Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Το παρακάναμε αυτή τη βδομάδα, αλλά όσοι μας γνωρίζουν λίγο καλύτερα, θα κατάλαβαν τι τραβάμε, αφού η επαγγελματική μας δραστηριότητα το πρωί έχει γίνει τις τελευταίες μέρες πρωτοσέλιδα και σχεδόν πρώτο θέμα στις ειδήσεις, άρα αντιλαμβάνεστε ότι ο όγκος της εργασίας μας αυξήθηκε αρκετά. Δεν χανόμαστε όμως, οπότε σήμερα μπορούμε να αναφερθούμε χαλαρά στο τι έχει συμβεί την τελευταία βδομάδα “Εκεί στη Δυτική Αττική” και τι πρόκειται να ακολουθήσει. Θα ναι μια στήλη λίγο από όλα η σημερινή, οπότε ας μην μας κακοκαρδίσουν κάποιοι. Θα αναφερθούμε στα πιο καίρια………..
  • Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας. Οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας Πανελευσινιακός και ΠΑΟΚ Μάνδρας αναμετρούνται σε μια συνάντηση που θα κρίνει πολλά για την άνοδο. Και οι δυο ομάδες προέρχονται από καλές εμφανίσεις. Ας ευχηθούμε να γίνει ένα παιχνίδι που θα διαφημίσει το ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής και ο καλύτερος ας κερδίσει. Σε περίπτωση ισοπαλίας καραδοκεί κι  ο Απόλλων Ποντίων που βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πίσω τους και θα έχει την ευκαιρία με νίκη μέσα στο Φράγκειο επί του Μανδραϊκού να τους φτάσει στον πόντο.  Νέα δύσκολη αποστολή και για τον διαιτητή Βάτσιο, που θα διευθύνει το ντέρμπι κορυφής, ο οποίος φέτος έχει καλεστεί σε όλα τα κρίσιμα ματς, από τα οποία έχει ανταπεξέλθει επιτυχώς. Σε αυτό η Ένωση είναι τυχερή……
  • Πάντως να το πούμε κι αυτό, αν το ματς λήξει ισόπαλο, Πανελευσινιακός και ΠΑΟΚ Μάνδρας θα παραμείνουν ισόβαθμοι στην κορυφή έχοντας ισοπαλίες και στα δυο παιχνίδια τους. Κάτι  ανάλογο δηλαδή όπως και πέρσι με τον Ακράτητο και τον Πανελευσινιακό και όλα αυτά που συνέβησαν. Μόνο που φέτος τα πράγματα φαίνονται πιο ξεκάθαρα. Ο Πανελευσινιακός έχει μια  χαώδης διαφορά γκολ 61-9, έναντι 51-17 του ΠΑΟΚ, διαφορά η οποία για να την ξεπεράσει ο οποιοσδήποτε(σε περίπτωση που τα μεταξύ τους αποτελέσματα είναι ίδια),  θα πρέπει πραγματικά να σταματήσει να κατεβαίνει στο γήπεδο. Οι Ελευσίνιοι μέχρι τώρα δεν χαρίστηκαν πουθενά, καθώς σαφώς πιο έμπειροι και υποψιασμένοι από την περσινή παρωδία, δεν λυπήθηκαν κανέναν. Και να που σε περίπτωση ισοπαλίας με τον ΠΑΟΚ, έχει το πάνω χέρι και χαλαρά μάλιστα…..
  • Δεύτερη βδομάδα και ο αναβληθέν αγώνας ανάμεσα στον Θρασύβουλο με τη Ζωφριά δεν ορίστηκε από την Επιτροπή Πρωταθλήματος. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αγώνας της Β’ Κατηγορίας που είχε αναβληθεί στις 14 Δεκεμβρίου ανάμεσα στον Απόλλωνα Άνω Λιοσίων και τον Αίαντα Παραλίας πιθανότατα θα οριστεί την άλλη Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου. Δεν αποκλείεται η Επιτροπή να τοποθετήσει και το ματς του Θρασύβουλου με τη Ζωφριά την ίδια μέρα. Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται απόψε, οπότε ο αγώνας θεωρώ μπορεί να γίνει………….
  • Και μιας και είπαμε για μεταγραφική περίοδο. Μέχρι την τελευταία στιγμή οι ομάδες προσπάθησαν να κάνουν τις κινήσεις τους, ώστε να καλύψουν όποια κενά έχουν. Τόσο στην Α’ Κατηγορία, όσο και στη Β’, οι ομάδες ενισχύθηκαν….
