Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Όσο περνάει ο καιρός τόσο μειώνονται οι ελπίδες για επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων . Η κατάσταση είναι δύσκολη και το ξέρουμε όλοι.

 Και με την υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε . Αυτό προέχει και ας είμαστε από εκείνους  που θέλουμε να ανοίξουν και πάλι τα γήπεδα και να ξανακλωτσήσουν τα παιδιά μπάλα . Σίγουρα με αυτόν τον τρόπο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  πεθαίνει . Και το μέλλον του είναι αβέβαιο.

Όσο περνάει όμως ο καιρός  και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, τόσο αυξάνονται και εκείνοι που δεν θέλουν να αρχίσουν και πάλι τα πρωταθλήματα . Μιλάμε δηλαδή κυρίως για παράγοντες και για γονείς . Βέβαια έχουμε φτάσει στο σημείο να δημιουργούνται διαμάχες  και κόντρες ανάμεσα στους « υπέρμαχους» και τους.. διώκτες της επανέναρξης . Που προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους .

Την δική του θέση  αναφέρει ο επί σειρά ετών διοικητικός παράγοντας  του ΑΟ Καραβά Βαγγέλης Βρεκούσης . Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων :

«Επειδή διαβάζω πολλά για την αγάπη κάποιων για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, παραθέτω και άλλη μια άποψη έτσι για να υπάρχει.

Έχω την αίσθηση ότι μάλλον έχουμε ξεχάσει, τι σημαίνει ερασιτεχνικός αθλητισμός και ξαφνικά προσπαθούμε συνέχεια να τον συγκρίνουμε συνέχεια με τον επαγγελματικό.

Βεβαίως να ανοίξουν λοιπόν τα γήπεδα για προπονήσεις όλων των ερασιτεχνών αθλητών σε όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης όμως ας δώσουν επιτέλους οι αρμόδιοι οριστική διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και όχι την χαριστική βολή στα σωματεία.

Οικονομική ενίσχυση άμεσα από όλους τους φορείς,ΕΠΟ,Superleague,Περιφέρεια και Δήμους με στόχο την επανέναρξη των πρωταθλημάτων μετά το καλοκαίρι.

Και επιτέλους ας σταματήσει ο πόλεμος, η ειρωνεία και οι ανακοινώσεις μόνο προς μία κατεύθυνση και ας μιλήσει κάποιος για την πλήρη αδιαφορία όλων αυτών των μεγάλων ομάδων, παραγόντων της Superleague που από την μία στηρίζουν τα πάντα στην πληγωμένη κοινωνία και οικονομία με δωρεές πλην του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που χωρίς αυτό δεν θα υπήρχαν όλοι αυτοί.

Απλά εκεί δεν αγγίζουμε γιατί πονάει..είναι οι ομάδες που αγαπάμε, χειροκροτούμε, αγοράζουμε διαρκείας, παίρνουμε καθημερινά τις εφημερίδες τους, ψωνίζουμε φανέλες για τα παιδιά μας να νοιώθουν περήφανα αλλά για την ομάδα της γειτονιάς λέμε έλα μωρέ κάποιος κουτός θα πληρώσει θα τα καταφέρουν…»

Από την «αντίπερα όχθη» ο Αντώνης Αναστασιάδης της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού δήλωσε :

«Αυτή είναι η κατάντια μας….. Αν γίνει είμαστε άξιοι της μοίρας μας…. Τελείωσε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…. Αγάπη είναι να παλεύεις για να υπάρχει κάτι όχι για να μην υπάρχει… Τελικά έγινε κ το ποδόσφαιρο παιχνίδι στα χέρια κάποιων. Κρίμα… Ελλάδα ή χώρα που γέννησε τον αθλητισμό…. Η χώρα που δεν τον θέλει πλέον… Αφήστε τα νέα παιδιά κλειδωμένα στα σπίτια… Μπροστά σε μια οθόνη… Να βλέπουν βία στην τηλεόραση και να αναρωτιόμαστε γιατί καταντάει έτσι ο ανήλικος…. Θλιβερή εικόνα…»

