Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…. 

Published

on

Πρωτοποριακή όπως πάντα η Δημοτική Αρχή  Μοσχάτου – Ταύρου που είναι πάντα κοντά στον αθλητισμό και τα σωματεία της περιοχής της .

Αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τον χώρο που ήταν ανάμεσα  στο γήπεδο ποδοσφαίρου και του κλειστού γυμναστηρίου Μοσχάτου, Ένα χώρο που χρησιμοποιείτο μέχρι τώρα  για πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα .

Μια σπουδαία ιδέα που υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο , αφού δημιουργήθηκαν δυο μικρά γήπεδα για προπονήσεις . Ένα  8Χ8 και ένα 5Χ5 . Ήδη τοποθετήθηκαν οι πλαστικοί τάπητες . Απομένει τώρα ο φωτισμός και η διαμόρφωση των αποδυτηρίων. Τα γήπεδα θα είναι έτοιμα  για χρήση τον επόμενο μήνα . Θα δοθούν με αυτόν τον τρόπο λύσεις για τις προπονήσεις των ομάδων , ιδιαίτερα των ακαδημιών . Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στους υπευθύνους του Δήμου γι’ αυτή την σπουδαία προσπάθεια……

Δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή φιλικών χωρίς την  έγκριση της Ε.Π.Σ.Π. , όπως φυσικά δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή φιλικών αγώνων χωρίς την παρουσία επισήμων διαιτητών ( θα συντάσσεται φύλο αγώνα ) που θα ορίζει η Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης (τα γηπεδούχα σωματεία θα πρέπει να ενημερώνουν εγγράφως την Ε.Π.Σ.Π. τουλάχιστον 2 ημέρες πριν).

Στα σωματεία  που δεν συμμορφώνονται στα παραπάνω (της Γ΄ Εθνικής και αυτά Α΄- Β΄& Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας) θα επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ. Τα εξοδολόγια διαιτησίας παραμένουν τα περυσινά μειωμένα αφού  η επιτροπή διαιτησίας έλαβε υπόψη της την δύσκολη οικονομική κρίση  που υπάρχει. Παράλληλα στα φιλικά παιχνίδια επιβάλλεται η παρουσία γιατρού…..

. Σίγουρα η νέα αγωνιστική χρονιά που έρχεται είναι σίγουρα περίεργη και απρόβλεπτη. Ας  ευχηθούμε να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα όσο πιο ανώδυνα γίνεται ……

Άλλαξαν τα πράγματα στις μεταγραφές και διανύουμε μια νέα εποχή. Φέτος γίνονται σημαντικές αλλαγές στην υποβολή δελτίων καθώς και στον κανονισμό μεταγραφών .Επίσης οι μεταγραφές Δανεισμών- υποσχετικής  μετατράπηκαν σε  μεταγραφές Ορισμένου χρόνου με υποχρέωση επιστροφής.

Τα σωματεία μπορούν να αποδεσμεύουν ποδοσφαιριστές σε όλη τη διάρκεια του έτους  εφόσον η δύναμη τους υπερβαίνει τους 100 ποδοσφαιριστές αντί τους 140 που ήταν μέχρι τώρα.

Υπήρξαν και άλλες αλλαγές. Όπως  αυτή με τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που δικαιούται να ζητήσει την αποδέσμευση του εφόσον αγωνιζόταν συνεχώς  τις  πέντε προηγούμενες  αγωνιστικές περιόδους στην ίδια ομάδα και έχει συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικία του ( μέχρι τώρα ίσχυε το 25ο)

Οι μεταγραφές με την διάταξη  της χιλιομετρικής απόστασης (λόγω φοίτησης, μετεγκατάστασης, αποδεδειγμένης εργασίας), πλέον μπορούν να  κατατίθενται από τους ενδιαφερόμενους ποδοσφαιριστές στην Ε.Ι.Π. καθ’ όλη την διάρκεια του έτους…..

Με αφορμή τα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό με την μετακίνηση παικτών και παραγόντων του ΑΟ Κορυδαλλού στην γειτονική ΑΕ Θύελλα Αχιλλέα , από τον πρώην διοικητικό παράγοντα του ΑΟ Κορυδαλλού και πρώην σύμβουλο της Ε.Π.Σ. Πειραιά κ. Χρήστο Μπουλέ λάβαμε την παρακάτω επιστολή :

«Με έκπληξη διάβασα stoplekto.gr, όσα απαράδεκτα έγιναν στον Κορυδαλλό με καθαρή μεθόδευση και καταπάτηση αρχών και αξιών του ιστορικού ΑΟ Κορυδαλλός .

