Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με «βόμβες»!!!

Published

on

«Βόμβα» στα θεμέλια του Ελληνικού ποδοσφαίρου . Τα ισχύοντα δεδομένα αλλάζουν. Τα  αθλητικά σωματεία που είναι ήδη εγγεγραμμένα σε Αθλητική Ένωση ή Ομοσπονδία χωρίς να έχουν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για χορήγηση της αναγνώρισης το αργότερο εντός ενός έτους από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού δηλαδή έως τις 19 Ιουνίου 2022 . Αφού λοιπόν δίνεται από το νόμο προθεσμία για την απόκτηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης μέχρι την παραπάνω ημερομηνία  δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στις Γ.Σ. των Ενώσεων έχουν και όσα σωματεία δεν έχουν ακόμα λάβει αθλητική αναγνώριση. Το συμπέρασμα που βγαίνει λοιπόν είναι ότι απόφαση της Ε.Ε. της Ένωσης που τους αποκλείει το ανωτέρω δικαίωμα είναι ΑΚΥΡΗ.

Για του λόγου και της πράξης το αληθές το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με  απόφασή  που έλαβε προχθές (7-7-2021) ακύρωσε απόφαση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου  που απέκλεισε την παρουσία 54 σωματείων( ψήφισαν μόνο 17)  από την επικείμενη Γ.Σ. κατόπιν σχετικής προσφυγής 4 σωματείων της που έγινε δεκτή. Επίσης με βάση τα ανωτέρω δεν μπορεί να αποκλειστεί η συμμετοχή στις διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου σε όσα σωματεία δεν έχουν ακόμα λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο σωματείων.

Να πούμε όμως και το άλλο. Σύμφωνα με το αρ. 54 του  νόμου προβλέφθηκε ότι  το  αθλητικό σωματείο που δεν φέρει ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν έχει εγγραφεί στο μητρώο αθλητικών σωματείων δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε Δήμους  . Αυτό θα αρχίζει να ισχύει από  την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Θα  γίνει όμως αυτό , από τη στιγμή που δόθηκε παράταση ;;;

 

Σε αναμονή λοιπόν εξελίξεων όσον αφορά και  την ΕΠΣΠ . Τι θα γίνει στην Γενική Συνέλευση της  προσεχούς Δευτέρας ; Θα λάβουν μέρος όλα τα σωματεία ή μόνο τα 32; Κι αν κάποια προσβάλλουν την απόφαση σε περίπτωση άρνησης ; Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει πλέον δεδικασμένο από την ΕΠΟ . Όπως  ενδέχεται μετά από αυτές τις εξελίξεις , κάποιοι, να κάνουν ένσταση( εφόσον το επιθυμούν )  για τις αρχαιρεσίες της 14ης Ιουνίου. …

Την Δευτέρα 12 Ιουλίου στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Πειραιά με θέματα την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού. Μια συνέλευση που μετά τα όσα αναφέραμε παραπάνω , αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον….

 

Σχολιάστηκε ευμενώς η  συγκρότηση  των νέων  επιτροπών   της ΕΠΣ Πειραιά .Να πούμε ότι μετέχουν όλοι οι υποψήφιοι των πρόσφατων εκλογών , ακόμα και αυτοί που δεν εκλέχτηκαν . Η κίνηση αυτή της νέας  διοίκησης μεταφράζεται σαν μια προσπάθεια για  να βοηθήσουν όλοι  το Πειραϊκό  ποδόσφαιρο .

Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος Γιάννης Σπάθας μας είπε:

«Από τη στιγμή που  κάποιοι παράγοντες έθεσαν υποψηφιότητα  έδειξαν ότι έχουν διάθεση να προσφέρουν. Εμείς τους θέλουμε όλους κοντά μας . Τώρα θα δείξουν τι μπορούν να κάνουν ».

Παράλληλα εκτός από τους υποψήφιους , σε επιτροπές μετέχουν και διάφορα άλλα αξιόλογα άτομα με προσφορά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…..

Δυο διοικητικά στελέχη μετέχουν σε δυο επιτροπές . Είναι ο ταμίας Γιάννης Σταματάτος και ο αναπληρωτής ταμίας Ανδρέας Στρατής .Ο  πρώτος είναι πρόεδρος στην Οικονομική επιτροπή και ο δεύτερος στην Επιτροπή ασφαλείας γηπέδων και πρόληψης βίας . Παράλληλα και οι δυο είναι μέλη της Επιτροπής προμηθειών στην οποία πρόεδρος είναι ο σύμβουλος Τάσος Νομικός.

Στην Επιτροπή πρωταθλήματος πρόεδρος ανέλαβε ο Νίκος Παρασκευάκος  που για πολλά χρόνια είχε θητεύσει δίπλα στον μεγάλο δάσκαλο Κώστα Χολέβα και γνωρίζει άριστα τα πάντα όσον αφορά τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και όχι μόνο….

