Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Η εκδήλωση κατά της βίας του Α.Ο. Περιστερίου

Published

on

Με αφορμή την κατάκτηση του Κυπέλλου Ήθους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Α.Ο. Περιστερίου διοργάνωσε στο Δημαρχείο της πόλης μια πολύ όμορφη εκδήλωση. Θέμα ήταν η βία στα γήπεδα και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παραβρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο αμφιθέατρο του Δήμου για να παρακολουθήσουν αυτή την πολύ σημαντική κίνηση των διοικούντων του συλλόγου. Ανάμεσα στον κόσμο υπήρχαν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, άνθρωποι του ποδοσφαίρου, η τοπική αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι τοπικών αθλητικών σωματείων, πολιτικά στελέχη, δημοσιογράφοι και φυσικά οι παίκτες που στελεχώνουν τους ‘ροσσονέρι’ σε κάθε τμήμα, από το παιδικό μέχρι την πρώτη ομάδα.

Γεμάτη η λίστα από επωνύμους 

Πολλά ήταν τα ονόματα που κάλεσαν οι παράγοντες του Περιστερίου και παρέλασαν από το βήμα της εκδήλωσης. Από τον χώρο του ποδοσφαίρου, προσκεκλημένοι ήταν παλιές δόξες του αθλήματος όπως ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο Μίμης Δομάζος, ο Ανδρέας Μπονόβας, ο Μπάμπης Σταυρόπουλος, ο Παναγιώτης Ψυρόγιαννης και ο παλαίμαχος διαιτητής Παναγιώτης Βαρούχας. Επίσης, την πρόσκληση τους τίμησαν Πρόεδροι και μέλη από τοπικά σωματεία. Ενδεικτικά, οι Παναγιώτης Ρούμπας (Πρόεδρος Αγ.Ιεροθέου), Άρης Δημοθεόδωρος (Πρόεδρος Ηφαίστου), Νίκος Δεμίρης (Γενικός Αρχηγός Ηφαίστου), Χρήστος Κακιώρης (Πρόεδρος Ανθούπολης), Ιωσήφ Ξυπνητός (Πρόεδρος ΓΣ Περιστερίου) και άλλοι πολλοί…

Το παρόν έδωσαν επίσης πολιτικοί, τοπική αυτοδιοίκηση και ΕΠΣΑ

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν φυσικά η βία στα γήπεδα και για αυτό τον λόγο καλεσμένος ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός. Το ‘δεξί’ χέρι του Υφυπουργού, Σταύρου Κοντονή ανέβηκε τελευταίο στο βήμα όπου μίλησε για περίπου 35 λεπτά και ανέλυσε το νέο νομοσχέδιο. Μάλιστα, εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία του ενώ ανέλυσε μερικές από τις νέες τροποποιήσεις. Παραβρέθηκε επίσης και μίλησε ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, ο οποίος μέχρι φέτος αγωνιζόταν στον Φοίνικα Περιστερίου. Μεγάλη ήταν και η παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης που αγκάλιασε την εκδήλωση. Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, οι Αντιδήμαρχοι Μαίρη Τσιώτα και Παναγιώτης Λύκος, ο Βασίλης Μπέτσης, ο Πρόεδρος του ΑΟΔΗΠ Δημήτρης Χιώτης, ο Κώστας Βλάχος από την Περιφέρεια Αττικής, ο Τάσος Καλιάφας της ΔΕΠΑ, ο Φώτης Κουγιουμτζής από την αντιπολίτευση του Δήμου και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν εκεί. Τέλος, από την ΕΠΣ Αθηνών το παρόν έδωσε ο Γραμματέας Γαβρίλος Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέβηκε στην σκηνή, έδωσε συγχαρητήρια στο Όμιλο για την πορεία του ενώ τοποθετήθηκε για τα κρούσματα βίας.

Βραβεύσεις, φωτογραφίες και εκπλήξεις

Πολλές ήταν οι βραβεύσεις και τα φλας των φωτογράφων δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό. Η διοίκηση του Περιστερίου βράβευσε τους καλεσμένους Αντωνιάδη, Δομάζο, Μπονόβα, Σταυρόπουλο και Κελεσίδη (απουσίασε λόγω προβλήματος). Μάλιστα, ο Μίμης Δομάζος πήρε για λίγο το μικρόφωνο και εντυπωσίασε το κοινό λέγοντας μόνο μια φράση πάνω στο θέμα της βίας: ”Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι”. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αλέξανδρος Πλέστης, ένας άνθρωπος που μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη κράτησαν τον Όμιλο στις επάλξεις του Αθηναϊκού ποδοσφαίρου. Εκείνος, όσο και ο πρώην Πρόεδρος των ‘ροσσονέρι’, Δημήτρης Πλέστης, ευχαρίστησαν όλους τους ανθρώπους που τους πλαισιώσουν και η ομάδα συνεχίζει να σκορπίζει χαρά στον κόσμο της αλλά και την πόλη του Περιστερίου. Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε επίσης στον Γ.Γ. Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό, τον απερχόμενο τεχνικό, Σάκη Σάσσαλο αλλά και τους συνεργάτες του Κώστα Αρνόκουρο και Αργύρη Πούλο. Κλείνοντας ο Δήμος Περιστερίου δια χειρός του Δημάρχου, Ανδρέα Παχατουρίδη, έδωσε τιμητική πλακέτα στους παίκτες του σωματείου για τους κόπους και το ήθος του. Στην σκηνή για να την παραλάβει ανέβηκε ο αρχηγός, Παναγιώτης Πλέστης. Όσον αφορά τις εκπλήξεις, έγινε γνωστό το όνομα του νέου προπονητή των ‘ροσσονέρι’, με τον Κώστα Αρζένη να αναλαμβάνει τα ηνία.