Connect with us

7ος Όμιλος

Κυπελλούχος Λέσβου ο Αιολικός

Published

on

Ο Αιολικός κατέκτησε το Κύπελλο Λέσβου 2017-18, επικρατώντας στον τελικό του Ατρόμητου Ανεμώτιας με σκορ 2-0, στο Στάδιο Μυτιλήνης. Αυτό ήταν το 19ο τρόπαιο στην ιστορία της ομάδας της Μυτιλήνης, που είναι η πολυνίκης του θεσμού, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Αιολικός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος σε διπλή ευκαιρία με τον Μπουρού στο 12ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης σούταρε ψηλά άουτ σε τετ α τετ, τρία λεπτά αργότερα, έπειτα από έξυπνη μπαλιά του Λαλά στην πλάτη της άμυνας. Η απάντηση του Ατρόμητου Ανεμώτιας ήρθε στο 17′ όταν ο Γρούβας πλάσαρε στην έξοδο τον Γιώτα και ο Καπταγιάννης απομάκρυνε με υπερένταση πάνω στη γραμμή. Ακολούθησε παιχνίδι κέντρου, με τους παίκτες του Κώστα Ψυρόπουλου να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους και να προσπαθούν να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις στην εστία του Άγγελου Πάπαρη, ο οποίος όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για να διατηρήσει το μηδέν.

Από τη μεριά της η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου είχε το μυαλό της περισσότερο ανασταλτικά. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι τις δύο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία (και κάτι παραπάνω ενδεχομένως). Ωστόσο, στις αντεπιθέσεις του ο Ατρόμητος ήταν κι εκείνος απειλητικός, έχοντας μάλιστα μια ακόμα καλή στιγμή με τον Κλάους Σεφουλάϊ (31′) σε σουτ που κατέληξε άουτ.

Ο Αιολικός κατόρθωσε να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα στο 34ο λεπτό, όταν ο Ποτουρίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, αποφεύγοντας με πανέξυπνο τρόπο τον προσωπικό του αμυντικό, πλασάροντας ψύχραιμα στην απέναντι γωνία για το 1-0.

Το γκολ που δέχθηκε «πάγωσε» για κάποια λεπτά τους ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου, που απείλησαν στο 42′ με τον Σεφουλάϊ, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Γιώτας με διπλή προσπάθεια. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Μπουρούς λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ότι δεν κατάφερε στο 46′, το πέτυχε όμως στο 57ο λεπτό όταν ο Λαμπράκης βρήκε τον επιθετικό του Αιολικού μέσα στην περιοχή κι εκείνος με σουτ έκανε το 2-0. Με δύο γκολ πίσω πλέον, ο Ατρόμητος ήταν αδύνατο να επιστρέψει στη διεκδίκηση του τροπαίου.

Οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές στιγμές στη συνέχεια, αλλά το σκορ δεν άλλαξε. Έτσι, το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Δουκάκη, ο οποίος είχε άψογη συνεργασία με τους βοηθούς του Μπάλιακα και Λυρή, ανέδειξε κυπελλούχο Λέσβου τον Αιολικό για την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Αρχικές συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Κ. Ψυρόπουλος): Γιώτας, Κόπελας, Παλαμουτσής, Τάχιας, Κεσίδης, Παληγεώργος, Λαλάς, Καπταγιάννης, Ποτουρίδης, Μπουρούς, Λαμπράκης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ (Χρ. Παπαδόπουλος): Πάπαρης, Μ. Ελευθερίου, Καποδίστριας, Βελετάκης, Σπηλιωτόπουλος, Γρούβας, Ζαφειρίου, Φιλιανός, Σεφουλάϊ, Γιαμουγιάννης

πηγή: www.sportlesvos.gr