Απαντώντας στον κ. Αναστασιάδη μέσω  facebook ο Γενικός Γραμματέας του ΑΟ Καραβά  Δήμητρης Μέγγουλης ανέφερε :«Εσείς και κάποιοι άλλοι στο πρώτο κλείσιμο λέγατε να κλείσουν τα γήπεδα με 5 κρούσματα και 20 ανθρώπους στις ΜΕΘ .Τώρα που γίνεται χαμός και με θανάτους και οι ΜΕΘ  είναι γεμάτες,  λέτε να ανοίξουν .Να σοβαρευτούμε λίγο και να σκεφτείτε  αν ανοίξουν και γίνει κάτι ποιος θα πάρει την ευθύνη .Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει»….

«Τότε ήταν άλλες συνθήκες της πανδημίας με την καμπάνια « Μένουμε σπίτι» ανταπάντησαν οι Κορυδαλλιώτες. Άκρη δεν βγάζεις..

Η ουσία είναι πως όλοι αγαπούν  το ποδόσφαιρο .  Αυτό είναι το σίγουρο.  Ας ευχηθούμε λοιπόν να τελειώσει όσο γίνεται πιο σύντομα αυτή η κατάσταση και να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή. ….

Ερωτηθείς για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και γιατί δεν ανοίγει  ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης  δήλωσε: “Από χώρα σε χώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Εμείς έχουμε φτιάξει μια δομή με απόφαση του Πρωθυπουργού και όλα τα υπουργεία για κάθε κλείσιμο, άνοιγμα, πρωτόκολλο υπάρχει εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Καταλαβαίνω πολύ καλά την κόπωση, την απογοήτευση, όλο αυτό που ακολουθεί όποιον έχει μπει στον αθλητισμό και ζητώ κατανόηση και υπομονή. Βήμα – βήμα πάμε”…..

Αλλάζουν πλέον τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο . Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο οι ερασιτέχνες αθλητές που συμπληρώνουν τα 18 τους έτη  είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την ομάδα που θέλουν  ώστε να εκλογικευτούν και να περιοριστούν οι ισχύουσες έως σήμερα δεσμεύσεις.  Όπως τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης « η αρχή της ελεύθερης επιλογής σωματείου είναι βασική και ουσιώδης για την ελεύθερη σωματική καλλιέργεια και την προστασία του δικαιώματος της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας. Έτσι, το όριο της ενηλικίωσης επιλέγεται ως εύλογο ώστε να μην πληγεί και των δικαίωμα των σωματείων όπου ανήκουν οι αθλητές, να μην εμποδίζεται η παραγωγική διαδικασία και να συνδυάζεται με τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα.»

Μια σκευωρία έξι ετών κατέπεσε πανηγυρικά  μέσα σε λίγα λεπτά . Μια σκευωρία που είχε σαν στόχο τον ηγέτη του  Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και 27 ακόμα άτομα έληξε . Όλοι κηρύχτηκαν αθώοι  ομόφωνα. Οι κατηγορίες  αποδείχτηκαν κατασκευασμένες. Οι καταθέσεις των μαρτύρων ήταν όλο αντιφάσεις . Η ταλαιπωρία 28 ανθρώπων που σπιλώθηκαν ,  έλαβε τέλος ….

Η στήλη θα ασχοληθεί ειδικά με τον Πειραιώτη διαιτητή Ηλία Σπάθα που  ήταν ανάμεσα σε αυτούς που κατηγορήθηκαν , λασπολογήθηκαν αλλά τελικά αθωώθηκαν. Ο Ηλίας  κορυφαίος Έλληνας διαιτητής τράβηξε τα πάνδεινα , άκουσε ένα σωρό άνανδρες συκοφαντίες  από τους γνωστούς  που λυμαίνονται τον χώρο του ποδοσφαίρου. Τώρα οι τύποι αυτοί τι έχουν να πουν; Ποιος θα αποκαταστήσει αυτό το παλικάρι στην κοινωνία; Θα έχουν την ευθιξία να του ζητήσουν συγνώμη;  Και εν πάση περιπτώσει ο Ηλίας Σπάθας( όπως  και όλοι οι υπόλοιποι διαιτητές )θα επιστρέψει  στην ενεργό δράση ; Θα αποκατασταθεί  η υπόληψη του και η αδικία σε βάρος του ;;…

