Connect with us

Uncategorized

Ντέρμπι “Χ”άρμα οφθαλμών – Στο +2 ο ΠΑΟ

Published

on

Ένα σπουδαίο ντέρμπι αιωνίων με φοβερό ρυθμό, πολλές ευκαιρίες, 2 γκολ και 2 δοκάρια, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1. Ο Παναθηναϊκός που είναι ο κερδισμένος μιας και διατήρησε το +2 στη βαθμολογία προηγήθηκε με τον Ζέκα αλλά ο Τζιμπούρ απάντησε στο 68′. 22 τελικές προσπάθειες είχαν οι ερυθρόλευκοι έναντι 6 των πράσινων.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχοντας την κατοχή της μπάλας ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν στημένος από τον Φερέιρα να χτυπήσει στην κόντρα. Και οι δύο προπονητές πέτυχαν στο στόχο τους, αφού οι πράσινοι προηγήθηκαν με τον Ζέκα στο 17′ ενώ είχαν και δοκάρι με τον Λέτο στο 29′. Ο Ολυμπιακός από το 30′ μέχρι το 55′ ήταν καταιγιστικός έχασε πολλές ευκαιρίες και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Τζιμπούρ στο 48′. Η φάση του αγώνα έγινε στο 65′ όταν ο Μιραλάς έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, ενώ ο νεαρός Καπίνο πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση με αποκορύφωμα την επέμβαση του στο 83′.

 

Ο Ολυμπιακός έχοντας την ώθηση από τον κόσμο του μπήκε δυνατά στο ματς όπως συνηθίζει στο Γ. Καραϊσκάκης και στο πρώτο 15λεπτο ήταν κυρίαρχος, χωρίς πάντως να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες.

 

Ο Παναθηναϊκός έψαξε τις αντεπιθέσεις. Στην πρώτη ο Κουίνσι κόπηκε από τον Μέγερι, στη δεύτερη από τον Παπαδόπουλο αλλά στην τρίτη έκανε τη ζημιά. Στο 17′ πέρασε από δεξιά τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, γύρισε στον Ζέκα και ο Πορτογάλος σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα των “πράσινων”.

 

Το γκολ άλλαξε και την εικόνα του αγώνα αφού οι παίκτες του Φερέιρα κρατούσαν τη μπάλα και δεν επέτρεπαν στον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του.

 

Ο Λέτο μάλιστα “ακούμπησε” το γκολ στο 29′ όταν άδειασε τον Παπαδόπουλο αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Μέγερι.

 

Η φάση αυτή αφύπνισε τους ερυθρόλευκους που στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους ήταν καταιγιστικός. Στο 34′ ο Φουστέρ είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι μετά το όμορφο πλασέ του, ενώ 2 λεπτά αργότερα Τζιμπούρ και Μιραλάς νικήθηκαν από τον Μαρίνο.

 

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει 13 τελικές προσπάθειες και 9 κόρνερ…

 

Ο Βαλβέρδε έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του ρίχνοντας στη μάχη τον Γέστε αντί του Ορμπάιθ που δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο.

 

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν μετά από την εκπληκτική συνεργασία Μακούν, Μιραλάς με τον Βέλγο να μπαίνει στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή να γυρίζει στον Τζιμπούρ που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για 7η φορά στο πρωτάθλημα.

 

Ο Ολυμπιακός πέτυχε αυτό που ήθελε και συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Στο 54′ το πλασέ του Μιραλάς κόντραρε πάνω στον Μαρίνο και έφτασε με ευκολία στην αγκαλιά του Καπίνο.

 

Ο Βέλγος έχασε τεράστια ευκαιρία στο 65′ όταν βγήκε απέναντι από τον Καπίνο αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.

 

4 λεπτά αργότερα ο Κουίνσι απάντησε στην ευκαιρία του Μιραλάς, όταν μπήκε στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσε από πλάγια να νικήσει τον Μέγερι.

 

Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός έψαξε το γκολ της νίκης και έφτασε κοντά σε αυτό στο 83′. Ο Τοροσίδης έβγαλε τη σέντρα, ο Φουστέρ δεν έπιασε καλά το πλασέ, η μπάλα κόντραρε και ο Καπίνο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

 

Ολυμπιακός: Μέγερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ορμπάιθ (46′ Γέστε), Μακούν (75′ Πάντελιτς), Μοντεστό, Φουστέρ (85′ Αμντούν), Μιραλάς, Τζιμπούρ

 

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Μαρίνος (85′ Καραγκούνης και στο 93′ Βιτόλο), Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνης, Κλέιτον (63′ Βύντρα), Ζέκα, Κουίνσι, Λέτο

newsit.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply