Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Όσο περνάει ο καιρός , τόσο μειώνονται οι ελπίδες για την συνέχιση των πρωταθλημάτων. Βρισκόμαστε στα μέσα του Γενάρη και ακόμα δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα για επανέναρξη των προπονήσεων . Η περίπτωση να μην  ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα  όσο πάει και κερδίζει έδαφος .

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  βρίσκεται  ένα βήμα πριν από την καταστροφή. Ήδη εδώ και καιρό εκπέμπει SOS . Πληρώνει κι αυτό την κρίση που έχει δημιουργήσει ο  κορωνοϊός.  Κι  όσο περνάει ο καιρός  μειώνονται , δυστυχώς, εκείνοι που ήταν υπέρμαχοι για να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα .Μπορεί οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι φίλαθλοι , ανάμεσα  τους κι εμείς, να επιθυμούν να  ανοίξουν ξανά τα γήπεδα , αλλά υπάρχουν πλέον αρκετοί παράγοντες που δεν «καίγονται »  γι’ αυτό. Από την μια πλευρά τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ( αφού και οι αγώνες μεσοβδόμαδα δεν δίνουν λύση ) , από την άλλη αρκετοί παράγοντες – ηγέτες  των σωματείων έχουν πλέον άλλες  προτεραιότητες .  Η οικονομική κρίση έχει «κτυπήσει» πολλούς από αυτούς που δεν έχουν τη δύναμη να συντηρήσουν τις ομάδες τους . Ακόμα και αρκετοί αθλητές ,πέρα από την υγεία που είναι το υπέρτατο αγαθό,  δεν έχουν την αρχική διάθεση  για να γυρίσουν στα γήπεδα  αφού αντιμετωπίζουν  και πρόβλημα επιβίωσης  δίνοντας το βάρος στην εργασία τους ,  όσοι έχουν βέβαια . Το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα για όλους αυτούς . Μόνο η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα κάνει αγώνα σχεδόν καθημερινά για να ξαναγυρίσουμε στα γήπεδα . Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα…

Από την άλλη πλευρά είναι αυτή η αδικία που επιτελείται σε βάρος των αθλουμένων και της νεολαίας Τα γήπεδα παραμένουν ερμητικά κλειστά  εδώ και δυόμιση μήνες . Τα παιδιά είναι τα θύματα από αυτή την ιστορία δυστυχώς.  Όμως είπαμε . Πάνω από όλα η υγεία ….

Πολύς θόρυβος   έγινε για το υγειονομικό πρωτόκολλο και πως μπορεί αυτό να υπάρξει .  Σίγουρα  το μεγαλύτερο  πρόβλημα στο συγκεκριμένο θέμα είναι το οικονομικό . Η Περιφέρεια και οι Δήμοι είναι πολύ δύσκολο για να αναλάβουν το κόστος . Τα έξοδα για τα rapid tests δεν μπορούν να καλυφθούν.

Όσον αφορά  τη σύγκριση που γίνεται  σχετικά με το πώς στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες οι αγώνες Ερασιτεχνικών   πρωταθλημάτων  διεξάγονται κανονικά, σε αντίθεση με την Ελλάδα , η απάντηση από κορυφαίο στέλεχος της δημόσιας ζωής είναι  ότι  στις χώρες αυτές  το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί σωστά σε αντίθεση με την χώρα μας που δεν μπορεί να σηκώσει , όπως έχουμε διαπιστώσει ήδη, μεγάλο βάρος…..

 Αγώνα δρόμου έχουν ξεκινήσει όσα σωματεία δεν είχαν  κάνει μέχρι τώρα ενέργειες για την εγγραφή τους στο Μητρώο σωματείων της Γ.Γ.Α.  Κι αυτό γιατί αν δεν συμμορφωθούν άμεσα ο κίνδυνος είναι  μεγάλος.  Συγκεκριμένα η  Γενική Γραμματεία Αθητισμού  δεν θα τους επιτρέψει τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, όχι μόνο  για φέτος, αν τελικά γίνουν αγώνες αλλά και για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Από την ΕΠΣΠ καλούνται τα σωματεία που δεν  έχουν κάνει άμεσα την εγγραφή τους  να ξεκινήσουν την διαδικασία, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική σελίδα g.g.a.gov.gr/mitroo , όπου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για τα σωματεία.

