Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Να λοιπόν που τελικά ο Ασπρόπυργος θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΔΑ. “Μα πώς θα μπει ξαφνικά ο Ασπρόπυργος στο πρωτάθλημα;” φωνάζει όλη η Δυτική Αττική με μια φωνή αυτές τις μέρες. Θα σας πω εγώ ντε, γιατί είμαι εδώ; Απλά τα πράγματα. Το σωματείο τον Αύγουστο δήλωσε κανονικά συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Ένωσης πληρώνοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και λοιπά. Μάλιστα είχε ξεκινήσει και το μεταγραφικό του σχεδιασμό, όπως έγραφε και το ρεπορτάζ μας, ενώ και προπονητής θα ήταν ο Γιάννης Καλιτζάκης. Όμως το κάλεσμα της ΕΠΟ για συμμετοχή του Ασπροπύργου στο πρωτάθλημα της Super League 2 έβαλε ουσιαστικά “πάγο” σε όλα. Το σωματείο δεν κατέβηκε καν να παίξει στο Κύπελλο, όπου λογικό να αποκλειστεί. Με τα γεγονότα που συνέβησαν τις δύο τελευταίες βδομάδες, ο Ασπρόπυργος έμεινε και εκτός Super League 2. λόγω παρέλευσης της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και εκτός Γ’ Εθνικής. Η δήλωση όμως στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΔΑ δεν έπαψε να υφίσταται. Για τους δύο πολύ απλούς λόγους. Πρώτον, δεν ήταν υπαιτιότητα του Ασπροπύργου που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί τις δύο πρώτες αγωνιστικές και δεύτερον δεν απέστειλε κάποια επιστολή στην Ένωση περί αποχώρησης από το πρωτάθλημα. Όπως έκανε αντίστοιχα ο ΠΑΟ Φυλής στη Β’ Κατηγορία. Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, όλοι στο ιστορικό σωματείο και ο Πρόεδρος Δημήτρης Τσεβάς, τρέχουν και δεν φτάνουν να καταθέσουν δελτία μέχρι τέλη Οκτώβρη, για να μπει η ομάδα στο πρωτάθλημα από το επόμενο Σαββατοκύριακο και εμβόλιμα να παίξει τους τρεις αγώνες που δεν αγωνίστηκε. Μα θα μου πείτε, μα πώς γίνονται όλα αυτά;  Το ψάξαμε το θέμα. Ο Ασπρόπυργος είχε δηλώσει κανονικά συμμετοχή στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΔΑ. Η…ΕΠΟ και η Επαγγελματική Επιτροπή Αθλητισμού τον μπλέξανε σε περιπέτειες και ως εκ τούτου λόγω μη υπαιτιότητας, το σωματείο δικαιούται να παίξει στην Α’ Κατηγορία. Τώρα το αν η ομάδα προλάβει να είναι έτοιμη και τα σχετικά, είναι ένα άλλο θέμα που θα το δούμε την ερχόμενη βδομάδα. Όπως και να έχει, είναι σημαντικό μια ομάδα με το υπόβαθρο της Ένωσης Πανασπροπυργιακού Δόξας, να μην μείνει άπραγη εξαιτίας των “εξυπνάκηδων” που ελέγχουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι ότι η διοίκηση του Ασπροπύργου δεν φέρει ευθύνες βέβαια……………………………………………..
  • Συνεχίζω με το θέμα της προηγούμενης βδομάδας και τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Γκορυτσάς ανάμεσα στον Απόλλωνα Ποντίων και τη Μικρασιατική. Αυτά που δημοσιεύσαμε πριν 7 μέρες, προκάλεσαν αντιδράσεις. Δεν θέλω να το κουράσω περισσότερο το ζήτημα. Μόνο μια απορία. Αυτή η Πειθαρχική Επιτροπή θα επιληφθεί του ζητήματος ή πάει να το κάνει…”γαργάρα”;;; Τα…”αυτιά”  μου πάντως είχαν ακούσει ότι είχε κανονιστεί αυτές τις μέρες συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να δώσουν την κατάθεσή τους.  Όμως τελικά δεν έγινε ποτέ……………………………………………………………………..
  • Και επιτέλους είδαμε…”φως” σε υποδομές και Μικτές της Ένωσης. Αναφορικά με τις προεπιλογές των Εθνικών Ομάδων, αυτό το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο αναπτυξιακό τουρνουά, για την στελέχωση των Μικτών. Οι δοκιμαστικοί αγώνες θα λάβουν χώρα σε τρία διαφορετικά γήπεδα, σε Μέγαρα, στο γήπεδο του Ερμή και στις εγκαταστάσεις της Δύναμης στον Ασπρόπυργο. Οι προπονητές Γιάννης Φατόλιας και Τάσος Στασινόπουλος, εδώ και καιρό έχουν τα πάντα προγραμματισμένα, ώστε να υπάρχει σωστή οργάνωση καθ’ όλη τη χρονιά. Καλό είναι έστω και καθυστερημένα τα σωματεία να ανταποκριθούν και να στείλουν τα παιδιά τους να δοκιμαστούν. Άλλωστε το έχουμε ξανά πει οι Μικτές είναι ο “καθρέφτης” της Ένωσης……….
