Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Η πιο σημαντική αγωνιστική μέχρι τώρα είναι αυτή που διεξάγεται τώρα , αφού έχουμε  ντέρμπι κορυφής στους δυο ομίλους της Α’  Κατηγορίας , όπου ο δεύτερος υποδέχεται τον πρώτο . Στο Πέραμα η πρωτοπόρος του 1ου ομίλου Προοδευτική αγωνίζεται με την –τυπικά – γηπεδούχο Αμφιάλη που ακολουθεί ένα βαθμό πίσω .

Στη Σαλαμίνα ο  δεύτερος Αίας υποδέχεται  τον πρώτου  του 2ου ομίλου ΑΟ Καραβά . Την ίδια ώρα και λίγο πιο πέρα στα Αμπελάκια οι Σαλαμινομάχοι υποδέχονται την Οδηγήτρια με την οποία  συγκατοικούν στην κορυφή της Γ’ Κατηγορίας .

Ευχή μας είναι  να διεξαχθούν ωραία παιχνίδια να τα ευχαριστηθεί ο κόσμος και κυρίως να γίνουν μέσα σε αθλητικά πλαίσια . Η βία πρέπει να απομακρυνθεί επιτέλους από τα γήπεδα…..

Σχετικά  με κάποια γεγονότα που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα σε Πειραϊκά γήπεδα , ο Γενικός Γραμματέας  και υπεύθυνος Τύπου της ΕΠΣ Πειραιά Γιάννης Σπάθας επικοινώνησε μαζί μας και έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Ενημερώνουμε όλα τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης  και τους αξιωματούχους είτε έχουν ορισθεί σε έναν αγώνα είτε όχι , να μην εμπλέκονται σε ότι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο  και απαγορεύεται η είσοδος τους στα αποδυτήρια των διαιτητών.»…

Αρκετοί διαιτητές σφυρίζουν διπλά παιχνίδια αυτή την αγωνιστική . Ωστόσο ο  τίτλος του …Σούπερμαν  απονέμεται στον διαιτητή  Νίκο Ιωαννίδη  που διαιτητεύει τρείς αγώνες .Το Σάββατο  Κύπρος Κορυδαλλού –ΑΟΚ Φαλήρου και την Κυριακή στις 10.30 το πρωί Αργοναύτης- Φίλαθλοι στο Μοσχάτου και στις 15.00 στα Αμπελάκια το ντέρμπι κορυφής της Γ’ Κατηγορίας Σαλαμινομάχοι – Οδηγήτρια .

Δυο αγώνες διαιτητεύουν οι Φιλακούρης , Γεωτγόπουλος, Αλατσάκης, Ντουμιτρέσκου, Δαμιανάκης,Κωνσταντόπουλος , Λυτρίβης ……

Να σχολιάσουμε τώρα κάποιες αποφάσεις που πάρθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΠ τις προηγούμενες μέρες .

Καταρχήν την αναμενόμενη αποβολή της Σπίθας από το πρωτάθλημα , αφού δεν κατέβηκε να αγωνιστεί σε τρεις αγώνες . Ένας από τους πιο σημαντικούς και ιστορικούς Πειραϊκούς συλλόγους διαλύθηκε . Δυστυχώς. Ας  γίνει μια προσπάθεια από τώρα , για του χρόνου . Να μην «σβήσει » η Σπίθα από τον ποδοσφαιρικό χάρτη . Δεν το επιτρέπει η ιστορία της …..

Δικαιώθηκε ο ΑΟ Προφήτη Ηλία και κέρδισε την ένσταση στον αγώνα με τον ΑΣ Κωφών και πήρε το παιχνίδι με 3-0 ενώ είχε χάσει στο παιχνίδι με 2-3 .Κι όλα αυτά για μια απερισκεψία ολίγων μόλις λεπτών , όπου οι Κωφοί αγωνίστηκαν με ένα μικρό . Εδώ η υπόθεση κρύβει παρασκήνιο , όπως λέγεται. Οι Προφητηλιώτες πεισμάτωσαν από τους έξαλλους πανηγυρισμούς και όχι μόνο των αντιπάλων τους μετά τη λήξη του αγώνα . Πανηγυρισμοί που θεωρήθηκαν προκλητικοί. Μην ξεχνάμε και την ιδιαιτερότητα που είχε αυτός ο αγώνας λόγω της παρουσίας στον Προφήτη Ηλία  τριών πρώην κορυφαίων στελεχών του ΑΣ Κωφών. …..

Πάμε τώρα και στην απόφαση της ποινής της μιας αγωνιστικής  που επιβλήθηκε στον ποδοσφαιριστή του Πανφαληρικού Στέφνι Μπλέραντ ο οποίος  είπε στον διαιτητή Τουρλομούση «Ρε!!!εγώ ερχόμουν στο σπίτι σου τα καλοκαίρια » Ειπώθηκαν πολλά και γράφτηκαν κιόλας από τα «Πειραιώτικα ». Αν στοιχειοθετείται αποβολή γι΄ αυτή τη φράση .Όπως ειπώθηκε  χαρακτηριστικά από υπεύθυνη πηγή , από τη στιγμή που αναφέρεται ένας ποδοσφαιριστής στο φύλλο αγώνα τιμωρείται. Στη περίπτωση του Μπλέραντ η Πειθαρχική στηρίχθηκε στο «Ρε !!» που είπε ο παίκτης και το οποίο θεωρήθηκε ανάρμοστη συμπεριφορά…

Ο Σωκράτης Πτερνεας ευχαριστεί τούς Προοδευτικάνους Νεκτάριο Μπαρμπέρη Γιάννη Παπάδη επίσης έναν μικρό ταλαντούχο παίκτη της Προοδευτικής και το βαφτιστήρι του γκολκίπερ τού Ολυμπιακού Κερατσινίου Νταούλια για την υπεράνθρωπη προσπάθεια τούς στο σπίτι του στην Κινέττα για τον καθαρισμό του από τις λάσπες μέσα σε αντίξοες συνθήκες .Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά στον ποδοσφαιρικό Πειραιά.

Και σαν να μην έφταναν τα ντέρμπι κορυφής στα Πειραϊκά πρωταθλήματα έχουμε και ντέρμπι κορυφής στην Σούπερλιγκ. Ολυμπιακός εναντίον ΠΑΟΚ αύριο στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης …