Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ο καιρός περνάει , αλλά η κατάσταση δεν βελτιώνεται . Τουλάχιστον προς το παρόν. Όλος ο κόσμος είναι εγκλωβισμένος  σε ,μια πρωτόγνωρη κατάσταση . Τα μέτρα που εφαρμόζονται έχουν δυσκολέψει τη ζωή μας . Βρισκόμαστε στην εποχή όπου  είμαστε κάτω  από τον ζυγό του κορωνοϊού. Και δεν είναι υπερβολή αυτό. Τα πάντα έχουν παραλύσει  . Ανοίγεις και την τηλεόραση και σε πιάνει απελπισία. Με αυτά που βλέπεις και ακούς, σου καταρρακώνεται το ηθικό .Ο Θεός να βοηθήσει να βγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από αυτό το τέλμα και το αδιέξοδο που έχουμε οδηγηθεί…

Πάμε τώρα και στα δικά μας . Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο . Που είναι ένα βήμα από το γκρεμό και την καταστροφή . Πλήρης άπνοια  σε όλα.

Τα παιδιά όλων των ηλικιών έχουν σταματήσει να αθλούνται. Προπονητές  δεν εργάζονται και φυσικά δεν πληρώνονται . Άνθρωποι που έχουν επενδύσει βλέπουν τα σχέδια  και τα όνειρα τους να καταστρέφονται. Φυσικά και δεν κινδυνολογούμε . Αναφέρουμε την ωμή πραγματικότητα. Το ερώτημα που απασχολεί όμως όλους είναι τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα. Ανδρών και υποδομών. Θα ξεκινήσουν ; Κι αν ναι, μήπως σταματήσουν πάλι; Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι  αίρονται τα μέτρα  .Οι αγώνες δεν μπορούν να αρχίσουν άμεσα, αφού θα πρέπει  πρώτα να γίνουν προπονήσεις .Και μετά ; Μήπως έχουμε πάλι lockdown;  Και καλά με την Β’ και Γ’ Κατηγορία . Τα πράγματα «μπαλώνονται » γιατί οι αγωνιστικές είναι 22 όλες κι όλες  για την Β΄και 18 για την Γ’.Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση να  επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα . Με την Α’ Κατηγορία των 34 αγωνιστικών  όμως , τι θα γίνει; Προλαβαίνει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου; Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το Κύπελλο Πειραιά . Τεράστιες  εκκρεμότητες με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί . σε όλο της το μεγαλείο .Δυστυχώς…..

Σύντομα θα είναι έτοιμο και το γήπεδο Ρέντη  , οι εργασίες του οποίου στον αγωνιστικό χώρο , σύντομα ολοκληρώνονται . ο νέος συνθετικός χλοοτάπητας έχει ήδη τοποθετηθεί, ενώ μπαίνουν τώρα και τα καινούργια δοκάρια….

Παρά την αγωνιστική απραξία υπάρχει ένας σύλλογος που εξακολουθεί να δραστηριοποιείται και να ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο. Είναι η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού  που προβάλλει πάντα και σχολιάζει τα θέματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και φυσικά της ομάδας. Εμπνευστής της ηλεκτρονικής εφημερίδας του Κορυδαλλιώτικου συλλόγου ο Αντώνης Αναστασιάδης , από τους πλέον ικανούς και δραστήριους παράγοντες .Γιατί υπάρχει και «νέο αίμα » σπουδαίων ανθρώπων στο ερασιτεχνικό Πειραϊκό ποδόσφαιρο…..

«’Εφυγε » χθες από τη ζωή ο Νίκος Φιγγέν ένας από τους τελευταίους μεγάλους εργάτες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, κτυπημένος από  εγκεφαλικό επεισόδιο που τον καθήλωσε στο κρεβάτι του Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας . Ήταν κοντά στην ομάδα του τον Πανφαληρικό, τον οποίο αγαπούσε υπερβολικά από την ίδρυση του, το 1985 . 35 ολόκληρα χρόνια.

Το όνειρο του ήταν να δει τον Πανφαληρικό να αγωνίζεται στην Α’ Πειραιά , έστω και για μια φορά . Δεν τα κατάφερε. Ο κυρ- Νίκος  ήταν μια σπουδαία μορφή των Πειραϊκών γηπέδων . Είχαμε άριστη συνεργασία ενώ το 2014 με βράβευσε  με αναμνηστική πλακέτα .  Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μοτ φίλε . Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ….΄

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας . Είναι ο Κώστας Τσιγκιρίδης που έγραψε  κι αυτός ιστορία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο , σαν ηγέτης του Άρη Νίκαιας, προσφέροντας τεράστιες υπηρεσίες Από τότε που διαλύθηκε ο σύλλογος , ο Κώστας σταμάτησε να ασχολείται με την μπάλα  . «Έφυγε » την περασμένη εβδομάδα   στο Τζάνειο Νοσοκομείο , από κορωνοϊό. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ….

Η ζωή συνεχίζεται όμως. Πάμε λοιπόν και στα ευχάριστα. Πατέρας έγινε για πρώτη φορά εν μέσω καραντίνας μάλιστα ο ποδοσφαιριστής του Παντζιτζιφιακού Ηλίας Κωστής . Η σύζυγος του έφερε στον κόσμο ένα πανέμορφο και υγιέστατο αγοράκι .  Ήταν το καλύτερο γκολ για τον 24χρονο επιθετικό. Τις καλύτερες ευχές μας …..

Η ΑΕ Νίκαια είναι η μοναδική ομάδα μέχρι τώρα που έχει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα .5 στα 5.

Αντίθετα μόνο ήττες μετράνε η Δόξα Πειραιά 0/6 , ο Αστέρας Κερατσινίου 0/5, η Κύπρος Κορυδαλλού 0/5 και ο Άρης Αμφιάλης 0/3 .

Ο ΑΟ Καστέλλας έχει μέχρι τώρα δυο βαριές ήττες με το ίδιο σκορ ( 0-6) από Ήφαιστο και Ηρακλή Νίκαιας.

Δυο βαριές ήττες με το ίδιο σκορ (1-6) έχει και ο Ίκαρος Καλλιθέας  από Ήφαιστο και Αετό Κορυδαλλού ….