Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…  

Published

on

Χωρίς θεατές λοιπόν οι αγώνες των ερασιτεχνικών τοπικών πρωταθλημάτων  και της Γ’ Εθνικής  . Μέχρι 80 άτομα συνολικά επιτρέπεται να εισέρχονται στο γήπεδο. Στα άτομα αυτά περιλαμβάνονται οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων , το τεχνικό τιμ ,μασέρ , παράγοντες, οι διαιτητές οι παρατηρητές , οι γιατροί .Κανένας άλλος .Μια απόφαση ουσιαστικά «ταφόπλακα » για τις ομάδες . Που ουσιαστικά τις αφανίζει οικονομικά. Χωρίς εισιτήρια, χωρίς να μπορούν  να διαθέτουν εισιτήρια διαρκείας. Κι από πάνω να έχουν να πληρώσουν τα έξοδα διαιτησίας, τον γιατρό του αγώνα, τα πρόστιμα από κάρτες κλπ. Και σαν μην έφταναν όλα αυτά υπάρχουν και οι υποχρεώσεις που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ( ιατρικές εξετάσεις , μάσκες, απολυμάνσεις χώρων  κλπ);

 Σίγουρα η κατάσταση είναι κρίσιμη για όλους. Πως θα τα βγάλουν πέρα οικονομικά τα σωματεία;; Πως θα καλυφθούν τα έξοδα;;; Η πανδημία δεν είναι εύκολη  υπόθεση . Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή  αφού πάνω από όλα είναι η υγεία μας. Όμως θεωρώ πολύ σκληρή την απόφαση για το κλείσιμο των γηπέδων που είναι άλλωστε και ανοικτοί χώροι. Δηλαδή τι θα γινόταν αν σε ένα χώρο  δυο και πλέον χιλιάδων  και ατόμων, κάθονταν 200-300  φίλαθλοι το πολύ ; Από τη στιγμή που στα λεωφορεία , στα πλοία , στα τρένα στα μετρό , στις καφετέριες, στα κέντρα , στις τράπεζες , στις δημόσιες υπηρεσίες  υπάρχει συνωστισμός.

Θα μπορούσε να υπάρχει ένα ποσοστό πληρότητας  στα γήπεδα ( γύρω στο 50%) και να τηρείται φυσικά  το πρωτόκολλο για τις αποστάσεις, τόσο στην εξέδρα όσο και στα αποδυτήρια. Να γίνεται ακόμα και θερμομέτρηση όλων όσων εισέρχονται στο γήπεδο…

 Ας το σκεφτούν ξανά οι υπεύθυνοι. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  αργοπεθαίνει. Πάρτε το  χαμπάρι…

Η στήλη θα ξεφύγει  σήμερα από τα δικά της και θα εισβάλλει σε «ξένα χωράφια », που όμως έχουν σχέση με τον Πειραιά .Βλέποντας την κατανομή των ομίλων της Γ’ Εθνικής με όχι και τόσο …δημοκρατικό τρόπο, με ορισμό , χωρίς κλήρωση  με χωρισμό των ομάδων Πειραιά και Αθήνας , μου ήλθε αυτόματα στο μυαλό ένα πασίγνωστο κι φιλοσοφημένο  τραγούδι του Διονύση Τσακνή που τραγούδησαν ο Χάρης με τον Πάνο Κατσιμίχα. 31 χρόνια πριν , αλλά τόσο επίκαιρο. Χαρακτηριστικά αναφέρω μερικούς στίχους :

«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
αφού η ιστορία σας ανήκει
σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας
ξεγράψτε με απ’ τα κατάστιχά σας
στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας»…

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε  λοιπόν να κάνει τη δική της  …επανάσταση. Ανάλογα  με ότι βολεύει κάποιους.

«Αυτά που γίνονται είναι πρωτοφανή. Γελάει ο κόσμος» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας και πρόσθεσε:

«Απορώ με τη  στάση του κ. Δημητρίου  που ουσιαστικά κάνει δοκιμές στη πλάτη των σωματείων . Γενικά  ευθύνη έχει όλη η διοίκηση της ΕΠΟ  . Απορώ επίσης με τα μέλη των επιτροπών. Η στάση τους είναι απαράδεκτη . Ο καθένας κάνει ότι θέλει. Λες και οι θέσεις αυτές ενοικιάζονται.»…

Πάμε λοιπόν στους τρεις ομίλους που μας αφορούν .

Ξεκινάμε από τον 6ο  όμιλο που κατά γενική ομολογία είναι ο πιο δυνατός . Με τρεις ισχυρές Πειραϊκές ομάδες ( ΑΕ Μοσχάτου, Προοδευτική, Εθνικός Πειραιά) με τρεις Αθηναϊκές (Χαραυγιακός, ΑΠΟ Φωστήρας, ΓΣ Ηλιούπολης) με τρεις από τις Κυκλάδες ( Πανναξιακός , ΑΕ Σαντορίνης, ΑΕ Μυκόνου) , δυο από την Ανατολική Αττική ( Αήττητος Σπάτων, ΓΣ Μαρκό) και μια από την Κορινθία (Ατρόμητος Χιλιομοδίου) . Εδώ λοιπόν αναμένεται« σφαγή» στην κυριολεξία. Είναι φανερό ότι κάποιοι δεν ήθελαν όλες τις ομάδες της ΕΠΣ Αθήνας μαζί στον ίδιο όμιλο. Το γιατί το ξέρουν καλά οι ίδιοι.

