Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Το ερώτημα που απασχολεί τον τελευταίο καιρό όλους τους φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι ένα. Ένα ερώτημα που δεχόμαστε καθημερινά από πολύ κόσμο. Πότε θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα ;  Κανένας δεν ξέρει . Ακούγεται πως μετά τις γιορτές , αρχές Γενάρη θα  γίνει το ξεκίνημα . Και μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεκινήσουν οι αγώνες .  Αυτό βέβαια είναι σχετικό. Γιατί κανένας δεν ξέρει πότε θα σταματήσουν  και πάλι και αν θα υπάρξει τρίτο lockdown  που φέρεται και πολύ πιθανόν. Αλλά ακόμα και αν συνεχιστούν δεν θα είναι ίδια η κατάσταση  όπως πριν . Ειδικά για  τα παιδιά των ακαδημιών. Θυμηθείτε το αυτό….

«Πιστεύω , ελπίζω και εύχομαι ότι μέσα στον Γενάρη θα παίξουμε μπάλα» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας στην ραδιοφωνική εκπομπή «Πινελιές στα σπορ»  του Καναλιού 1 90,4 . »Όσον τον τρόπο  που θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα τόνισε ότι  δεν πρόκειται να γίνουν μόνο για ένα γύρο, ούτε να βγουν πρωταθλητές «στα χαρτιά» με μόλις λίγες αγωνιστικές ….

Ο κ. Σπάθας αναφέρθηκε στην εκπομπή και στις αρχαιρεσίες τις ΕΠΟ αν και όποτε γίνουν  :«Το ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να σταματήσει  ούτε με την προηγούμενη ,αλλά ούτε και με τη νέα διοίκηση ». Και κατέληξε με νόημα αναφερόμενος στην Ομοσπονδία: «Μέσα στα επόμενα χρόνια ο Πειραιάς  θα παίξει σημαντικό ρόλο.»…..

Εν κατακλείδι τώρα. Βάζοντας κάτω τα πράγματα και τις ημερομηνίες διαπιστώνουμε εύκολα πως τα πρωταθλήματα δεν βγαίνουν. Ειδικά αυτό της Α’ Κατηγορίας  που υπολείπονται 28 αγωνιστικές!!! Εκτός αν ισχύσει   αυτό που διαδίδεται για διεξαγωγή μόνο ενός  γύρου με απόφαση της ΕΠΟ  για ανάδειξη πρωταθλητών  κάτι που προσωπικά το θεωρώ άδικο .

«Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει η Ομοσπονδία για την Α’ Κατηγορία , αλλά για τις υπόλοιπες κατηγορίες που είναι στην αρμοδιότητα μας , το αποκλείω κατηγορηματικά » δήλωσε  στη στήλη ο κ. Σπάθας…..

Και μια επισήμανση . Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες στις οποίες δεν διεξάγονται αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων . «Συγχαρητήρια » στους εμπνευστές  της  ιδέας αυτής. Πάντα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ήταν  στο στόχαστρο. Μια ζωή, δυστυχώς….

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή  του κ. Στέλιου Συρίγου  φίλου  του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και πατέρα ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε ακαδημίες:  

«Όταν ανοίξουν με το καλό τα γήπεδα , σε όλα τα σωματεία και στις  ακαδημίες, θα τηρηθεί αυστηρό πρωτόκολλο με λίστες ατόμων. και τεστ ανά εβδομάδα. Και ρωτώ. Πιο ερασιτεχνικό σωματείο, του ποδοσφαίρου και πια ακαδημία θα πληρώνει κάθε εβδομάδα να γίνονται τεστ σε όλα τα παιδιά. Και θα το πληρώνει ποιος;  .ο πρόεδρος της ομάδας; που θα βρεθούν τα χρήματα; Άρα το πόσο αυτό αυτόματα θα πάει στους γονείς. οι οποίοι πέρα από  την συνδρομή του μήνα που σε γενικές γραμμές είναι 30€ θα πρέπει να πληρώσουν και ένα 10€ για το τεστ το γρήγορο του παιδιού τους. Άρα 10€ την εβδομάδα επί 4 εβδομάδες.40€ . Σύνολο 70€. Να δείτε που κάποιες  ομάδες ίσως δεν ξεκινήσουν καθόλου με όλη αυτήν την κατάσταση και κοιτάξτε πόσα παράπονα θα υπάρχουν από γονείς.»…

Με ανακοίνωση της η ΕΠΣΠ υπενθυμίζει στα σωματεία την υποχρέωση τους για την εγγραφή τους στο Μητρώο σωματείων της Γ.Γ.Α. Oι συνέπειες για όσα σωματεία δεν το πράξουν – με βάση την ενημέρωση της Γ.Γ.Α. – είναι ιδιαίτερα  σημαντικές σε ότι αφορά την λειτουργίας τους. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα   εδώ και καιρό όταν δοθούν  επιχορηγήσεις  θα δοθούν μόνο στα σωματεία που έχουν καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά  τους και έχουν εγκριθεί  για την εγγραφή τους στα μητρώα.. Αν γίνει αυτό , γιατί έχουμε τις επιφυλάξεις μας ….