  • Μια από αυτές είναι η μετακίνηση του Στέφανου Φουρνάρη από την Μικρασιατική στον Βύζαντα Μεγάρων. Μια μεταγραφή πραγματικά της τελευταίας στιγμής. Ο Βύζας με την άνοδο θεωρητικά να φαίνεται να απομακρύνεται, ρίχνει όλη του την προσοχή στο Κύπελλο, ώστε να μπορέσει κάπως η χρονιά να γλυκαθεί. Βέβαια, μαθηματικά ακόμα όλα παίζονται και στο πρωτάθλημα. Ο Φουρνάρης θα συναντήσει στον Βύζαντα τον Κυριάκο Μίχα, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί ξανά στην τελευταία του θητεία στους Μεγαρίτες. Όπως  ο ίδιος μας δήλωσε για τη μεταγραφή του μας είπε: “Η Μικρασιατική είναι το παιδί μου. Αλλά ο Βύζας είναι ο πατέρας μου. Το παιδί σου το αγαπάς πάντα, τον πατέρα σου δεν τον ξεχνάς. Για αυτό και πήρα την απόφαση αυτή τη χρονική περίοδο να επιστρέψω σε μια ομάδα που έχω ζήσει πολλά.   Ευχαριστώ πολύ τη Μικρασιατική που μου έδωσε το ελεύθερο να μεταβώ στον Βύζα”………….
  • Μες τη βδομάδα είχαμε και Κύπελλο. Τα ημιτελικά. Απόλλων Ποντίων και Βύζας Μεγάρων πήραν σημαντικά προβαδίσματα  απέναντι σε Ακράτητο και Ηρακλή Ελευσίνας, τους οποίους αμφότεροι κατέβαλαν με 2-0. Ο τελικός λοιπόν για φέτος διαφαίνεται να ναι ανάμεσα σε αυτές τις δυο ομάδες. Ο Απόλλων Ποντίων μάλιστα αν προκριθεί, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του. Αντίθετα ο Βύζας, λόγω του ότι πολλά χρόνια αγωνιζόταν σε επαγγελματικές κατηγορίες, σε τελικό Κύπελλου ΕΠΣΔΑ έχει συμμετάσχει μόλις μια φορά, το 2016, όπου είχε ηττηθεί από τον πολυνίκη του θεσμού Ασπρόπυργο με 1-ο, με γκολ του Ατματσίδη τότε από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι…………
  • Μεγάλη μάχη συνεχίζεται να γίνεται στην “ουρά” της Α’ Κατηγορίας. Νίκη “οξυγόνο” σημείωσε ο Αστέρας Μαγούλας επί του Θρασύβουλου, πραγματοποιώντας ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του. Μάλιστα στο σύλλογο είναι ικανοποιημένοι, καθώς βλέπουν ότι αρχίζουν και παίρνουν πράγματα από τα παιδιά των ακαδημιών τους. Και στα δύο πέναλτι που κέρδισε ο Αστέρας  συμμετείχαν δυο ανερχόμενα ταλέντα του συλλόγου, οι Μοίρας και Κορωναίος, που με τις ευκαιρίες που έχουν πάρει αρχίζουν και καθιερώνονται στην βασική ενδεκάδα, όπως το ίδιο ισχύει και για άλλα παιδιά που έρχονται. Ο Αστέρας Μαγούλας έχει παράδοση στην παραγωγή παικτών και το αποδεικνύει και στην πράξη. Όσο για το Θρασύβουλο, που είχε παράπονα από το διαιτητή Αλιάγα για τα δυο πέναλτι, όλα τα λεφτά είναι το ματς της Κυριακής με αντίπαλο την Λαμπερή Ελευσίνας. Και οι δυο ομάδες ίσως παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, για να έχουν ελπίδα για την σωτηρία…..
  • Και μιας και λέμε για την Λαμπερή. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο πετυχημένος τεχνικός Γιάννης Παναγιώτου παραιτήθηκε για επαγγελματικούς λόγους. Ο Γιάννης είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά του χώρου μας και η Λαμπερή του οφείλει πολλά. Και οι δυο πλευρές έλυσαν φιλικά τη συνεργασία τους. Πάντως πληροφορίες μου θέλουν η ομάδα να μην πηγαίνει ακέφαλη στο ματς ζωής και θανάτου με το Θρασύβουλο. Με τον καινούριο προπονητή μάλιστα να είναι από το πρώτο ράφι…………..