Πάμε στον 7ο όμιλο . Ένας όμιλος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της Αθήνας  που έχει τρεις ομάδες (ΑΕ Κηφισιά, Άγιος Ιερόθεος, ΠΑΟ Ρουφ)  χωρίς κανένα ταξίδι σε νησί παρά μόνο μέχρι την Πελοπόννησο !!! Τέσσερις ομάδες από την Αργολίδα ( Παναυπλιακός  2017, Ένωση  Ερμιονίδας, Κορωνίδα Κοιλάδας), δυο από την Αρκαδία ( Παναρκαδικός, Ερμής Μελιγούς) και τρεις από την Λακωνία (Σπάρτη,  Πανγυθεατικός,  Άρης Σκάλας  ) ….

Ολοκληρώνουμε με τον 8ο όμιλο όπου μετέχουν οι υπόλοιπες τρεις Πειραϊκές  ομάδες  (ΑΠΟ Κερατσίνι, Αίας Σαλαμίνας, ΑΟ Καραβάς).  Στον όμιλο αυτό μετέχουν οι άλλες δυο από την Ανατολική Αττική (  Θύελλα Ραφήνας, Αστέρας Βάρης  ) και οι δυο από την Δυτική Αττική  ( Πανελευσινιακός, Ακράτητος) Ένας όμιλος σε πρώτη φάση φαίνεται βατός αλλά καθόλου οικονομικός . Αφού οι παραπάνω ομάδες θα πρέπει να κάνουν πέντε δύσκολα ταξίδια. Σε μακρινά νησιά.

Σε αντίθεση λοιπόν με τις «καλομαθημένες» Αθηναϊκές ομάδες του 7ου ομίλου , αυτές του 8ου θα πρέπει να ταξιδέψουν δυο φορές στην Μυτιλήνη (Αιολικός,  Αετός Λουτρών) , μια στη Χίο (Μικρασιατική), άλλη μια στη Σάμος (Πυθαγόρας) . Και η «Οδύσσεια » ολοκληρώνεται με το ταξίδι στην πανέμορφη , κατά τα άλλα , Κω (Δίας ΑΕ Πυλίου)…

Ας προσέξουν  , όμως οι υπεύθυνοι για να μην βγάλουν «μόνοι τα μάτια τους », όπως πέρυσι. Ό   που τοποθέτησαν στον ίδιο όμιλο την Αθήνα με τον Πειραιά με το σκεπτικό ότι οι ομάδες της ΕΠΣΠ ήταν αδύναμες. Και στο τέλος την «πάτησαν ». Γιατί από τις τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν οι δυο ήταν Αθηναϊκές( Άγιοι Ανάργυροι , Ηλυσιακός)….

Ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν ένας σπουδαίος παράγοντας. Ένας σπουδαίος άνθρωπος  που σφράγισε με την παρουσία του μια ολόκληρη εποχήΈνας τεράστιος Ολυμπιακός. Μια εμβληματική φυσιογνωμία και προσωπικότητα. Αγαπούσε έμπρακτα το Πειραϊκό ποδόσφαιρο και μετείχε σε αρκετές εκδηλώσεις της ΕΠΣΠ. Η τελευταία με ανακοίνωση της αφού συλλυπείται την οικογένεια του Σάββα και την ΠΑΕ Ολυμπιακός τονίζει: «Ως ποδοσφαιριστής, διοικητικός παράγοντας, εραστής του ποδοσφαίρου και κύρια του Ολυμπιακού σφράγισε, με τον δικό του τρόπο μία ολόκληρη εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.».

Η διοίκηση της ΕΠΣΠ απέστειλε  στεφάνι στη χθεσινή κηδεία ενώ το παρών έδωσαν ο πρόεδρος  Γιώργος Ανατολάκης, ο Γενικός  Γραμματέας Γιάννης  Σπάθας και ο διευθυντής των γραφείων Παναγιώτης Νταλάκος.

Σε διακοπές βρίσκεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Γ. Κασιμάτη και γι΄ αυτό δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην κηδεία του αείμνηστου Σάββα Θεοδωρίδη. Απέστειλε όμως στεφάνι…..

Προσοχή. Η  ερχόμενη Δευτέρα 24/8 είναι η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ HMEΡOMHNIA για τις δηλώσεις συμμετοχών σε Πρωτάθλημα – Κύπελλο περιόδου 2020-2021. Στην περίπτωση που τυχόν σωματεία δεν δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα στην προβλεπόμενη ημερομηνία, αυτόματα, χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία που βρίσκονται κι έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή εντός 3 ημερών στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. …..

