Connect with us

stoplekto

Νέα “βόμβα” με Γιάννη Κατσίκη ο Εθνικός Πανοράματος

Published

on

Σε ακόμα μία ηχηρή μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Εθνικός Πανοράματος, μια από τις σημαντικότερες στην ιστορία του, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον πολύπειρο επιθετικό Γιάννη Κατσίκη, που τελευταία αγωνιζόταν στη Ζωφριά. Ένας παίκτης με πλούσιο βιογραφικό και μεγάλες παραστάσεις από τα εθνικά πρωταθλήματα και που σίγουρα θα αποτελέσει βασικό στέλεχος στην ομάδα που “χτίζει” ο προπονητής Γιώργος Αδάκτυλος.

Ακολουθεί το βιογραφικό του παίκτη, όπως έχει καταγράψει το soccerbase.info:

“Ο Γιάννης Κατσίκης συνέδεσε το όνομά του με τον Θρασύβουλο, όπου έπαιξε πάνω από μια δεκαετία. Το 2001 βέβαια τον απέκτησε ο Ακράτητος, αλλά έμεινε για λίγους μήνες. Με την ομάδα της Φυλής πανηγύρισε διαδοχικές ανόδους μέχρι και την Σούπερ Λιγκ, όπου έπαιξε στα 29 του πια χρόνια.
Ήδη είχε ζήσει μια από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του, όταν στις 10 Οκτωβρίου 2077, ακόμα στην Β’ Εθνική, ο Κατσίκης βάζει ένα γκολ και δίνει μια ασίστ στο 4-2 επί του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Εκείνη τη σεζόν ο Θρασύβουλος συνδύασε άνοδο στη Σούπερ Λιγκ και ημιτελικά Κυπέλλου!
Στα 32 χρόνια του πια πηγαίνει στην Καλλιθέα και η απάντηση στο ερώτημα αν μπορεί να κάνει νέα καριέρα έρχεται με 12 γκολ και 9 ασίστ σε 35 αγώνες. Ακολουθεί άνοδος με τον Απόλλωνα, όπου ο Γιάννης αγαπήθηκε από τον κόσμο. Πρωταθλητισμός με τον Ολυμπιακό Βόλου και απώλεια της ανόδου στο μπαράζ με την Ξάνθη.
Τα χρόνια περνάνε, ο Κατσίκης κατεβαίνει κατηγορίες, αλλά το κέφι και το ταπεραμέντο δεν χανονται. Μετά από μια τριετία στα τοπικά πρωταθλήματα, ξαναπαίζει Γ’ Εθνική με τον Ασπρόπυργο.
Περιφερειακός επιθετικός, από αυτούς που ξέρουν το ίδιο καλά να σκοράρουν και να δημιουργούν. Άλλωστε τα 39 γκολ και οι 33 ασίστ στην Β’ Εθνική αναδεικνύουν αυτή την ισορροπία του.
Τη σεζόν 2005-06 έπαιξε 13 αγώνες στην Β’ Εθνική, όλους σαν αλλαγή.
Έχει βάλει 49 γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο, τα έξι από αυτά στην Παναχαϊκή, σε καμια άλλη δεν έχει βάλει περισσότερα από τρία”.

 

Ρεπορτάζ: Φώτης Περιφάνης

Πηγή στατιστικών στοιχείων: https://soccerbase.info/giannis-katsikis/