Connect with us

Uncategorized

Νίκη με ανατροπή στο ντέρμπι ο Ιωνικός

2-1 τον Πανναξιακό

Published

on

Η κριτική που δέχτηκε στην αρχή της σεζόν, για τις επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι αλλά και για τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε μεσούσης της περιόδου, ήταν. μπόλικη. Ωστόσο, ο Ιωνικός στην πιο κρίσιμη στιγμή του πρωταθλήματος δηλώνει «παρών» αποδεικνύοντας ότι αποτελεί -σε διάρκεια- την καλύτερη ομάδα του 9ου ομίλου. Το ιστορικό σωματείο του Πειραιά σε ακόμη ένα ντέρμπι έδειξε τα. δόντια του, καθώς επικράτησε με 2-1 του Πανναξιακού αυξάνοντας παράλληλα τη διαφορά του από τους νησιώτες στους τέσσερις βαθμούς έχοντας όμως ένα παιχνίδι περισσότερο. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στους 1000 και πλέον φίλους του Ιωνικού που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου της Νεάπολης και στήριξαν με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα τους δίχως να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα.

Νίκη με ανατροπή

Στο α’ μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να επιβάλλουν από νωρίς το ρυθμό τους. Μάλιστα, στο 8′ ο Σκαφτούρος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, όμως ο διαιτητής του αγώνα, Σελίμος (Λακωνίας) , ακύρωσε το τέρμα μετά από υπόδειξη του α’ βοηθού, Παλαμίδα, για οσφάιντ. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο 32′. Ο Δερμιτζάκης σέρβιρε στον Τζωρμπατζάκη, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στους Κυκλαδίτες. Το τέρμα αυτό «αφύπνισε» τους Πειραιώτες οι οποίοι στο τελευταίο λεπτό του α’ μέρους έφεραν το ματς στα ίσια χάρις σε κεφαλιά του Μαριόλη.

Στην επανάληψη, το συγκρότημα του Κώστα Παρθενίου έχοντας την ψυχολογία υπέρ του μετά το τέρμα της ισοφάρισης, ανέκτησε τα ηνία του αγώνα και έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 58′. Ο Σκαφτούρος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα και με δυνατό σουτ έδωσε το προβάδισμα στον Ιωνικό, βάζοντας «φωτιά» στο γήπεδο. Στη συνέχεια, οι Ναξιώτες προσπάθησαν για την ισοφάριση όμως οι γηπεδούχοι με σωστή αμυντική τακτική κράτησαν το 2-1 μέχρι τέλους πανηγυρίζοντας ένα «χρυσό» τρίποντο.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Κώστας Παρθενίου): Αδαμόπουλος, Κουμουλίδης, Τσακίρης, Σταμπολόγλου, Κατσαβριάς, Μαριόλης, Πολίτης (82′ λ.τρ. Τσιμπλάκης), Ίγκλι, Σκαφτούρος (64′ λ.τρ. Μαντούβαλος), Ανδρεαδάκης (87′ Γιαλελής), Λαμπρινάτος.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Γιώργος Βλαστός): Θέμελης, Πετρόπουλος, Τζωρμπατζάκης, Σταυρόπουλος (72′ Κεμαβόρ), Τόσκας, Αριανούτσος, Καρούσης (78′ Μπονιάκος), Αθανασίου (85′ Κατσάνης), Ντούκα, Δερμιτζάκης, Τερόλης.

Ρεπορτάζ: Κυριάκος Παντζαρίδης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply