παλιές έχθρες και αντιπαλότητες που μπορεί να υπήρχαν και να επικεντρωθούν στο αγωνιστικό καθαρά κομμάτι. Ο νοών νοείτο……
  • Προχωράμε καθαρά στα αγωνιστικά. Ο Πανελευσινιακός σκόνταψε στην Μάνδρα από τον αναγεννημένο όπως φαίνεται Μανδραϊκό. Η ομάδα του Κώστα Παρθενίου άφησε δυο βαθμούς στο Φράγκειο και από την αρχή έμεινε πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος. θεωρητικά πάντως μια εκτός έδρας ισοπαλία με αντίπαλο τον Μανδραϊκό δεν θα πρέπει να θεωρείται αποτυχία. Πολλοί μπορεί να είχαν ξεγραμμένο το σωματείο, όμως ο Μανδραϊκός του Γιάννη Μπότση δείχνει ότι είναι εδώ και σίγουρα θα αποδειχθεί πολύ σκληρός για να πεθάνει…..
  • Από την άλλη μεριά, ο έτερος συνδιεκδικητής της ανόδου, θεωρητικά πάντα, ο Βύζας  Μεγάρων, κατέβαλε στο “Γ. Ρουμελιώτης” με 3-0 την Λαμπερή Ελευσίνας, στην επανεμφάνισή της στην Α’ Κατηγορία. Η ομάδα του Βασίλη Στασινόπουλου συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, όπως και στο Κύπελλο και φέτος δείχνει ότι ξέρει καλύτερα τι θέλει από το παιχνίδι της και δεν ζορίζεται στο να πάρει τη νίκη. Από την άλλη μεριά, οι Ελευσίνιοι έχουν κάποια παράπονα από τη βοηθό Κορέστη, όχι μόνο για τις υποδείξεις της, αλλά και για την συμπεριφορά της την διάρκεια του αγώνα. Εμείς απλά μεταφέρουμε τις πληροφορίες βάση της επικοινωνίας που έχουμε με τις ομάδες…….
  • Δύσκολη μεν, νίκη όμως για τον Απόλλωνα Ποντίων, που με το “φτωχό” 1-0 επί της νεανικής Νέας Περάμου μπήκε και κείνη με το δεξί στο πρωτάθλημα. Η Νέα Πέραμος βέβαια διαμαρτύρεται για τη φάση του πέναλτι στο διαιτητή Χρόνη, που έκρινε τη συνάντηση, όμως και οι Πόντιοι με τη σειρά τους ζήτησαν κι άλλο πέναλτι στη φάση του 79′. Είπαμε λάθη θα γίνονται από όλους. Όμως τα λάθη δεν διορθώνονται που λέμε με νέα λάθη……
  • Η εκτός έδρας νίκη της Μικρασιατικής στο Πανόραμα επί του νεοφώτιστου και αρκετά ενισχυμένου φέτος Εθνικού, νομίζω αποδεικνύει ότι οι Μεγαρίτες βρίσκονται πλέον στο “πάνω ράφι” της Κατηγορίας. Μια ομάδα που σιγά σιγά το καλοκαίρι φτιάχτηκε από τον Χάρη Κουστέρη, με νέες προσθήκες και με παιδιά από τις Ακαδημίες της, πολλοί φαίνονταν φέτος μπορεί να την υποτιμούσαν, όμως το επίπεδο του συλλόγου έχει πλέον ανέβει και φαίνεται αυτό περισσότερο στο χαρακτήρα  που βγάζουν οι παίκτες μες το γήπεδο. Από την άλλη αυτή η ήττα ήταν σίγουρα ένα καλό “καμπανάκι” για την ομάδα του Γιώργου Αδάκτυλου………
  • “Σφαλιάρα” με το καλημέρα για τον Ηρακλή Ελευσίνας. Ο Πυρρίχιος παίζοντας ψυχωμένα πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη, με απόλυτο πρωταγωνιστή το νέο απόκτημα του συλλόγου Αγγελιδάκη που σκόραρε και τα δύο γκολ της συνάντησης. Από την πλευρά των γηπεδούχων υπάρχει απογοήτευση για αυτή την ήττα, όμως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να σκύβει ο οποιοσδήποτε το κεφάλι. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα……
  • Σαρωτική νίκη για τον Αστέρα Μαγούλας, επί της ανέτοιμης εμφανώς Ζωφριάς. Το τελικό 6-1 είναι ένα βαρύ σκορ. Σίγουρα οι γηπεδούχοι πήραν το “αίμα τους πίσω” για την επίσης βαριά ήττα με  8-1 της τελευταίας αγωνιστικής από τη Ζωφριά. Είναι αυτό που λέμε, “έχει ο καιρός γυρίσματα”…..
