Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ο καιρός περνάει , ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση . Αν πέρυσι τέτοια εποχή προέβλεπε  κάποιος τι θα περνούσαμε φέτος , θα τον βγάζαμε τρελό χωρίς αμφιβολία . Γενικά  υπάρχει μια πλήρης σύγχυση . Ένα παγκόσμιο χάος με πλήθος περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας , τα οποία σιγά- σιγά    φαίνεται ότι αποδίδουν  σχετικά με τον περιορισμό τω κρουσμάτων .Τώρα η κατάσταση πάει για να ομαλοποιηθεί.  Το λιανεμπόριο , τα κομμωτήρια , ινστιτούτα αισθητικής αλλά και άλλοι κλάδοι άνοιξαν . Όχι όμως και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Τα γήπεδα θεωρούνται από τους λοιμωξιολόγους  εστίες μετάδοσης του ιού. Και δεν είναι τα πάρκα , οι πλατείες , τα μέσα μαζικής μεταφοράς . Εκεί όπου δημιουργείται τεράστιος συνωστισμός με μεγάλα προβλήματα . Για μια ακόμα φορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  βρίσκεται στο στόχαστρο . Περισσότερο από κάθε άλλη φορά . Κι όμως με λίγη καλή διάθεση θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση . Και θα συμφωνήσω απόλυτα με την ανακοίνωση του Πειραϊκού που κάνει μάλιστα  και απλές, λογικές προτάσεις  για  επιστροφή στα γήπεδα.   Όμως στου κουφού την πόρτα….

Θύματα από όλη αυτή την ιστορία  είναι τα νέα παιδιά  που είναι μπλοκαρισμένα και κλεισμένα στα σπίτια τους μακριά από τον αθλητισμό . Οι επιπτώσεις αν συνεχιστεί αυτό θα είναι τεράστιες .Τουλάχιστον να ανοίξουν τα γήπεδα και να ξεκινήσουν προπονήσεις , να αθλούνται  απλά έστω και σε περιορισμένο αριθμό ατόμων . Με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης βέβαια. Όχι πλήρης απαγόρευση που ισχύει εδώ…..

Μεγάλο αγώνα για άνοιγμα των γηπέδων κάνει η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού.«Ανοίξτε τα γήπεδα. Ο αθλητισμός είναι υγεία σωματική και ψυχική »  Αναφέρει το σλόγκαν του συλλόγου.  Κάποιοι παράγοντες άλλων σωματείων θεωρούν υπερβολικές τις κινήσεις του Κορυδαλλιώτικου συλλόγου . Όμως θα τους πω ότι οι κινήσεις αυτές πηγάζουν από την αγανάκτηση που υπάρχει με το «λουκέτο» στα ερασιτεχνικά γήπεδα.  Και τις θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένες.

Στην ανακοίνωση της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

«Υγεία Μια λέξη που εδώ και μήνες την λένε οι ειδικοί χωρίς να ξέρουν τις καταστροφικές επιπτώσεις στην αθλούμενη νεολαία της χώρας…. Η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό λέει όχι στους ανθρώπους που θέλουν να αθληθούν να παίξουν ποδόσφαιρο….Γιατί… ? Γιατί σε όλο τον κόσμο παίζουν ποδόσφαιρο σε όλες τις κατηγορίες και εδώ μόνο το συζητάμε? Γιατί δεν αφήνουν τα παιδιά μετά το σχολείο τους να πάνε να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν παίζοντας σε ένα γήπεδο με ατελείωτο οξυγόνο? Γιατί πρέπει τα νέα παιδιά να είναι εγκλωβισμένα μπροστά σε μια οθόνη χωρίς καμία ουσία και να είναι στα πρόθυρα κατάθλιψης? Φυσικά καλά έκαναν και άνοιξαν τα καταστήματα να μπορέσει ο κόσμος να δουλέψει, να ζήσει, να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Στα γήπεδα που είναι μεγάλοι ανοιχτοί χώροι με οξυγόνο ατελείωτο, που μπαίνουν πλέον συγκεκριμένοι άνθρωποι, γιατί απαγορεύεται να παίξουμε ποδόσφαιρο? Καμία λογική . Το σήμερα είναι η υποδομή του αύριο στον αθλητισμό…. Οι νέοι είναι το μέλλον της κοινωνίας μας…Μην τους διώχνετε από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που είναι η βάση του ελληνικού ποδοσφαίρου…. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, είναι το φυσικό εμβόλιο του οργανισμού μας, η ασπίδα από κάθε ιό…. Δώστε ξανά το χαμόγελο στους αθλητές και όλους τους ανθρώπους που δίνουν και την ψυχή τους στον ερασιτεχνικό αθλητισμό… »