Την ερχόμενη Πέμπτη 27-8-2020 (18:00 μέχρι 20:00) στην ΕΠΣ Πειραιά στα Γραφεία της Ένωσης, θα ευρίσκεται ομάδα ειδικών ιατρών υπό τον αθλίατρο κ. Λεμονή, για να εξετασθούν (έναντι συμβολικού ποσού) αρχικά οι διαιτητές, αλλά και παρατηρητές, αθλητές, στελέχη σωματείων, για να εξακριβωθεί ποιοι είναι υγιείς και έχουν εκ του νόμου τις  προϋποθέσεις, να αγωνίζονται  στις διοργανώσεις

Για  αυτούς που απουσιάζουν  σε διακοπές οι εξετάσεις αυτές θα επαναληφθούν πάλι στα Γραφεία της ΕΠΣΠ την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και ίδια ώρα.

Να σημειωθεί ότι τόσο τα σωματεία, οι ποδοσφαιριστές, τεχνικά τήμ αλλά και οι παράγοντες που θα παραβρίσκονται στους αγώνες και στις προπονήσεις , ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να έχουν πραγματοποιήσει ιατρικό έλεγχο για τον covid 19 και να επιδεικνύουν τα σχετικά έγγραφα στους αρμόδιους αξιωματούχους (Διαιτητές, Παρατηρητές, Ιατρούς των αγώνων). Διαφορετικά δεν θα τους επιτρέπεται  η συμμετοχή τους  στο γήπεδο Εάν αρνηθούν και δεν συμπληρώνεται ανάλογος αριθμός ποδοσφαιριστών, για να αρχίσει το παιχνίδι τότε δεν θα διεξάγεται ο αγώνας….

Πολλοί ανησυχούν για το μέλλον του Αίαντα Σαλαμίνας που πέρασε μια μεγάλη κρίση τον τελευταίο καιρό. Αρχικά παραιτήθηκε ο  πρόεδρος Τάσος Σιδερόπουλος. Ανέλαβε ο αντιπρόεδρος Γρηγόρης Καπετανάκης που λίγες μετά αποχώρησε κι αυτός. Τον δρόμο της φυγής ακολούθησε και  ο Βέρμπης η πολύκροτη  μεταγραφή που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες . Στη συνέχεια αποχώρησε ο προπονητής Θεόφιλος Καλύβας με τον γυμναστή του Πέτρο Βοϊδονικόλα . Ανέλαβε νέος τεχνικός ο Βαγγέλης Λαϊβεράς με συνεργάτη του τον Νεκτάριο Σοκολάκη. Στην προεδρία βρίσκεται πλέον ο Δημήτρης Μόγιας. Ευχή μας είναι ο ιστορικός Αίας να βρει γρήγορα και πάλι τον δρόμο του. Είναι κρίμα  να πάει χαμένη η μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε για να ανέβει η ομάδα κατηγορία….

Η ΕΠΣΠ ενημερώνει ότι η είσοδος στα γραφεία της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ θα γίνεται αυστηρά κατ΄ άτομο, κατά σειρά προτεραιότητας και πάντοτε εφόσον τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον covid 19 (υποχρεωτική η μάσκα). …

Την  προσεχή Δευτέρα 24 Αυγούστου και ώρα 19.30’ καλούνται σε συνάντηση οι εκπρόσωποι των ομάδων που προπονούνται στο γήπεδο ποδοσφαίρου του ΣΕΦ για συζήτηση σχετικά με την λειτουργία του γηπέδου . 

«Ψυχρολουσία » για τους ποδοσφαιριστές του ΑΟ Κορυδαλλού . Η διοίκηση του συλλόγου  υλοποίησε την επιθυμία  της τεχνικής ηγεσίας για την κατασκευή  μίνι ώστε να γίνεται  παγοθεραπεία των αθλητών…

Ο Γιώργος  Τουλουβασίλης ένας Πειραιώτης ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε από τον Αετό Κορυδαλλού , κλήθηκε στην Εθνική Ενόπλων . Ο 24χρονος μέσος που αγωνιζόταν τελευταία στους Αγίους Αναργύρους συζητά με ομάδες για να συνεχίσει την επιτυχημένη καριέρα του…

Θερμά συλλυπητήρια στον αγαπημένο φίλο προπονητή Δημήτρη Καλύκα για τον θάνατο της αγαπημένης του μητέρας…. 

Παππούς   έγινε και πάλι ο φίλος παρατηρητής αγώνων Γιώργος Μαλούχος . Αυτή τη φορά ενός υγιέστατου και πανέμορφου αγοριού . Μετά το χαριτωμένο κοριτσάκι η οικογένεια του γιου του Ουράνιου και της νύφης του Κωνσταντίνας απέκτησε και ένα μπόμπιρα 4.650 κιλών παρακαλώ, που ήλθε να συμπληρώσει την ευτυχία τους. Τις καλύτερες ευχές μας …