Ένα από τα σωματεία – υπόδειγμα από αυτά που βλέπουν ρομαντικά και αγνά  το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ο Αστέρας Νίκαιας κατάφερε να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα  δικαιολογητικά που αναγνωρίστηκαν από την ΓΓΑ  .«Ίσως ότι πιο σημαντικό έχει πετύχει η ομάδα μας μέχρι τώρα εξωαγωνιστικά..» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Μάνθος Πετράκης.

Με ενέργειες του ΟΠΑΝ  του Δήμου Πειραιά  άρχισαν εργασίες ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού του γηπέδου στον Άγιο Διονύσιο  ένα χώρο που αποτελεί προπονητήριο πολλών ομάδων του Δήμου.  Ο πρόεδρος του ΑΟ Αγίου  Δημητρίου Νίκος Κανακάκης ο άνθρωπος που προσπάθησε όσο κανένας άλλος για να γίνουν έργα και να αναβαθμιστεί  το γήπεδο  , έκανε την παρακάτω δήλωση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημοσίως ,εκ μέρους του Δ.Σ. του ΑΟΑΔ ,τους Γιάννη Μώραλη δήμαρχο Πειραια και Ιωσήφ Βουράκη τον αντιδήμαρχο ΟΠΑΝ για την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του γηπέδου του Αγ. Διονυσίου. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και καθώς τα αυτονόητα γίνονται ζητούμενα, η προσπάθεια που καταβάλλει η δημοτική αρχή είναι συγκινητική.»….

Έτοιμο θα είναι και το γήπεδο Ρέντη για να επαναλειτουργήσει , αμέσως μετά το τέλος της καραντίνας. Μια  ανάσα για τις ομάδες. Μια επιπλέον λύση για την ΕΠΣΠ….

Υπέρμαχος της ανεξάρτητης διαιτησίας είναι εδώ και χρόνια ο Πέτρος Καμπίτσης . Με αφορμή την πρόταση της ΟΥΕΦΑ   για την Ένωση της Διαιτησίας ο   βετεράνος Πειραιώτης διαιτητής  γράφει :

«Διαβάζοντας την ολιστική μελέτη που έστειλε η ΟΥΕΦΑ στην Πολιτεία και την ΕΠΟ  θέλω να απευθυνθώ ρεαλιστικά στους συναδέλφους κυρίως  τους μη ενεργεία.

Όσο κι αν με πληγώνει και μαζί πληγώνει όλους μας δεν υπάρχει λέξη για τους συνδέσμους και την οργανωμένη διαιτησία και φυσικά για την ομοσπονδία μας την ΟΔΠΕ .Μιλάει για την Ένωση διαιτησίας η οποία δεν είναι κάτι το καινούργιο αλλά προβλέπεται εδώ και χρόνια από το καταστατικό της ΕΠΟ, άλλο που δεν δημιουργήθηκε .

Ωστόσο φαίνεται ότι με πόνο ψυχής πρέπει εμείς που διακονήσαμε και διακονούμε την διαιτησία να την αποδεχτούμε ΤΩΡΑ και να υλοποιήσουμε την πρόταση της ΟΥΕΦΑ δημιουργώντας την ένωση διαιτησίας .Ούτως η άλλως η τελευταία γενική συνέλευση της ΟΔΠΕ άνοιξε τον δρόμο καταργώντας το ΚΑΔΙΠ ( για το οποίο πρέπει να γένει μια συνέλευση για το που πήγαν τα χρήματα των συναδέλφων αφού είχε ιδρυθεί για αλληλεγγύη και όχι για λειτουργικούς σκοπούς της ομοσπονδίας) Οπότε πρέπει να γίνουν γενικές συνελεύσεις των Συνδέσμων και να  προχωρήσουμε στην Ένωση ,που θα έχει μέλη και τους εν ενεργεία αλλά το προεδρείο θα αποτελείται από μη εν ενεργεία διαιτητές , θα μετέχει και στην ΓΣ της ΕΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΩΜΑ ΨΗΦΟΥ.