 

Και ο καιρός περνάει επικίνδυνα. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Δύσκολο να  ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα . Κάποιοι εκφράζουν τις απόψεις τους δίνουν ιδέες και κάνουν σχεδιαγράμματα  για να συνεχιστούν οι αγώνες. Ανάλογα με το τι τους συμφέρει.  Όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα ανοίξουν τα γήπεδα. Μόνο τότε  θα  μπορέσουν να γίνουν σχεδιασμοί  και προγραμματισμοί  Θα επαναλάβω . Τις αποφάσεις τις παίρνει η Κυβέρνηση , αφού δώσει την έγκριση η επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις…Ας το καταλάβουν καλά όλοι…..

Και μέσα σε όλα η ανακοίνωση του Πειραϊκού για μεταγραφή .! Αυτό θα πει αισιοδοξία. Μια μεταγραφή με σημειολογικό χαρακτήρα . Αποκτήθηκε ο Αντώνης Βιτσαράς που αγωνιζόταν φέτος στον ΠΑΣ Κόρινθος και πέρυσι  στην Καστέλλα. Ο παίκτης θα συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας , αφού τόσο ο πατέρας του Βαγγέλης, όσο και ο θείος του Φραγκίσκος αγωνίστηκαν στο παρελθόν με ιδιαίτερη επιτυχία στον ιστορικό Πειραϊκό…..

 

Πάντως όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΣΠ λόγω της κατάστασης που επικρατεί παρατάθηκε η μεταγραφική περίοδος για τα ερασιτεχνικά σωματεία ( εγγραφές, μεταγραφές, επανεγραφές κλπ) έως και τις 31 Μαρτίου αντί της 1ης Φεβρουαρίου  που ισχύει τώρα. …..

Σχολή UEFA D΄  θα πραγματοποιηθεί τα διήμερα 20-21 &27-28 Μαρτίου 2021 στον Πειραιά . Θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να  την  παρακολουθήσει τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος από κάθε ποδοσφαιρική ακαδημία των σωματείων  ενώ  την σχολή μπορούν να παρακολουθήσουν κατά σειρά προτεραιότητας στελέχη, προπονητές αλλά και γονείς (εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα).

Η παρακολούθηση της Σχολής UEFA D΄ είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα γίνει διαδικτυακά, ενώ το πρακτικό μέρος της Σχολής θα πραγματοποιηθεί μόλις οι υγειονομικοί κανόνες το επιτρέψουν……

 

Την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 τις ώρες 14.30 – 18.30 θα πραγματοποιηθεί η   ετήσια εκδήλωση της αιμοδοσίας, στα γραφεία της ΕΠΣΠ ελπίζοντας ότι οι εθελοντές αιμοδότες που προέρχονται από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά θα ανταποκριθούν, όπως το 2019 αφού η περσινή  αιμοδοσία λόγω  της πανδημίας, είχε αναβληθεί. Καλό είναι να συμμετέχουν όσοι περισσότεροι μπορούν , αφού οι ανάγκες είναι τεράστιες ….