Ξεκινούν σύντομα  οι εργασίες για την κατασκευή  ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Πειραιά και συγκεκριμένα στον χώρο του παλαιού ΚΤΕΛ  στην οδό Φαλήρου και Θηβών  στην Π. Κοκκινιά στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας.  Το αποκάλυψε ο  Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Το οικόπεδο καθαρίζει σιγά σιγά από τα στέγαστρα που υπήρχαν και σε λίγο θα έχουν ξηλωθεί όλες οι παλιές εγκαταστάσεις και θα αρχίσουν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του γηπέδου. Η καθυστέρηση  οφείλεται στο ότι τα στέγαστρα αυτά είχαν κατασκευαστεί από αμίαντο και έπρεπε να ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδικασία  για να τοποθετηθούν …..

Σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβαν η Προοδευτική σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του συλλόγου, αλλά και με αρκετούς φιλάθλους της ομάδας  με επικεφαλή τον Αλέξανδρο Καραμολέγκο ο οποίος είχε αυτή τη σπουδαία  ιδέα.  Συγκεκριμένα  γίνεται κίνηση για να συγκεντρωθούν μεταχειρισμένα αλλά σε λειτουργία μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας για  τις ανάγκες της τηλε-εκπαίδευσης των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής του Κορυδαλλού  και της Νίκαιας  / Κοκκινιάς .  Όλοι οι παραπάνω που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία  προτρέπουν  και τα άλλα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία σε ολόκληρη την επικράτεια, να ακολουθήσουν την πρωτοβουλία αυτήν και να προσπαθήσουν να καλύψουν ” τοπικά ” στο μέτρο του δυνατού, τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε hardware, περιφερειακά και άλλα ”μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας” των μαθητών όλων των βαθμίδων, οι οποίοι μαθητές στερούνται επιπλέον και την άθληση τους για όσο διάστημα ακόμα δεν ανοίγουν τα γήπεδα ούτε για τις προπονήσεις των ακαδημιών των αθλητικών συλλόγων . Συγχαρητήρια λοιπόν σε όσους είχαν αυτή την πρωτοποριακή ιδέα

Την περασμένη  Παρασκευή 22 Ιανουαρίου   πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη  των τεσσάρων  Ενώσεων  της Αττικής( ΕΠΣ Αθήνας, Πειραιά , Δυτικής και Ανατολικής Αττικής) σχετικά με τις Μικτές ομάδες  με πρωτοβουλία των τεχνικών υπευθύνων της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής . Την Ένωση Πειραιά  εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος των επιτροπών υποδομών και μικτών ομάδων  Σταύρος Μορφόπουλος και ο εκ των προπονητών  Διαμαντής Αθανασίου. Το θέμα ήταν η δημιουργία μιας ευρύτερης επικοινωνίας μέσω πλατφόρμας και τηλεδιάσκεψη για 500-600 επισκέπτες. Τα θέματα που θα αναπτύξουν οι προπονητές θα αφορούν  αναπτυξιακά προγράμματα και μέθοδοι κλήσεων προς δοκιμή των μικτών ομάδων. Η  πρωτοβουλία αυτή θα λάβει χώρα μέσα στον Φεβρουάριο ( 12/2 η 19/2) . Μια πολύ αξιόλογη κίνηση….

«Διπλός » θα γίνει στις 20 του Φλεβάρη ο  πρώην Πειραιώτης διαιτητής Γιώργος Ντινιωτάκης της γνωστής ποδοσφαιρικής οικογενείας. Θα νυμφευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του Ευαγγελία  Γεωργιάδου  στο Κερατσίνι.

Τις καλύτερες ευχές μας για βίο ανθόσπαρτο στο πανέμορφο και ταιριαστό ζευγάρι …..