Και κάτι τελευταίο Επειδή κάποιοι προσπαθούν να μας πουν ότι η τωρινή αθλητική ηγεσία με την ολιστική μελέτη της ΟΥΕΦΑ βάζει τους διαιτητές στις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ τους πληροφορώ ότι η ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ αναφερόταν από το 2014 στο καταστατικό της ΕΠΟ .Αφήστε κύριοι την σπέκουλα και στρωθείτε στην δουλειά να φτιάξουμε την Ένωση και να ξαναποκτήσουμε υπόσταση Η ΟΔΠΕ φυτοζωεί .Εγώ και οι φίλοι μου από τον Σύνδεσμο του Πειραιά όπως πάντα στρατευόμαστε για το καλό της διαιτησίας. Δεν μπορεί να είμαστε άλλο στο περιθώριο. Η επανάσταση ξεκινά από τον Πειραιά για να αλλάξει η εικόνα του χώρου μας ,να μπει τάξη και να έχουμε φωνή .Κανένας δεν μας κρατά στο χέρι. Ότι θα κάνουμε είναι από ανιδιοτέλεια και αγάπη προς την διαιτησία που άλλοι την σφετερίστηκαν και κέρδισαν. »…

Να θυμίσουμε ότι υπέρ της Ένωσης της διαιτησίας  ήταν από το 2003 ο Γιάννης Σπάθας . Που σαν πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Πειραιά είχε  πρωτοστατήσει σε αυτή την προσπάθεια  . Μάλιστα είχε διοργανώσει τότε συγκέντρωση Συνδέσμων σε ξενοδοχείο του Πειραιά…..

Ένα μοναδικό ρεκόρ κατέχει ο Φαληρικός . Παραμένει αήττητος  εδώ και 31 αγώνες . Φέτος  δεν έχει ήττα σε  πέντε αγώνες, συνεχίζοντας την περυσινή πορεία που τελείωσε το πρωτάθλημα χωρίς να χάσει. Τελευταία του ήττα ήταν την προπέρσινη περίοδο  στις 16 Μαρτίου 2019  όταν ηττήθηκε  εντός έδρας  με 0-2 από τον Αστέρα Νίκαιας στο «Παντελής Νικολαΐδης ». Να σημειωθεί ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια στον πάγκο της ομάδας κάθεται ο Δημήτρης Γιαννούλης, ένας πολύ αξιόλογος προπονητής…

Η αρτοποιία – ζαχαροπλαστική «Ήπειρος » διαθέτει ότι καλύτερο και πιο ποιοτικό υπάρχει . Με τα πιο ποιοτικά  και αγνά υλικά   , εξυπηρετεί τις περιοχές του Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Καλλιθέας και όχι μόνο. Δεν το λέμε για διαφήμιση . Άλλωστε εμείς δεν συνηθίζουμε να ασχολούμαστε από αυτή  εδώ τη στήλη με εξωαθλητικά θέματα .Oύτε μας πάει κάτι τέτοιο. Όμως η συγκεκριμένη αναφορά  γίνεται για έναν απλούστατο λόγο. Οι φούρνοι «Ήπειρος » ανήκουν στον Αντώνη Τσάτσο έναν άνθρωπο που αγαπά τον αθλητισμό και βοηθάει έμπρακτα εδώ και χρόνια σωματεία και ανθρώπους που έχουν σχέση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο . Είναι από τους λίγους ρομαντικούς που έχουν μείνει . Γι’ αυτό είναι χρέος όλων να στηρίζουν τον κ. Τσάτσο προτιμώντας να αγοράζουν από τα καταστήματα του ενισχύοντας την  επιχείρηση του, κάτι που δυστυχώς δεν έχει γίνει  σε ικανοποιητικό βαθμό μέχρι τώρα. Ακόμα και από  σωματεία τα οποία βοήθησε αφάνταστα…….

Αναρρώνει πλήρως ο Κώστας Χολέβας μετά από την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του. Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΠ και πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος  περιμένει πως και πώς να λήξει η καραντίνα και να επιστρέψει στο γραφείο του στην Ένωση……

Όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας , τα περισσότερα σωματεία βρίσκονται σε αδράνεια . Δικαιολογημένα άλλωστε , Ποιος έχει κουράγιο και δύναμη   αυτή την περίοδο της αδράνειας και της αποχής  να ασχοληθεί  . Εξαίρεση βέβαια αποτελεί η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα  που πάντα βρίσκει θέματα για να ασχοληθεί . Αστείρευτη πηγή ο Αντώνης Αναστασιάδης..

Ενίοτε ασχολείται και η Άνω Νεάπολη με τον Παναγιώτη Μωραΐτη μόνο για να στείλει …συλλυπητήρια όταν αποβιώσει κάποιος άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια…..