  • Με το ένα πόδι στην Α’ Κατηγορία πιστεύω είναι ο Μεγαρικός. Μετά τον αναπάντεχο θρίαμβο με 7-1 επί του Λέων στο… “ντέρμπι κορυφής”, θεωρώ πολύ δύσκολα η ομάδα του Γιώργου Χατζή να χάσει φέτος την άνοδο. Αυτό που κυνηγάνε πλέον οι Μεγαρίτες είναι να “κλειδώσουν” και το πρωτάθλημα……………..
  • Από κει και πέρα, για τη θέση “2” θα γίνει φονικό. Η νίκη του Ικάρου Νεοκτίστων επί του Σκορπιού Φυλής, έφερε  τα πάνω κάτω. Κάθε αγωνιστική πλέον θα έχουμε κι από ένα, ίσως και παραπάνω ντέρμπι. Αρχή την Κυριακή στο Ερμής Άνω Λιοσίων- Άγιοι Ανάργυροι Ελευσίνας και Ίκαρος Λέων……….
  • Ο πρωτοπόρος Μεγαρικός θα υποδεχθεί το Σάββατο τον ΠΑΟ Φυλής. Ένας διαφορετικός όμως ΠΑΟΦ σε σχέση με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο σύλλογος πλέον με τον Γιώργο Θηβαίο στον πάγκο του, και με αρκετούς παίκτες που πιστά τον ακολουθούν να ενσωματώνονται στην ομάδα, αναμφίβολα θα έχει άλλη εικόνα, και όποιος τον υποτιμήσει μπορεί και να την πατήσει……..
  • Μεγαλειώδης η χοροεσπερίδα του Απόλλωνα Άνω Λιοσίων την προηγούμενη βδομάδα. Μια όμορφη γιορτή διοργάνωσε ο Πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Τζανόπουλος, όπου σχεδόν 200 άτομα κατέκλυσαν το κέντρο διασκέδασης στη Χασιά. Βραβεύτηκαν άνθρωποι του ποδοσφαίρου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ το καλό φαγητό πρωταγωνίστησε στα τραπέζια. Ήταν και μια… σύναξη θα μπορούσαμε να πούμε της πρώην διοίκησης της ΕΠΣΔΑ, καθώς τόσο ο πρώην Πρόεδρος όπως ήταν φυσικό Μιχάλης Τζανόπουλος έδωσε το “παρών”, όπως και πολλοί άλλοι συνεργάτες του επί της θητείας του. Από την τωρινή διοίκηση μην με ρωτήσετε αν πήγε κάποιος, τα αυτονόητα θα εξηγούμε;……
  • Το ακριβός αντίθετο λοιπόν αναμένεται να γίνει το μεσημέρι της Κυριακής στην χοροεσπερίδα του Κριού Ασπροπύργου. Η νέα διοίκηση της ΕΠΣΔΑ σίγουρα θα έχει παρουσία εκεί. Ο Κριός μέσα στις βραβεύσεις του θα τιμήσει τον διαιτητή Αριστείδη Βάτσιο, αλλά και τον προπονητή της ΑΕ Ζεφυρίου Σωτήρη Σερεμέτη. Μια σημαντική κίνηση από τον Κριό σε έναν άνθρωπο που τους τελευταίους μήνες τραβάει το δικό του ζόρι……..
  • Γι’ αυτό για το τέλος άφησα την ΑΕ Ζεφυρίου. Για μια ακόμα αγωνιστική η ομάδα δεν κατάφερε να συμπληρώσει ενδεκάδα, παίζοντας με δέκα, ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα με τον Ατρόμητο Ελευσίνας με εννιά λόγω τραυματισμού. Προς τιμήν τους οι Ελευσίνιοι στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισαν κι εκείνοι με δέκα παίκτες. Είναι κρίμα μια περιοχή με ουσιαστικά μια μόνο ομάδα, να έχει αφεθεί στην τύχη της και να μην ενδιαφέρεται κανένας. Είναι άσχημο και για το πρωτάθλημα της Ένωσης, ένα σωματείο να φυτοζωεί και να έχει κάθε Κυριακή αυτή την εικόνα. Υπεύθυνοι υπάρχουν, “κρύβονται”,  αλλά δεν επεμβαίνουν.  Ο Σωτήρης Σερεμέτης είναι παράδειγμα για πολλούς. Κρίμα να μην ζει ο αδελφός του Μαρίνος να τον στηρίξει σε αυτή την δύσκολη στιγμή της ομάδας. Το ερώτημα μου θα το επαναλάβω. Πόσο θα αντέξει αυτός ο άνθρωπος πια;………