  • Αναφορικά με τις υποδομές. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης και Πρόεδρο πλέον της Επιτροπής Υποδομών Κώστα Καράμπελα, μας είπε ότι μέχρι τα μέσα Νοέμβρη θα έχουν βγει προγράμματα και τα σχετικά. Θα αναφέρουμε μες τη βδομάδα σε νέο ρεπορτάζ πώς θα είναι η δομή των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, όπου φέτος δυστυχώς, λόγω αυτής της καθυστέρησης, θα υπάρξουν απώλειες σε τμήματα, σε σχέση με άλλες χρονιές…………………………………………………………………..
  • Με ενδιαφέρον συνεχίζονται πάντως τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΔΑ. Ξεκινώντας με τη Β’ Κατηγορία, αύριο Σάββατο έχουμε πρόωρο ντέρμπι κορυφής. Κριός Ασπροπύργου και Ερμής Άνω Λιοσίων, είναι τα μοναδικά σωματεία που έχουν ξεκινήσει με το απόλυτο δύο στα δύο. Οπότε αντιλαμβάνεστε και με το γεγονός ότι το πρωτάθλημα είναι αρκετά οριακό, η έκβαση του αγώνα, θα μετρήσει πολύ για τη συνέχεια. Ας γίνει ένα ματς που θα διαφημίσει την Ένωση. Είμαι σίγουρος ότι και οι δύο ομάδες θα κρατήσουν τα πνεύματα και θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα…………………………………………………..
  • Και μιας και αναφερθήκαμε και στον Ερμή. Να πούμε ότι το γήπεδο της ομάδας πήρε και επίσημα το όνομα του αδικοχαμένου ηγέτη και προπονητή της Διονύση Κυριακόπουλου, ενώ αναγράφεται και το χαρακτηριστικό “Σάκης”, όπως όλοι τον αποκαλούσαμε. Είναι ό,τι λιγότερο μπορούσε να γίνει, στη μνήμη ενός ανθρώπου, που στο πέρασμα των χρόνων θα θυμίζει την αρχή του σωματείου και τις ζωντανές του ιδέες……………………………………………………………………………….
  • Στην Α’ Κατηγορία, με την πιθανή είσοδο του Ασπροπύργου αλλάζουν οι ισορροπίες σε πολλά. Σε όποια κατάσταση είναι το σωματείο, αν κατέβει, η συμμετοχή του φέρνει σίγουρα διαφοροποιήσεις στη βαθμολογία. Από κει και πέρα τι έχουμε δει αυτές τις λίγες δύο ταπεινές αγωνιστικές. Τέσσερις ομάδες έχουν κάνει δυο σερί νίκες, οι Βύζας Μεγάρων, Νέα Πέραμος, Εθνικός Πανοράματος και ο Σκορπιός Φυλής. Αίσθηση προκάλεσε η ισοπαλία του Απόλλωνα Ποντίων στη Μαγούλα με τον Αστέρα. Και μάλιστα με τον τρόπο που έγινε με τον Αστέρα να επιστρέφει από το 1-3 στο 3-3. Εγώ σας το είχα γράψει φέτος στον Αστέρα βιώνουν συνθήκες άλλων εποχών. Και όποιος περάσει από Μαγούλα, θα χει και τις περισσότερες πιθανότητες για το πρωτάθλημα………………………………………………………………….
  • Δεν έλειψαν και αυτό το Σαββατοκύριακο τα παράπονα για τη διαιτησία, με τον Ηρακλή Ελευσίνας να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Αλιάγα στο ματς με τη Νέα Πέραμο. Οι Ελευσίνιοι “φωνάζουν” για την υπόδειξη οφσάιντ του Παύλου στο δεύτερο γκολ της Νέας Περάμου, την οποία αγνόησε ο διαιτητής της συνάντησης. Πάντως στο γήπεδο παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο αρχιδιαιτητής Θοδωρής Τριανταφυλλίδης, ο οποίος μάλιστα μάθαμε υποστήριξε την απόφαση του αξιολογημένου διαιτητή…………………………………………
  • Θα μου επιτρέψετε σήμερα, αλλά δεν μπορώ άλλο και λέω να κλείσω εδώ. Με πολύ δυσκολία γράφτηκε η σημερινή στήλη. Είχα πολλά ακόμα να σχολιάσω, αλλά σήμερα έχασα μια τετράποδη  “συντροφιά” που τον τελευταίο χρόνο μου κρατούσε καλή παρέα, κατά τη σύνταξη των ρεπορτάζ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που έβαλα . Καλή μου “Ρέγκε” θα μου λείψεις. Έζησες λίγο, αλλά μου έμαθες πάρα πολλά. Σε ευχαριστώ πολύ……….