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα και περιμένω τη θέση του άλλου  εμπλεκόμενου  σωματείου του Κορυδαλλού που άνοιξε «φιλικά» τις πόρτες του σε 2-3 τέως μέλη του ΔΣ και 8-9 ποδοσφαιριστές του ΑΟ Κορυδαλλός!!!!

Και θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις:

  1. Που είναι η συνεργασία και η αλληλεγγύη παραγόντων και ομάδων της ίδιας πόλης με κοινό γήπεδο και στόχο την κοινωνική προσφορά;;;
  2. Ποια μαθήματα ηθικής, αρχών και αξιών περνάμε στους αθλητές;;;;
  3. Τι έγινε το σύνθημα μας «Μια ομάδα  μια οικογένεια;;»( ΑΟ Κορυδαλλός)
  4. Ξεχάσαμε όλοι τον Σταματάκη;;;; ο Μπαρμπα- Γιάννης δεν τα ήθελε αυτά και μας…βλέπει – ,ακούει »…..

Για μια ακόμα χρονιά ο Λεωνίδας Λεουτσάκος είναι κοντά στους φίλους του. Ο πρόεδρος της Football League  που δεν ξεχνά τις καταβολές του αφού έχει διατελέσει ποδοσφαιριστής , παράγοντας στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο, βοηθά εδώ και χρόνια  τον ιστορικό Περαμαϊκό …..

Νέος πρόεδρος στην ΑΕ Περάματος ανέλαβε ο Κώστας  Ζαχαρόγλου. Ένας σημαντικός εργάτης της ομάδας με σημαντική προσφορά τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος παραμένει σεμνός όπως πάντα και δεν στέκεται σε θέσεις και αξιώματα.  Χαρακτηριστικά δήλωσε: « Εμείς στην  Ένωση  είμαστε  σαν μια οικογένεια. Ενωμένοι σαν μια γροθιά . Και όπως σε όλες τις οικογένειες δεν υπάρχουν τίτλοι .Αυτό είναι καθαρά το τυπικό κομμάτι.»……

Σε λεπτή  χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε προχθές ο αντιπρόεδρος της ΑΕ Νίκαιας και παρατηρητής αγώνων Παντελής Αντωνίου . Μέσω της στήλης ο εκλεκτός φίλος  αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον διοικητή του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας Τάσο Μύτογλου για την άψογη φιλοξενία καθώς και τον γιατρό του και πάνω από όλα άνθρωπο Παναγιώτη Γιαννακάκη με το επιτελείο του για το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξαν στην περίπτωση του. Επίσης ευχαριστεί όλους τους φίλους για την ηθική συμπαράσταση τους……

Ηγέτης και ψυχή της Άνω Νεάπολης είναι ο Παναγιώτης Μωραΐτης από την ίδρυση  της μέχρι σήμερα . Εδώ και 23 χρόνια .Ο Παναγιώτης είναι τα πάντα στην ομάδα . Ηγέτης , προπονητής , τα πάντα. Μαζί του είναι και η οικογένεια του. Και όχι μόνο. Γενικά στον σύλλογο  είναι μια οικογένεια, στην κυριολεξία. Προσέξτε . Πρόεδρος στην Άνω Νεάπολη  είναι η Αλεξάνδρα Μωραΐτου σύζυγος του Παναγιώτη , Γενικός Γραμματέας ο  γιος του Τάσος και ειδική Γραμματέας η κόρη του Κατερίνα. Σύμβουλος είναι ο αδελφός του Γιάννης και μέλη ο αδελφός του Χρήστος , η σύζυγος του τελευταίου Μαρία  και τα παιδιά του Κατερίνα  και Τάσος .

Πάμε παρακάτω . Ο Β’ Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Κάρλες είναι θείος του συμβούλου Μιχάλη Κούκου. Ο Γενικός Αρχηγός Ξενοφών Κουμπουρλής  είναι πατέρας του ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιώργου , όπως και ο έφορος Ανδρέας Γκριτζάπης πατέρα του αθλητή Κώστα . Ο σύμβουλος Ευθύμιος Γαλανίτσας είναι πατέρας του παλαιού ποδοσφαιριστή της ομάδας Κωνσταντίνου.

Το μέλος Μιχάλης Σιφνιός είναι πατέρας του ταμία του συλλόγου Γιάννη που είναι λογιστής…..

Στην διοίκηση μετέχουν και τέσσερις παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας . Είναι ο Βασίλης Κόκκαλης , ο Τάσος Μωραΐτης, ο Ξενοφών Κουμπουρλής και ο Μιχάλης Κούκος.