Υπενθυμίζεται ότι όσα σωματεία έχουν  εγγραφεί στα μητρώα της Γ.Γ.Α. εισέπραξαν  ήδη την οικονομική ενίσχυση που τους αναλογεί…

Ένα  από τα σωματεία που βρίσκεται πλέον και επίσημα εγγεγραμμένο στα αθλητικά μητρώα της Γ.Γ.Α.  , είναι ο ΑΟ Αγίου Δημητρίου σημειώνοντας την μεγαλύτερη επιτυχία του σε διοικητικό επίπεδο, όπως αναφέρει ο ίδιος ο σύλλογος στην χθεσινή του ανακοίνωση . Γιατί αναφερόμαστε ειδικά στον ΑΟΑΔ.  Είναι ένα σωματείο που διοικείται από παλαιούς ποδοσφαιριστές της ομάδας , οι οποίοι αποτελούν  μια πολύ καλή παρέα που μοχθεί  για το καλύτερο με στόχο τον υγιή   αθλητισμό……

Η νέα διοίκηση της ΑΕ Χαραυγής μας εκπλήσσει ευχάριστα . Αυτό φαίνεται από τις πρώτες της κινήσεις .Καταρχήν να πούμε ότι πρόεδρος ανέλαβε ο Σταμάτης Κατσιμίρης που έχει γράψει τη δική του ιστορία σαν  στην ομάδα  αλλά και γενικότερα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο .

Κάποια λόγια  του νέου προέδρου  εντυπωσίασαν  και σχολιάστηκαν  ευμενώς από όλους .

Αρχικά ο Σταμάτης αναφέρθηκε  στους παράγοντες που ήταν μέχρι τώρα στη διοίκηση λέγοντας :

«Κάποτε κάποιοι άνθρωποι έτρεχαν για εμάς..Τώρα είναι η σειρά μας να πάρουμε την θέση τους..!!με πολύ σεβασμό στους ανθρώπους που μας άφησαν και μόχθησαν για την ομάδα..!!»

Στη συνέχεια ο νέος πρόεδρος αναφέρθηκε  και στους ποδοσφαιριστές  της ομάδας του :

«Όταν σαν διοίκηση είσαι ευχαριστημένος από τα παιδιά σου πρέπει και εσυ να κανεις το καλύτερο δυνατό ώστε να τους παρέχεις όλες τις ανέσεις..οπότε πολύ σύντομα θα τους έχουμε μια μικρή έκπληξη..!!soon..»

Νέοι άνθρωποι νέα νοοτροπία. Μόνο  έτσι θα πάει μπροστά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…..

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε προχθές η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού  παρουσία μόνο λίγων παραγόντων, αφού οι συνθήκες φέτος είναι εντελώς διαφορετικές. Για πρώτη φορά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μια τέτοια εκδήλωση μεταδόθηκε σε live streaming μέσω Facebook και μέσω viber και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας , οι προπονητές οι διοικούντες και  οι φίλοι του συλλόγου , άνθρωποι της διοίκησης μας και όποιος επιθυμούσε παρακολούθησε από το σπίτι του μέσω υπολογιστή και κινητού την κοπή της πίτας της ομάδας. Πρωτοποριακός και πάλι ο Αντώνης Αναστασιάδης ….

Να πούμε ότι η διοίκηση του συλλόγου  προέβη σε μια πολύ ανθρώπινη κίνηση . Βρέθηκε τις προάλλες στο ίδρυμα  “ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ” και παρέδωσε   είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ρουχισμό  κλπ  .

Στην ανακοίνωση της η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα αναφέρει μεταξύ άλλων :

«Μπορούμε να προσφέρουμε πολλά μαζί και να δημιουργήσουμε. Η ομάδα μας θα συνεχίσει όπως πάντα να στηρίζει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και εκτός από μια ποδοσφαιρική ομάδα είμαστε μια μεγάλη οικογένεια που θα προσφέρει κοινωνικό και πολιτιστικό έργο πάντα. Η ανθρωπιά και ο σεβασμός εκφράζουν την ομάδα μας και είναι καθήκον μας να στηρίζουμε κάθε άνθρωπο που το έχει ανάγκη. »….

Η οικογένεια του Αίαντα Σαλαμίνας θρηνεί τον χαμό του Γεώργιου Βιλλιώτη ενός ανθρώπου που είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου επί προεδρίας  του αείμνηστου Βαγγέλη Κουτσούκου , όταν η ομάδα αγωνιζόταν στα Εθνικά Πρωταθλήματα…..