Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Καραντίνα, αναβολή, μέτρα, πρόληψη, μηνύματα έκτακτης ανάγκης, μάσκες, μαντηλάκια, αντισηπτικά=Κορωνοϊός.  Όλη μας η ζωή ξαφνικά περιφέρεται γύρω από τις παραπάνω λέξεις. Και μάλλον θα κάνουμε αρκετό καιρό για να τις βγάλουμε από την καθημερινότητά μας. Μια καθημερινότητα που επηρεάζει κατά πολύ και το χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς ήδη βλέπουμε εικόνες με άδεια γήπεδα, αποφάσεις για αναβολή αγωνιστικών, απαγόρευση χειραψιών των ποδοσφαιριστών και πολλά ακόμα ευφυέστατα και ευφάνταστα εφευρήματα, που ο ανθρώπινος νους δημιουργεί, για να  μπορεί με κάποιο τρόπο να συντηρήσει το συμφέρον του, όσο το περισσότερο γίνεται. Όπως και να έχει, ο υπογράφων όπως βλέπετε από την φωτογραφία, δεν έχει… τρομοκρατηθεί καθόλου και επιχειρεί να κάνει την εβδομαδιαία του ανάλυση γύρω από τον “αρρωστημένο” χώρο της ΕΠΣΔΑ τις τελευταίες μέρες………..
  • Καθώς η επικαιρότητα το επιβάλλει, οι αποφάσεις της ΕΠΣΔΑ και τα μέτρα που έχει λάβει για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου που έρχονται μονοπωλούν. Αναβολή του τελικού Κυπέλλου, αναβολή της ετήσιας κοπής πίτας. Ακυρώσεις χοροεσπερίδων και εκδηλώσεων από σωματεία. Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που όσο πλησιάζει το Σαββατοκύριακο, εντείνουν τις πιέσεις τους για οριστική αναβολή των πρωταθλημάτων της Ένωσης και στα αντρικά τμήματα. Τα περισσότερα, αν όχι όλα στην πλειοψηφία τους τα σωματεία έχουν αναστείλει τις λειτουργίες των υποδομών τους λόγω της κατάστασης, ενώ δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που προσπαθούν να πείσουν τη διοίκηση της ΕΠΣΔΑ να πράξει το ίδιο και για τις δύο Κατηγορίες της Ένωσης. Αρχικά θα πρέπει όλοι να συμπεριφερόμαστε ψύχραιμα. Και να υπάρχει ένα κοινό πεδίο στόχευσης. Κυρίως από την ΕΠΟ. Αν ο στόχος είναι πάνω από όλα η υγεία, που είναι και ο ορθός στην προκειμένη, τότε θα είναι λάθος να γίνουν κανονικά τα παιχνίδια σε όλες τις Ενώσεις και να αναβληθούν ας πούμε την επόμενη, όταν η κατάσταση ενδεχομένως να είναι λίγο πιο προχωρημένη, βάσει όλων αυτών που ακούμε. Το “Ας μην φέρνουμε την καταστροφή”, εδώ μεταφράζεται με όποιον τρόπο ο καθένας προτιμάει και τον βολεύει………..
  •  Από κει και πέρα όλη αυτή πρωτόγνωρη συνθήκη για όλους μας, νομίζω ότι θα επηρεάσει αρκετά τις ομάδες και στον αγωνιστικό χώρο. Και δεν εννοώ για τα άδεια καθίσματα στα γήπεδα που θα παίζουν τα σωματεία της ΕΠΣΔΑ. Νομίζω αν το επικαλεστούμε αυτό θα γελάει ο κόσμος.  Εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις, δεν γέμιζαν σαν  “λαοθάλασσα” κάθε ΣΚ τα γήπεδα στη Δυτική Αττική. Ωστόσο, το γενικότερο κλίμα σίγουρα θα έχει επηρεάσει τους παίκτες, οι οποίοι μάλιστα είναι και ερασιτέχνες και αρκετοί και οικογενειάρχες. Μέχρι να αποστηθίσουν όλοι τις οδηγίες και τα μέτρα για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου, που εξέδωσε η ΕΠΣΔΑ, βλέπω το διήμερο αυτό πανευρωπαϊκά τουλάχιστον(Uefa, Euroleague και διεθνή πρωταθλήματα αναβάλλουν αγώνες), να είναι τα μόνα γήπεδα που θα υπάρχει αγωνιστική δράση…………..
  • Αύριο, που η λογική(θέλω να πιστεύω) θα έχει πρυτανεύσει, θα επανέλθω και με ανάλυση στα αγωνιστικά……

Advertisement