Connect with us

slideshow

Ο Ατρόμητος Πειραιά Κυπελλούχος Πειραιά για 4η φορά στην ιστορία του .

Αψογη οργάνωση από την ΕΠΣ Πειραιά…

Published

on

Νίκησε 1-0 το Κερατσίνι στην παράταση

Το γκολ η «χρυσή » αλλαγή Λεωνίδας Στεφανής .

8000 κόσμος βρέθηκε χθες στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης .

 

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΔΑΡΖΕΝΤΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ Ο ΦΩΤΗΣ ΠΕΡΙΦΑΝΗΣ

Ο Ατρόμητος Πειραιά είναι ο Κυπελλούχος Πειραιά αφού νίκησε στην παράταση τον ΑΠΟ Κερατσίνι με 1-0 , παίρνοντας άτυπη ρεβάνς για τον προ διετίας τελικό που είχε ηττηθεί από τον χθεσινό του αντίπαλο.

Το γκολ που έκρινε τον τελικό σημείωσε ο Λεωνίδας Στεφανής στο 110\.

Ο νεαρός άσος είχε μπει στο παιχνίδι εννέα λεπτά νωρίτερα.

Ο τελικός του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκη είχε όλα τα στοιχεία που συνθέτουν ένα συναρπαστικό παιχνίδι . Πάθος, δύναμη και πολλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ειδικά στο α’ ημίχρονο. Το γκολ μόνο άργησε να έλθει , αλλά ήταν φανερό πως όποια ομάδα το σημείωνε θα κατακτούσε και το έπαθλο.

 

Οι Καμινιώτες βρέθηκαν κοντά στο γκολ στο 9′ με τον Ουσταμπασίδη ( σουτ μόλις άουτ) , Μυλωνά 18′( απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Παπαδόπουλος)

 

«Απάντησε» στις ευκαιρίες το Κερατσίνι με τους Κουρκούτη 20′(κεφαλιά μόλις άουτ ), Μαριόλη 28′, 45′ ( έσωσε ο Θωμόπουλος) .

 

Από μια ευκαιρία έχασαν οι δυο ομάδες στην επανάληψη με τους Λόη 78′( σούταρε μόλις άουτ) ,Τριανταφυλλίδη 89′ ( το φάουλ που εκτέλεσε απέκρουσε με υπερένταση ο Παπαδόπουλος).

 

Κι όμως ενώ δεν αξιοποιήθηκε καμία ευκαιρία, το Κύπελλο κρίθηκε από μια ανέλπιστη φάση στο 110′. Ο Στεφανής εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το «τσαφ» των αντίπαλων αμυντικών και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

 

Το Κερατσίνι αντέδρασε αμέσως αλλά ο Θωμόπουλος με τα πόδια απέκρουσε το πλασέ του Καλλέργη που είχε βγει μόνος του μπροστά.

 

Από τον Ατρόμητο πολύ καλά στάθηκαν οι Μαζαράκης, Κουκάς , Λοϊζίδης Ουσταμπασίδης , Τριανταφυλλίδης ενώ σταθερότατος ήταν στις επεμβάσεις του ο Θωμόπουλος.

 

Κορυφαίος από το Κερατσίνι ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος που ήταν ηρωϊκή μορφή αφού αγωνίστηκε σε όλη την παράταση τραυματίας.

 

Ξεχώρισαν επίσης οι Στρόμπουλος , Μακρής ενώ βοήθησε με την είσοδο του και ο Μελαμπιανάκης

 

Η διαιτησία της Ελένης Λαμπαδαρίου ήταν άψογη από κάθε άποψη . Έγινε δυνατό παιχνίδι και προσπάθησε να το κρατήσει με κίτρινες κάρτες . Όλα τα σφυρίγματα της ήταν σωστά ,όπως και ορθές ήταν οι υποδείξεις των βοηθών Σταμάτη και Γκολέ. Τις διαμαρτυρίες του προπονητή του Κερατσινίου τις θεωρούμε αδικαιολόγητες .

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡ.: Θωμόπουλος, Μπέλιας, Αγγέλου(71′ Γιώτης), Δανασής(61′ λ.τρ Γεωργούλης), Κουκάς, Μαζαράκης, Τριανταφυλλίδης(100′ Στεφανής), Λοϊζίδης, Σταθουλόπουλος, Ουσταμπασίδής, Μυλωνάς.

 

ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Παπαδόπουλος, Στρόμπουλος, Μακρής, Παπαδόγκονας(65′ λ.τρ. Σιδηρόπουλος), Βαττής, Καλλέργης, Διονυσόπουλος(61′ Λόης), Καρράς, Μαριόλης, Κουρκούτης, Κοράκης(51′ Μελαμπιανάκης).

 

«Πήραν φωτιά » τα Καμίνια

 

Έξαλλα πανηγύρισαν οι Καμινιώτες την κατάκτηση του Κυπέλλου Πειραιά που είναι το τέταρτο στην ιστορία τους. Ειδικά τη στιγμή που ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Κουκάς σήκωσε το βαρύτιμο έπαθλο από τα χέρια του προέδρου της ΕΠΣΠ Στέλιου Μπρατσόλη .

 

Οι θύρες 28-29-30 του γηπέδου Καραϊσκάκη «πήραν φωτιά » όταν οι παίκτες με ..οργανωτή τον Κώστα Ουσταμπασίδη πήγαν προς το μέρος τους για να πανηγυρίσουν .

