Connect with us

Γ Εθνική

Η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας 2021-2

Published

on

Ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας για την περίοδο 2021-2.

 

Όπως προκύπτει οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση Συμμετοχής ως ακολούθως:

 

α) έως 30 Ιουλίου οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής

β) έως 10 Αυγούστου οι ομάδες της Super League 2

γ) έως 20 Αυγούστου οι ομάδες της Super League

 

Η υποβολή των δηλώσεων στις ανωτέρω ημερομηνίες θα πραγματοποιείται έως και ώρα 14:00.

Στην περίπτωση μη υποβολής δήλωσης συμμετοχής από τις ομάδες της Super League και Super League 2 ,επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 39 παρ. 2 του Κ.Α.Π.

Στην περίπτωση μη υποβολής δήλωσης συμμετοχής από τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας επιβάλλεται η ποινή των τριακοσίων (300) ευρώ.

 

Το σύστημα διεξαγωγής αγώνων και οι ημερομηνίες κληρώσεων

 

1η Φάση – 29.08.2021

 

Θα λάβουν μέρος οι ογδόντα δύο (82) Ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Μετά από κλήρωση δεκατέσσερεις ομάδες (14) θα προκριθούν άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες εξήντα οκτώ (68) αφού κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά

κριτήρια θα δημιουργήσουν τριάντα τέσσερα (34) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκύψουν τριάντα τέσσερεις (34) νικήτριες Ομάδες.

Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη.

Σύνολο αγώνων :34

Προκρίνονται 34 ομάδες

 

Η ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία θα τροποποιηθεί αναλόγως με τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων.

 

2η Φάση – 12.09.2021

 

Θα συμμετέχουν οι τριάντα τέσσερεις (34) νικήτριες ομάδες από την 1η Φάση και οι δεκατέσσερεις (14) ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα. Σύνολο σαράντα οκτώ (48) ομάδες.

Οι σαράντα οκτώ (48 ) ομάδες θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Θα σχηματιστούν είκοσι τέσσερα (24) ζευγάρια, και θα προκύψουν είκοσι τέσσερεις (24) νικήτριες ομάδες μετά από μονούς αγώνες Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη.

Σύνολο αγώνων:24

Προκρίνονται 24 ομάδες

 

3η Φάση – 22.09.2021

 

Θα συμμετέχουν οι είκοσι τέσσερεις (24) νικήτριες ομάδες της 2ης Φάσης και οι τριάντα δύο (32) ομάδες της Super League 2. Σύνολο ομάδων πενήντα έξι (56).

Μετά από κλήρωση δημιουργούνται είκοσι οκτώ (28) ζευγάρια και θα προκύψουν είκοσι οκτώ (28) νικήτριες ομάδες μετά από μονούς αγώνες.

Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με ομάδα της Γ΄ Εθνικής τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Γ΄ Εθνικής .

Σύνολο αγώνων 28

Προκρίνονται 28 ομάδες

 

4η Φάση – 06.10.2021

 

Συμμετέχουν οι είκοσι οκτώ (28) ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η Φάση Μετά από κλήρωση δημιουργούνται δέκα τέσσερα (14) ζευγάρια. Οι αγώνες είναι μονοί. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με ομάδα της Γ΄ Εθνικής τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Γ΄ Εθνικής .

Σύνολο αγώνων 14

Προκρίνονται 14 ομάδες

 

5η Φάση – 26-27-28 /10.2021

 

Συμμετέχουν οι δέκα τέσσερις (14) νικήτριες ομάδες της 4ης Φάσης , και οι 10 ομάδες της Super League ( εξαιρούνται οι ομάδες ΑΕΚ – ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ ). Σύνολο είκοσι τέσσερις (24) ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται δώδεκα (12) ζευγάρια. Οι αγώνες είναι μονοί. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ως γηπεδούχος ομάδα ανώτερης κατηγορίας τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που ανήκει στην κατώτερη κατηγορία.

Σύνολο αγώνων 12

Προκρίνονται 12 ομάδες

 

Στην 1η,2η 3η, 4η και 5η Φάση που οι αγώνες είναι μονοί εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 6α του Κ.Α.Π. (ημίωρη παράταση και πέναλτι)

 

6η Φάση

 

Συμμετέχουν οι δώδεκα νικήτριες (12) ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η ΦΑΣΗ και οι τέσσερεις (4) ομάδες του πρωταθλήματος Super League (ΑΕΚ – ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ ). Σύνολο δέκα έξι (16) ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται οκτώ (8) ζευγάρια. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί.

Σύνολο αγώνων 16

Προκρίνονται 8 ομάδες

 

Μετά από την κλήρωση των ομάδων που συμμετέχουν στην 6η Φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 7η Φάση (Προημιτελική) και 8η Φάση ( Ημιτελική ) καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του Τελικού.

Όλοι οι αγώνες είναι διπλοί. Το σύστημα κλήρωσης των επόμενων φάσεων θα ανακοινωθεί με νέο έγγραφο της Επιτροπής Διοργανώσεων

 

Στην 6η, 7η και 8η Φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή (υπέρ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι.

 

Τελικός Αγώνας Κυπέλλου

Η ημερομηνία διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα ορίζεται η 21/05/2022. Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο O.A.K.A