  •  Μιας και λέμε για Ζωφριά, λίγες ώρες πριν την έναρξη του ματς το Σάββατο, η διοίκηση ανακοίνωση τον νέο προπονητή του συλλόγου Χρήστο Ράλλη. Ο έμπειρος προπονητής δουλεύει το τελευταίο διάστημα στο σωματείο και μάλιστα βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας και στους αγώνες Κυπέλλου. Γίνεται ένα νέο ξεκίνημα στη Ζωφριά και χρειάζεται υπομονή και χρόνος, ώστε να ξανά δούμε όλοι τη Ζωφριά που ξέρουμε. Πάντως και με αυτή την επισημοποίηση του προπονητή, μπορούμε να πούμε πλέον ότι Ζωφριά και Εθνικός Πανοράματος φαινομενικά είναι σχεδόν οι περσινές ομάδες, με διαφορετικές εμφανίσεις όμως…..
  • Πήραμε και μια γεύση από το τι πρόκειται να δούμε φέτος από τον ΠΑΟΚ Μάνδρας. Μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια μας είχε συνηθίσει με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, φέτος στο σύλλογο έγινε το κάτι παραπάνω. Το τελικό 5-0 επί του “άγουρου” Θρασύβουλου, ίσως να μην μας δίνει και τα πιο ασφαλή συμπεράσματα, όμως σίγουρα η ομάδα του Μιχάλη Κάσδαγλη φαίνεται ότι θα είναι από τους δύσκολους αντιπάλους του πρωταθλήματος….
  • Στον Θρασύβουλο πάντως φέτος πάει να γίνει μια καινούρια αρχή. Μετά την περασμένη “μαύρη” χρόνια για το σωματείο, στην ομάδα γίνεται προσπάθεια να μπουν νέες βάσεις. Διοικητικά ακόμα ο σύλλογος ακόμα “ψάχνεται”. Στα αγωνιστικά, την ομάδα την Κυριακή καθοδήγησε ο προπονητής Παναγιώτης Λουμάκης, ο οποίος μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα από την ομάδα της Φυλής, όμως προπονεί τους παίκτες αρκετό καιρό τώρα…….
  • Αρκετές ομάδες όπως ο Θρασύβουλος, αλλά και ο Ατρόμητος Ελευσίνας που βγήκε επίσημα με ανακοίνωση, παρατάχτηκαν με σοβαρές ελλείψεις στους αγώνες, διότι δεν είχαν προλάβει να εκδοθούν δελτία ποδοσφαιριστών από την ΕΠΟ. Το είχαμε αναφέρει και το Σάββατο και πραγματικά είναι κάτι που επιβεβαιώθηκε. Πολλοί ρίχνουν τα “βέλη” προς την Ένωση για την καθυστέρηση. Από την άλλη εγώ θα ξανά πω, είναι πραγματικό ελληνικό το φαινόμενο πάντα τελευταία στιγμή να φέρνουν οι ομάδες δελτία. Στο παρά ένα. Όχι μόνο στην ΕΠΣΔΑ. Παντού η ίδια κατάσταση. Αν για έναν υπάλληλος μιας Ένωσης είναι βουνό να μπορέσει να διεκπεραιώσει τόσα δελτία και να τα στείλει σε μια μέρα, σκεφτείτε τι γίνεται στην ΕΠΟ τέτοια μέρα, όταν λαμβάνει δελτία Πανελλαδικός την τελευταία στιγμή. “Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν” θα πω εγώ…..
  • Αύριο περισσότερα για Β’ ΕΠΣΔΑ και πολλά άλλα……