 

«Έφυγε » από τη ζωή ο Βαγγέλης Μαγκίρογλου . Μια τεράστια  εμβληματική φυσιογνωμία για τον σύλλογο της Χαλκηδόνας με τεράστια προσφορά στο ποδόσφαιρο. . Υπηρέτησε την ομάδα  από το 1997 όταν αυτή αγωνιζόταν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα μέχρι και το 2004 που η Χαλκηδόνα αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική επαγγελματική κατηγορία.  Όλα αυτά τα χρόνια ήταν στενός συνεργάτης του Γιώργου Σπανού.

Με ανακοίνωση που υπογράφει ο Δημήτρης Κούρτης « η διοίκηση  του ΑΟ Χαλκηδόνα εκφράζει  τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βαγγέλη Μαγκίρογλου ενός σπουδαίου ανθρώπου  και φίλου της ομάδας που διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στα δρώμενα της Χαλκηδόνας……

 

Ένας παλιός καλός φίλος ο Σπύρος Γκίκας  δεν βρίσκεται πια στη ζωή. «Έφυγε » στα 56 του χρόνια  έχοντας σοβαρά προβλήματα υγείας . Ο Σπύρος  διατέλεσε ποδοσφαιριστής  και τίμησε τη φανέλα του ΑΟ Καραβά και στη συνέχεια έγινε διαιτητής  στον Σύνδεσμο Διαιτητών Πειραιά όπου σφύριξε με επιτυχία για 5 χρόνια  .

Η Διοίκηση του ΑΟ Καραβά με ανακοίνωση της εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Σπύρος ήταν καλός φίλος . Τα τελευταία χρόνια έβρισκε στο αρχείο του παλιά δικά μου δημοσιεύματα και μου τα έστελνε στο facebook  με την σημείωση: «Για να μη θυμόμαστε μόνο εμείς»… Και μεις φίλε Σπύρο θα σε θυμόμαστε για πάντα . Να το ξέρεις αυτό….

 

Ο  Πειραιώτης προπονητής Γιάννης Παπαϊωάννου πριν από δυο εβδομάδες «έχασε » τον πατέρα του . Με δήλωση του θέλει να ευχαριστήσει  όλους εκείνους που του συμπαραστάθηκαν  και ιδιαίτερα εκείνους που  έδωσαν λίγες σταγόνες από το αίμα τους , μερικές μέρες πριν ο κυρ- Παναγιώτης  φύγει από τη ζωή. Να σημειωθεί ότι ο εκλιπών ήταν ο πρωτότοκος  γιος του αείμνηστου κορυφαίου μουσικοσυνθέτη του λαϊκού τραγουδιού Γιάννη Παπαϊωάννου……

 

Κρύο. Πολύ κρύο . Πριν από λίγες μέρες η θερμοκρασία έφτασε το μηδέν . Κι όμως εκεί , κάπου στον Πειραιά , στα Βοτσαλάκια, μια γνώριμη φιγούρα  ,ένας  ώριμος και γοητευτικός άνδρας, διέσχιζε την παραλία απτόητος . Κι όχι μόνο αυτό. Με μια γρήγορη κίνηση αφαίρεσε τα ρούχα του μένοντας μόνο με το μαγιό .Σαν να μην συμβαίνει τίποτα μπήκε αμέσως στη θάλασσα και άρχισε να κάνει βουτιές απολαμβάνοντας το κολύμπι  και αψηφώντας  το τσουχτερό κρύο. Την ίδια ώρα  δεν κυκλοφορούσε   «ψυχή » στους δρόμους , αφού όλος ο κόσμος  ήταν κλεισμένος στα σπίτια του δίπλα στο καλοριφέρ, στο τζάκι στη σόμπα. Στέλιο Μπρατσόλη , να είσαι πάντα καλά , χαρούμενος ,  δυνατός και να απολαμβάνεις τη ζωή , όπως μόνο εσύ ξέρεις ……

Υπάρχει  επίσης και η παραλία της Φρεαττύδας  λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα Βοτσαλάκια . Αν κατέβει κανείς εκεί αυτές τις μέρες δυο πράγματα μπορεί να συναντήσει.  ‘Η  φάλαινες ή …Ευδαίμονες!!!