Connect with us

ΕΠΟ-Διαιτησία

Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Ζαγοράκης – Έμειναν έξω οι παλαίμαχοι…

Published

on

Οι εκλογές της ΕΠΟ  ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο και νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας,  είναι και επισήμως ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της εθνικής Ελλάδος που κατέκτησε το Euro 2004 εξελέγη με 66 ψήφους επί των 68 εκλεκτόρων που ψήφισαν (69 στο σύνολο οι εκλέκτορες, ωστόσο απείχε η ΕΠΣ Σάμου).

Πατατράκ… για τους παλαίμαχους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στα 11 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής,  έμειναν δηλαδή εκτός οι Γιώργος Ανατολάκης (14 ψήφοι), Παντελής Καφές (13 ψήφοι), Δημήτρης Παπαδόπουλος (15 ψήφοι) και Αγγελος Χαριστέας (14 ψήφοι). Επίσης εκτός έμειναν η Βίκυ Δημητρακοπούλου (ΕΠΣ Ηλείας) και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Κώστας Κωνσταντίδης, που έλαβαν 16 και 13 ψήφους αντίστοιχα.

Αυτή θα είναι η σύνθεση της νέας ΕΕ, oι 11 που εξελέγησαν είναι οι εξής:

Αστέριος Αντωνίου (63 ψήφοι), Δαμιανός Γαβριηλίδης (53 ψήφοι),

Αγγελος Δανιήλ (47 ψήφοι), Παναγιώτης Δημητρίου (59 ψήφοι),

Δημοσθένης Κουπτσίδης (52 ψήφοι),

Δημήτρης Μπουχλαριώτης (51 ψήφοι),

Παναγιώτης Παπαχρήστος (50 ψήφοι),

Κλέαρχος Τζαφέρης (49 ψήφοι),

Γιώργος Χατζησαρόγλου (54 ψήφοι),

Λεωνίδας Θωμαΐδης (50 ψήφοι)

Κυριάκος Φύτρας (48 ψήφοι).

Οι 11 προαναφερόμενοι συν τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη, μαζί με τους τέσσερις της SL1, δηλαδή τους Μπουτσικάρη, Αγραφιώτη, Ασλανίδη και Μάκη Γκαγκάτση, καθώς και τον πρόεδρο της SL2-FL, Λεωνίδα Λεουτσάκο θα συνθέσουν τη νέα 17μελή Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Οι “παλιοί” και οι “νέοι”

Πρώτος σε ψήφους στην Εκτελεστική Επιτροπή είναι ο Αστέριος Αντωνίου με 63 και τελευταίος ο Αγγελος Δανιήλ με 47.

Σημειώνεται ότι από τους 11 που εξελέγησαν οι έξι (Αντωνίου, Δημητρίου, Θωμαΐδης, Κουπτσίδης, Παπαχρήστος, Χατζησαρόγλου) ήταν και στην απερχόμενη διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου.

Νέα πρόσωπα είναι οι Γαβριηλίδης (πρόεδρος ΕΠΣ Θράκης), Μπουχλαριώτης (πρόεδρος ΕΠΣ Λάρισας), Τζαφέρης (πρόεδρος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), Δανιήλ (πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας) και Φύτρας (αντιπρόεδρος ΕΠΣ Αργολίδας).