Connect with us

stoplekto

Νίκη τίτλου η ΑΕ Μοσχάτου 2-0 τον Καραβά στο Ρέντη

Καλύτεροι οι νικητές επικράτησαν δίκαια. Σκόρερς οι Στούπης 30’, Βινίσιους 58’( πέναλτι)
Δοκάρι η ΑΕΜ με τον Βινίσιους στο 62’.
Αποβλήθηκε ο Αναγνωστόπουλος στο 66’( 2η κίτρινη)

Published

on

Νίκη τίτλου πέτυχε η ΑΕ Μοσχάτου που πέρασε χωρίς απώλειες μέσα από το Ρέντη επικρατώντας  δίκαια στο ντέρμπι κορυφής του ΑΟ Καραβά με 0-2 . Μια νίκη με την οποία οι νικητές ξέφυγαν τέσσερις πόντους  από τους αντιπάλους τους.

Γύρω στους 1000 φιλάθλους έδωσαν το παρών  κατακλύζοντας το γήπεδο , κάτι που είχε να γίνει πολλά χρόνια .

Και το σημαντικότερο είναι ότι όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς παρατράγουδα . Η παρουσία κάποιων εύσωμων τύπων ήταν διακριτική και δεν σημειώθηκαν ακραία φαινόμενα…

Αγωνιστικά οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να θέλουν περισσότερο το παιχνίδι παίζοντας με πάθος . Ήταν βέβαια και σωστά τοποθετημένοι στον αγωνιστικό χώρο από τον Νίκο Κούστα που κέρδισε καθαρά την μάχη του κέντρου . Με ηγετικές φυσιογνωμίες τους Στούπη και Βινίσιους  έβγαιναν πιο εύκολα στην επίθεση από τους αντιπάλους τους.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι μπήκαν τρακαρισμένα στο παιχνίδι . Έχασαν τις περισσότερες μάχες και δεν είχαν καθόλου ρυθμό.  Μόνο ο Μπιλίμπασι πάλευε συγκινητικά αλλά ήταν εντελώς μόνο . Όσο για τον Μπεσού που έπαιξε από την δεξιά πλευρά , φαινόταν ότι ήταν έξω από τα νερά του .

Από την αρχή οι Μοσχάτιώτες έδειξαν τις απειλητικές τους διαθέσεις . Σε δυο περιπτώσεις ο Σαπαλίδης δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 6’ το πλασέ που έπιασε από καλή θέση και στο 14’ η κεφαλιά μετά από σέντρα του Σταύρου πέρασαν άουτ. Στο 18’ το σουτ του Ξενιτόπουλου απέκρουσε ο Μώττος .

Η πρώτη φορά που απείλησε ο Καραβάς ήταν στο 23’ όταν ο Πουλάκης έπιασε σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Αθανασόπουλου.

Στο 30’ άνοιξε το σκορ ο Βινίσιους έβγαλε μπροστινή μπαλιά για τον Στούπη που προχώρησε γρήγορα και με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στην επανάληψη το Μοσχάτο πλησίασε και πάλι το γκολ αλλά το πλασέ του Σαπαλίδη στο 51’ πέρασε μόλις άουτ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Καραβά χάθηκε στο 53’

. Ο Πουλάκης βγήκε ωραία από δεξιά αλλά άργησε να πλασάρει και ο Αθανασόπουλος πρόλαβε και απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 55΄ η μεγάλη ευκαιρία για τους Μοσχατιώτες . Ο Βινίσιους έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή που βρήκε το κάθετο δοκάρι.

Λίγο αργότερα ήλθε το δεύτερο γκολ  . Ήταν το 58’ όταν ο Σπανός μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή . Εκεί τον ανέτρεψε ο Μπάρκας και ο διαιτητής με την υπόδειξη του βοηθού Παγουρτζή έδειξε πέναλτι. Την «εσχάτη των ποινών » εκτέλεσε ο Βινίσιους γράφοντας το τελικό 0-2 .

Οι γηπεδούχοι στο 62’ πλησίασαν κοντά στο γκολ αλλά ο Αθανασόπουλος κράτησε ανέπαφη την εστία του αποκρούοντας το σουτ του Παναγιωτόπουλου.

Η  κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη για τους παίκτες του Καραβά αφού στο 66’ έμειναν με δέκα λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βαλάντη Αναγνωστόπουλου.

Από κει και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε . Οι νικητές φάνηκε καθαρά πως ήθελαν να υπερασπίσουν την επιτυχία τους , ενώ οι αντίπαλοι τους αν και με δέκα  έδειξαν καλύτερη εικόνα στη συνέχεια .

Στο 78’ ο Παυλόπουλος μόνος του δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αθανασόπουλο που για μια ακόμα φορά στάθηκε στο ύψος του.

Πάμε τώρα στην διαιτησία . Ο Λεμπέσης είχε να διευθύνει ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Από την αρχή προσπάθησε να κρατήσει το παιχνίδι χωρίς να βγάζει εύκολα  κάρτες  . Η πρώτη κίτρινη βγήκε στο 37΄στον Αναγνωστόπουλο ο οποίος πήρε και δεύτερη κίτρινη στο 66’ όπως προαναφέραμε. Σίγουρα έκανε κάποια λάθη , όμως η εικόνα που έβγαλε προς τα έξω ήταν καλή . Τα σφυρίγματα του ήταν προσεκτικά ..

Άριστοι στις υποδείξεις τους οι βοηθοί Παγουρτζής Κοτζαμανίδης .

ΑΟ ΚΑΡΑΒΑΣ: Μώτος, Χρυσανθακόπουλος, Καλιακούδας( 83’ Λάλα), Μπάρκας, Αναγνωστόπουλος, Καστράτι ( 83’ Ζαχαράτος) , Μπεσού, Παναγιωτόπουλος, Παυλόπουλος, Μπιλίμπασι , Πουλάκης ( 75’ Χονδρουδάκης) .

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Αθανασόπουλος, Σταύρου, Ξενιτόπουλος , Πέττας, Στεφανής, Σιδηρόπουλος , Νιζάμης( 79’ Χατζάκης) , Βινίσιους( 88’ Βοϊδονικόλας) Σαπαλίδης( 83’ Μπόλης) , Σπανός ( 70’ Μουρελάτος) , Στούπης .

  • Με ανακοίνωση της η διοίκηση της ΑΕ Μοσχάτου ευχαριστεί τον ΑΟ Καραβά για την άψογη φιλοξενία του. Συγχαίρει επίσης τον διαιτητή Λεμπέση για την ηλεκτρονική διαιτησία του….