 

«Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το παιχνίδι», δήλωσε ο τεχνικός του Ατρομήτου Σταύρος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: « Φαινόταν ότι όποιος πετύχαινε το γκολ θα έπαιρνε την νίκη. Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που συνετέλεσαν για την άψογη διεξαγωγή του τελικού, ήταν πραγματικά μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Πλέον προσανατολιζόμαστε στο πρωτάθλημα όπου έχουμε δύσκολο έργο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο καθώς την Τετάρτη έχουμε αγώνα και θα πρέπει να ξεκουράσουμε τους παίκτες για αυτή την υπερπροσπάθεια που έκαναν σήμερα».

 

*Στο επίκεντρο ήταν και ο πρωταγωνιστής του τελικού Λεωνίδας Στεφανής. Μπήκε στο 101 ‘ και σκόραρε στο 110’. Στις δηλώσεις που έκανε ο νεαρός άσος τόνισε:

 

« Ήμασταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια πήραμε το κύπελλο. Όταν μπήκα αλλαγή δεν πίστευα ότι θα πετύχαινα γκολ, πάντως θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος στην θέση, απλά έτυχε να σκοράρω εγώ. Μπήκα με πολλή αυτοπεποίθηση για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου όσο μπορούσα. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και το αποδείξαμε στο γήπεδο».

 

 

Χατζηαντωνίου: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε 14 αντιπάλους»

 

«Στην αντίπερα όχθη » ο προπονητής των «ροσονέρι» Μηνάς Χατζηαντωνίου ήταν καυστικός για τη διαιτησία και οι δηλώσεις του περιορίστηκαν σε αυτή . « Ο αγώνας δυστυχώς κρίθηκε στην διαιτησία. Εμείς είχαμε δεκατέσσερις αντιπάλους να αντιμετωπίσουμε αφού μέχρι το 55′ η διαιτητής Λαμπαδαρίου μας είχε γεμίσει με οκτώ κίτρινες κάρτες. Το κύπελλο έχει αξία 100 δραχμές, ενώ εμάς μας ενδιαφέρει η ηθική αξία που είναι ανεκτίμητη. Συγχαρητήρια πάντως στον Ατρόμητο για την επιτυχία του . Εμείς πλέον θα δουλέψουμε σκληρά για τους στόχους που έχουμε θέσει στο πρωτάθλημα».

 

 

Στ. Μπρατσόλης: «Συγχαρητήρια σε όλους

 

Φανερά ικανοποιημένος από την επιτυχία της διοργάνωσης ο Στέλιος Μπρατσόλης μοίραζε συγχαρητήρια σε όλους . Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ δήλωσε:

 

« Ήταν μια φιέστα του κοινωνικού, πολιτισμικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μέσα σε αυτό το ναό του ποδοσφαίρου δείξαμε τι αξίζει ο Πειραιάς και το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια και στις δύο ιστορικές ομάδες και σε όλους που βοήθησαν για αυτό το θέαμα που είδαμε σήμερα. Για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για την παραχώρηση του γηπέδου « Γ. Καραϊσκάκης» και που μας έδωσε την δυνατότητα να αποδείξουμε ότι ο Πειραιάς μπορεί να αναλαμβάνει τέτοιες διοργανώσεις. Συνεχίζουμε από το καλό στο καλύτερο και θα συνεχίζουμε να διοργανώνουμε τον τελικό σε αυτό το «στολίδι» του ποδοσφαίρου.»

 

Στον τελικό και ο Φερνάντο Σάντος

 

Παρών στον χθεσινό τελικό και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντος Σάντος που όπως είχε πει και παλαιότερα ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

 

Παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρ. Νιώτης οι βουλευτές Καρύδης, Νεράντζης, Τραγάκης, Μελάς .

 

Ο αντιπεριφερειάρχης νήσων Κατσικάρης

 

Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Τζανής , ο αντιδήμαρχος Πειραιά Αγγελόπουλος , ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αντ. Θεοδώρου , ο πρόεδρος του Ρ/Σ Κανάλι 1 Κ. Μανωλάκος.

 

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Ν. Ανασόπουλος , ο πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ Μιχ. Τζανόπουλος , οι πρώην παράγοντες της ΕΠΣΑ Κασκαντίρης, ΟΔΠΕ Ζαφείρης .

 

Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού ΣΦΠ Λεων. Θεοδωρακάκης

 

Οι παλαιοί παράγοντες Αρχοντάκης, Τσεμπεράκης, Μουρίκης, Τσατσαρίδης

 

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Τάκης Λουκανίδης, Μποτίνος, Βαμβακούλας .

 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Πειραιά Τάκης Φωστηρόπουλος, ο προπονητής Γιώργος Κωττάκης που εκπροσώπησε και τον Σύνδεσμο Βετεράνων ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού και πολλοί άλλοι προπονητές και παράγοντες

 

 

Διάφορα…

Χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο διεξήχθη ο χθεσινός τελικός . Τόσο οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες στον αγωνιστικό χώρο , όσο και οι φίλαθλοι στην εξέδρα έδειξαν υποδειγματική στάση .

 

*Πριν τον αγώνα οι δυο ομάδες , και η διοίκηση της ΕΠΣΠ κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων της θύρας 7.

 

*Τιμήθηκε για την προσφορά του στη διαιτησία ο Μίλτος Τερζάνης που καταχειροκροτήθηκε.

 

*« Τα παιδιά του Πειραιά παίζουν μπάλα στα γήπεδα και στη ζωή » έλεγε ένα πανό που κρατούσαν μικρά παιδιά από τα τμήματα υποδομής των Πειραϊκών συλλόγων .

 

*Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ που είχε οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια τον τελικό.

 

*«Πετούσε από τη χαρά του» ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΠ Χρήστος Στούκας . Δικαιωμένος από την επιλογή των διαιτητών του τελικού. «Ήταν άριστη η διαιτησία . Συγχαρητήρια στην Ελένη και τα άλλα παιδιά » δήλωσε χαρακτηριστικά.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply