Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Η ποδοσφαιρική χρονιά που έρχεται , σίγουρα θα είναι εντελώς διαφορετική από τις άλλες .Η πανδημία του κορωνοϊού σαφώς και έχει επηρεάσει  όλους τους τομείς της ζωής μας .Στον χώρο μας παρουσιάστηκαν κάποια κρούσματα .  Όχι βέβαια όλα αυτά που ανέφερε  ανεύθυνα ένα   σάιτ. Χρειάζεται όμως  η ανάλογη προσοχή από όλους μας και να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας που έχουν αποφασιστεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Στα αποδυτήρια, στο γήπεδο, σε όλους τους χώρους  εκεί που συμβιώνουν  όλοι ( ποδοσφαιριστές, προπονητές , παράγοντες) θα πρέπει να προσέχουν  ιδιαίτερα.

Στα γραφεία  της ΕΠΣΠ όπου τον τελευταίο καιρό κατατίθενται δελτία  μεταγραφών και όχι μόνο θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός παραγόντων. Αν είναι δυνατόν  η επικοινωνία να γίνεται με ραντεβού. Σκέφτεστε τι έχει να γίνει αν παρουσιαστεί έστω και ένα κρούσμα ; Πόσο θα επηρεαστεί η ζωή όλων;

Τονίζω λοιπόν. Η κατάσταση είναι σοβαρή . Θα πρέπει λοιπόν να την αντιμετωπίζουμε  κάτι περισσότερο από σοβαρά …

Πέρασαν 20 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο αείμνηστος Παναγιώτης Σαλπέας . Ένας τεράστιος παράγοντας με σημαντική προσφορά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Έφυγε τόσο άδικα από κοντά μας . Στα νερά της αγαπημένης του πατρίδας της Μάνης . Στη θάλασσα που υπεραγαπούσε, ψαρεύοντας με το ψαροντούφεκο. Σε ηλικία 55 ετών . 20 χρόνια μετά τα οράματα  και  οι ανησυχίες του παραμένουν ζωντανά .

«Κρίμα που δεν έγινε πρόεδρος της ΕΠΟ . Αντίθετα έγιναν άλλοι που δεν άξιζαν αυτή τη θέση. Ο Παναγιώτης ήταν ένας και μοναδικός.» δήλωσε ο προπονητής Τάκης Φωστηρόπουλος  στενός συνεργάτης του Σαλπέα για χρόνια. Και πρόσθεσε:

«Το κενό που άφησε ήταν τεράστιο. Άνθρωποι σαν τον Παναγιώτη Σαλπέα μένουν στην αιωνιότητα. Δεν ξεχνιούνται ποτέ.»…..

Νέα «κόλπα» πλέον επιβάλλει η ΕΠΟ για τον  τρόπο  που θα γίνονται οι μεταγραφές. Οι αιτήσεις Μεταβολών πέραν της επικολλημένης φωτογραφίας -θα πρέπει  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να συνοδεύονται από 2η  φωτογραφία έγχρωμη, ευκρινή χωρίς στίγματα/σφραγίδες και δεν θα πρέπει να είναι συραμμένη στο έντυπο.

Οι αιτήσεις μεταβολών θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένες, χωρίς την παραμικρή διόρθωση, αλλιώς δεν  θα διεκπεραιώνονται από το σύστημα.

Επίσης οι ομαδικές αποδεσμεύσεις υποβάλλονται στην γραμματεία της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ και θα πρέπει να είναι  ηλεκτρονικά γραμμένες,  σφραγισμένες  και υπογεγραμμένες από τον Πρόεδρο & τον Γεν. Γραμματέα του εκάστοτε σωματείου ενώ θα πρέπει να έχουν ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου του εκάστοτε σωματείου.

Υπενθυμίζεται ότι τα σωματεία με τον νέο Κανονισμό Μετεγγραφών μπορούν να υποβάλλουν εφόσον έχουν 100 αθλητές και άνω στη δύναμή τους…..

9  Πειραϊκά σωματεία βρίσκονται στο όριο επιτρεπόμενου αριθμού αθλητών που είναι το 180. Υπάρχει λοιπόν σοβαρός κίνδυνος ακύρωσης των μεταγραφικών τους κινήσεων .

Πρόκειται για τα σωματεία, Αετός Κορυδαλλλού , Ένωση Α.Α. Ρέντη ΑΕ Σαλαμίνας ( 178) , Θύελλα Μοσχάτου, ΑΟΑΔ (  176) , Πειραϊκός (175) , ΑΟΚ Φαλήρου( 174) , Σαρωνικός( 172) , ΑΕ Χατηκυριακείου* 170) .