Σταθεροί στις επιτροπές τους παραμένουν και συνεχίζουν οι Αντώνης Λεμονής ( Υγειονομική) Λουκάς Κανδύλης ( Παρατηρητών) Χαράλαμπος Μοιραδωράκης ( Διαιτησίας) Απόστολος Μαρούλης ( Τεχνική) . Η τελευταία επιτροπή  διαχωρίστηκε από την Υποδομών την οποία αναλαμβάνει ο  Άκης Τρύφωνας ένας σημαντικός νέος παράγοντας.

Ο Βασίλης Κουτσούπης από την Επιτροπή Προμηθειών μετατίθεται στην Στατιστικής , Ανάπτυξης και Κυπέλλου , εκεί που ήταν ο Γιάννης Ποντίκης  ο οποίος θα είναι στην Επιτροπή Χορηγιών .

Απομένει μόνο η  συγκρότηση της Πειθαρχικής Επιτροπής, καθώς και η καταλυτική συμπλήρωση Επιτροπών . Αυτό θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της  διοίκησης  αμέσως μετά την Γενική Συνέλευση της προσεχούς Δευτέρας 12 Ιουλίου.

  • Οι υποψήφιοι που δεν εκλέχτηκαν στις πρόσφατες εκλογές μετέχουν στις παρακάτω επιτροπές:

Μιχάλης Μουσελής ( Παρατηρητών) Τάσος Μάρθας (Στατιστικής,  Ανάπτυξης και Κυπέλλου), Γιώργος Σιάκουλης ( υποδομών) Μάνος Πολύδωρος( Πρωταθλήματος) ενώ αντί του Θεόδωρου Ξανθόπουλου μετέχει στην Οικονομική επιτροπή ο  αδελφός του Παναγιώτης…

Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του έμπειρου προπονητή Λουκά Καρμίρη στην τεχνική επιτροπή καθώς και η συμμετοχή των σπουδαίων δημοσιογράφων Λουκά Θεοφανόπουλου και Νίκου Σηφάκη στην Επιτροπή Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στην οποία προΐσταται ο πρόεδρος Γιάννης Σπάθας.  Άλλωστε το Κανάλι1  90,4  προβάλει πάντα το Πειραϊκό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια ….

Στην επιτροπή Διαιτησίας του Μπάμπη Μοιραδωράκη μετέχουν και φέτος οι Βασίλης Καρακίτσος  , Ελένη Λαμπαδαρίου  και ο Γιάννης Χασάπης που δήλωσε : « Και η Διαιτησία  θα σταθεί στο ύψος της Είμαστε αισιόδοξοι ότι με τα νέα παιδιά θα πάμε μπροστά .Στις υποδομές παραμένουν  οι Μανώλης Συνοδινός, Γιάννης Ευδαίμων . Σταθερές αξίες και οι δυο .Και με μεγάλη προσφορά στη διαιτησία…..

Για τις νέες επιτροπές ο έμπειρος γυμναστής τεχνικός Νίκος Ηλιαδάκης σχολίασε :

«Με την ανακοίνωση και των επιτροπών, ξεκινά ,ουσιαστικά, η θητεία του νέου Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πειραιά. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά ευελπιστούμε ,για τη νέα χρονιά ,τα πρωταθλήματα και να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν και περιμένουμε η Ε.Π.Σ.Π. να συμβάλλει αποφασιστικά. Η παρουσία ,για πρώτη ίσως φορά στην Τεχνική Επιτροπή ενός καταξιωμένου ποδοσφαιράνθρωπου ,δείχνει ότι τα πράγματα οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Λουκάς Καρμίρης έχει αφήσει το αποτύπωμά του στον Πειραιά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η πορεία των Νέων Ευγένειας από το 2017 και μετά το αποδεικνύει .θεωρώ ότι έχει τις γνώσεις και την προσωπικότητα να συμβάλλει στη ποιοτική αναβάθμιση του Πειραϊκού ποδοσφαίρου και των υποδομών και πιστεύω ότι έχει το ειδικό βάρος να καλύψει το κενό που εδώ και εφτά χρόνια έχει αφήσει η απώλεια του Γιώργου Ξηράκη.»…..

 

Γύρισε ουσιαστικά σελίδα η Προοδευτική με σκοπό την επιστροφή της στις επιτυχίες και να φτάσει εκεί που πραγματικά αξίζει. Ηγέτης αυτής της προσπάθειας είναι ο Αντώνης Αραβαντινός, ένας  σημαντικός , άξιος παράγοντας ο οποίος  με τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα που τον διακρίνει μπορεί να καταφέρει πολλά , έχοντας δίπλα του σπουδαίους  συνεργάτες.

Νέος προπονητής ο ικανότατος Δημήτρης Αρναούτης σίγουρα  η καλύτερη λύση για την  ομάδα αυτή τη περίοδο.

Γενικός Αρχηγός ανέλαβε ο Αλέκος Νταβέλης που είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει την ομάδα  με την τεράστια εμπειρία του.

Συγχαρητήρια στα παιδιά της NO GATE που παραχώρησαν τα  γραφεία τους στο γήπεδο προκειμένου να στεγαστούν οι υποδομές του συλλόγου.  Απέδειξαν έτσι πόσο Προοδευτικάνοι είναι .

