Connect with us

coronavirus-news

Κορονοϊός – Εξήντα νέα κρούσματα στην χώρα μας 10/7

Published

on

Συνολικά 60 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώνονται στη χώρα, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3732, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.

Αναλυτικότερα:

– σαράντα (40) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– δύο (2) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
– επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης

962 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1962 (52.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ομαλά εξελίσσεται η κίνηση των οχημάτων στον Προμαχώνα – Συνεχίζονται τα τεστ σε όλους

Ομαλά εξελίσσεται από νωρίς το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα η κίνηση των οχημάτων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Λόγω της σχετικά περιορισμένης προσέλευσης αυτοκινήτων που εισέρχονται στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ουρές, ούτε παρατηρείται καθυστέρηση στον διαβατηριακό και τον υγειονομικό έλεγχο που πραγματοποιείται. Πάντως, εκτίμηση των στελεχών του αστυνομικού τμήματος του Προμαχώνα είναι ότι πιθανόν να αυξηθεί η κίνηση προς τις βραδινές ώρες και νωρίς αύριο το πρωί λόγω του Σαββατοκύριακου.

Τα σημερινά δεδομένα διαψεύδουν προβλέψεις των προηγούμενων ημερών ότι από την Παρασκευή και μετά θα υπήρχε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση των αυτοκινήτων από τουρίστες και επισκέπτες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα. Επίσης, το αστυνομικό τμήμα του Προμαχώνα διαψεύδει και την πληροφορία που έχει διοχετευθεί ότι πιθανόν τα μεσάνυχτα να κλείσουν τα σύνορα, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει δοθεί καμία τέτοια εντολή.

Στο μεταξύ, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, που βρίσκονται στον Προμαχώνα καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου, συνεχίζουν και σήμερα να πραγματοποιούν κανονικά δειγματοληπτικά τεστ, καταγράφοντας ταυτόχρονα τα προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.