Να σημειωθεί ότι βάση των νέων μεταγραφικών δεδομένων που ανακοίνωσε η ΕΠΟ, τόσο οι Ομαδικές , όσο και οι  Ατομικές Αποδεσμεύσεις Ποδοσφαιριστών μπορούν να  γίνονται όλη τη χρονιά από 3/8/2020  έως και 30/6/2021 και η διαδικασία ολοκληρώνεται στην Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ….

Όπως ανακοίνωσε η  Επιτροπή Διοργάνωσης Πρωταθλημάτων Υποδομών της ΕΠΣΠ

τα σωματεία είναι υποχρεωμένα σε  όλα τα αγωνιστικά τμήματα που συμμετέχουν να έχουν προπονητές κατόχους  τουλάχιστον  διπλώματος UEFA C’ και ταυτότητας τριετίας σε ισχύ.Για τα τμήματα Κ17 –Κ15- Κ14 χρειάζεται υποχρεωτικά και ταυτότητα πιστοποίησης πάγκου,  η οποία εκδίδεται από την Ε.Π.Σ. Πειραιά. Σε αντίθετη περίπτωση το σωματείο θα τιμωρείται με πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε αγώνα που δεν δηλώνει προπονητή, αρχίζοντας από τον δεύτερο αγώνα (κανονισμός προπονητών ΕΠΟ).Για τα τμήματα Κ12 δεν υπάρχει υποχρέωση έκδοσης ταυτότητας πιστοποίησης  από την Ε.Π.Σ. Πειραιά. Ένας προπονητής έχει δικαίωμα να ασκεί τα καθήκοντά του  σε ένα ή περισσότερα τμήματα υποδομής του ίδιου σωματείου…..

Μέχρι την Δευτέρα24 Αυγούστου θα πρέπει να κατατεθούν στην ΕΠΣΠ οι δηλώσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα Α΄ Β΄ Γ΄ Κατηγορίας & Κυπέλλου περιόδου 2020-2021. Ήδη τα σωματεία μπορούν να τις προμηθευτούν από την Γραμματεία της Ένωσης….

Την άποψη του για την ομαδική« μετακόμιση » αρκετών  ποδοσφαιριστών και παραγόντων του ΑΟ Κορυδαλλού στην γειτονική ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα ανέφερε στη στήλη την περασμένη εβδομάδα ο Χρήστος Μπουλές , ο οποίος δεν είναι τυχαίος  και έχει μεγάλη ιστορία στον ΑΟΚ αλλά και το Πειραϊκό ποδόσφαιρο  γενικότερα. . Απάντησε η  διοίκηση της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα., εκφράζοντας τις απόψεις της . Σεβαστά όλα . Θέση όμως δεν  παίρνουμε. Είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι θέλει. Το σίγουρο είναι όμως, ότι μια τέτοια κατάσταση είναι πρωτόγνωρη τουλάχιστον στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Σκέφτεστε αυτές οι ομάδες να βρεθούν αντίπαλες στο πρωτάθλημα; Μια σκέψη κάνω….

Στον ιστορικό ΠΑΣ Κόρινθος θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Ανδρέας Χαραλαμπίδης . Ο έμπειρος γκολκίπερ εγκαταλείπει τα Πειραϊκά γήπεδα μετά από 24 χρόνια συνεχούς παρουσίας . Αθλητής υπόδειγμα ο Ανδρέας  πρόσφερε πολλά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά και φεύγει με «ψηλά το κεφάλι ». Είχε να πει μόνο καλά λόγια για τον ΑΟ Καστέλλας  την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε τα δυο τελευταία χρόνια  χαρακτήρισε «κόσμημα » για το ποδόσφαιρο. ….

Μετά από 4 χρόνια η επιτυχημένη συνεργασία του τεχνικού διευθυντή  των υποδομών Βασίλη Τζανακάκη με τον Αετό Κορυδαλλού , ολοκληρώθηκε . Ο ίδιος είχε να πει  μόνο καλά λόγια για τον σύλλογο του οποίου, όπως είπε, έγινε οπαδός ενώ χαρακτήρισε τις ακαδημίες του τις πιο οργανωμένες  του στον Πειραιά και από ττις καλύτερες σε όλη την Αττική…..

Χρόνια Πολλά στους  πάρα πολλούς φίλους και  φίλες που γιορτάζουν. Να έχουν υγεία και ευτυχία στη ζωή τους!!!Καλή Παναγιά σε όλους….