Ιδιαίτερα θα πρέπει να αναφερθούμε στον  πρώην πρόεδρο  Γιώργο Λεκάι , που ήταν αυτός  ο οποίος μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά πήραν την ομάδα από το «μηδέν» και την έσωσαν. Και κάτι άλλο. Ο Γιώργος έδειξε πάνω από όλα ότι βάζει το καλό του συλλόγου και όχι τον εαυτό του.

Πάμε τώρα στον Γρηγόρη Δράγαζη που δεν θα ασχοληθεί φέτος με την ομάδα για επαγγελματικούς λόγους . Ο Γρηγόρης ήταν , είναι και θα είναι Προοδευτική . Και πάντα κοντά στην ομάδα .Η διαχρονική προσφορά του είναι ανεκτίμητη……

Η ανάδειξη του Σάκη Κατσούλη ως SURVIVOR 2021 πανηγυρίστηκε ιδιαίτερα στην Προοδευτική.  Ο γκολκίπερ της ομάδας πήγε στον Άγιο Δομίνικο με την άδεια της διοίκησης , όπου μεγαλούργησε . Το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται . Σε  διαφορετική περίπτωση ,θα του προταθεί να αναλάβει έναν ειδικό ρόλο στην ακαδημία της ομάδας…..

 

Ο Θεόφιλος Καλύβας θα είναι ο νέος τεχνικός του Εθνικού Πειραιά. Ο έμπειρος προπονητής έχει όλες τις δυνατότητες και τα εχέγγυα για να επιτύχει στον ιστορικό σύλλογο. Όσον αφορά τον Ντανιέλ Μπατίστα  τον άνθρωπο που κατάφερε με επιτυχία να πάρει στους ώμους του την ομάδα σε πολύ δύσκολη περίοδο και να την σώσει , αναλαμβάνει χρέη τεχνικού διευθυντή. Ότι καλύτερο……

 

Σχολιάζοντας αυτό που γράψαμε την περασμένη εβδομάδα  για τις «ντρίπλες » του Στέφανου Φαναρίτη τη μια με την μετάθεση της Γενικής συνέλευσης και την άλλη με τον ερχομό του επιχειρηματία Γιώργου Πάτση ως  αντί- Γκούμα , ο πρώην γενικός αρχηγός της ΑΕ Μοσχάτου Χρήστος Θάνος σχολίασε με νόημα  : « Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μόνο οι ντρίπλες , αλλά και τα τάκλιν »……

 

 

Συνεχίζει η ίδια δυνατή  παρέα στον Ήφαιστο . Ηγέτης και φέτος ο Γιώργος Μαλαδάκης μαζί με Δρακόπουλο, Γκόλφη , Οικονομάκο  και τα άλλα παιδιά που έχουν στόχο να φτάσουν την ομάδα ψηλά…..

 

Υψηλοί στόχοι και στον ΑΟ Αγίου Δημητρίου. Η ισχυρή και σοβαρή διοίκηση του Νίκου Κανακάκη έκανε φέτος την υπέρβαση .Αυτό  δείχνει η πρόσληψη του Τέλη Μελά ενός από τους καλύτερους Πειραιώτες προπονητές στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας.  Ο ΑΟΑΔ ανεβάζει επίπεδο…..

Να σημειωθεί επίσης και η σημαντική προσφορά του μέχρι τώρα προπονητή της ομάδας Σίμου Καραγιαννίδη που κάθισε στον πάγκο για 4  ολόκληρα χρόνια…

 

Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο θρηνεί τον χαμό του  Γιώργου Κατσαμά ενός ανθρώπου που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον ΑΟ Προφήτη Ηλία και τις υποδομές .

«Έφυγε στα 64 του χρόνια κτυπημένος από τον Κορωνοϊό, μετά από ταλαιπωρία 4 μηνών.  Ήταν καθηγητής φιλόλογος στο επάγγελμα και εντυπωσίαζε με τον λόγο του. Η κηδεία του θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ρέθυμνο.

Για τον Γιώργο Κατσαμά , το μέλος της τεχνικής επιτροπής της ΕΠΣΠ Σταύρος Μορφόπουλος τόνισε :

« Ήταν άνθρωπος με ήθος , εργάτης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, και λάτρης των υποδομών. Σε κάθε συνάντηση που ορίζαμε δήλωνε παρόν με την μαυροφόρενη φορεσιά του , αγωνιούσε για κάθε νέα εφαρμογή και αν θα πετύχει. Ελαφρύ το χώμα της πατρίδας του που θα τον υποδεχθεί.»

 

«Έφυγε» από τη ζωή ο Βασίλης Τσανάκης υποναύαρχος ε.α του Λιμενικού Σώματος , επί σειρά ετών διοικητικό στέλεχος της Προοδευτικής  και σύζυγος  της πρώην νομάρχου Πειραιά Μαίρης Σορώτου- Τσανάκη που τα τελευταία χρόνια είναι Δήμαρχος Κάσου. Στην κηδεία του παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Προοδευτικής ….