Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Εκλογές αύριο στην ΕΠΟ . Σίγουρα θα είναι οι πιο περίεργες όλων των εποχών , όχι μόνο επειδή  διεξάγονται μέσω τηλεδιάσκεψης αλλά  γιατί όλο αυτό το διάστημα δουλεύει παρασκήνιο πάσης φύσεως . 

Υποψήφιοι πέρα των γνωστών θα είναι  και βετεράνοι διεθνείς άσοι που τίμησαν  το Ελληνικό ποδόσφαιρο στο ποδόσφαιρο. Επικεφαλής  ο Θοδωρής Ζαγοράκης  ενώ μαζί του θα είναι οι Παντελής Καφές, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Άγγελος Χαριστέας , Κώστας Κωνσταντινίδης  και  ο δικός μας Γιώργος Ανατολάκης  που έκανε την παρακάτω δήλωση: «Όλος ο φίλαθλος κόσμος θέλει να δει μία αλλαγή στην ΕΠΟ, να έρθει νέος άνεμος στη μεγαλύτερη αθλητική Ομοσπονδία της χώρας μας»….. 

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ  Γιάννης Σπάθας δήλωσε χθες στο «Κανάλι 1 90,4»: 

«Θα  ήταν χαρά και τιμή να εκλεγεί ο Γιώργος Ανατολάκης, αλλά και οι υπόλοιποι πρώην διεθνείς. Θα είναι κέρδος για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια η ΕΠΟ δεν έχει προχωρήσει βήμα. Η Ομοσπονδία χρειάζεται αλλαγή οπωσδήποτε. Κανένας δεν πρέπει  να μείνει για πολλά χρόνια εκεί»……

Την περίοδο του Πάσχα θα διεξαχθούν οι εκλογές στην ΕΠΣ Πειραιά .Λίγο πριν ή λίγο μετά . Η κατάσταση για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Το σίγουρο είναι ότι τα περισσότερα μέλη του ΔΣ θα  συνεχίσουν με εξαίρεση  πιθανότατα δυο μέλη , ενώ ο Γιάννης Σπάθας θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου……

Ξεκινά αυτή την εβδομάδα ( τέλος Μαρτίου δηλαδή) το πρωτάθλημα της Football league μετά από τόσα εμπόδια και αντιξοότητες .

Την επόμενη εβδομάδα 4 Απριλίου  επαναρχίζει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής . Το πιο παράλογο πρωτάθλημα όλων των εποχών στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου .Ένα πρωτάθλημα που σταμάτησε πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες επειδή υπήρχαν 150-200 κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα. Τώρα που τα κρούσματα αυτά πολλαπλασιάστηκαν φτάνοντας σχεδόν τα 4000 καθημερινά , οι  υπεύθυνοι αποφάσισαν με αστεία επιχειρήματα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Με ότι κινδύνους εγκυμονεί για την υγεία των ποδοσφαιριστών η έλλειψη φυσικής κατάστασης και η προπόνηση σε κανονικούς ρυθμούς. Με τη διεξαγωγή μόνο ενός γύρου, κάτι που θεωρείται πέρα για πέρα άδικο. Δεν είναι λογικό να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει ισονομία σε καμία περίπτωση . Κι όλα αυτά επειδή το ήθελαν ελάχιστες ομάδες σε όλη τη χώρα  αφού κάποιοι ανώτεροι δεν ήθελαν όπως φαίνεται ,  να τους χαλάσουν το χατίρι . Κι αφού οι υπεύθυνοι λοιμωξιολόγοι γνωμάτευσαν ότι το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αποτελεί επαγγελματική ενασχόληση των ποδοσφαιριστών με τη σύμφωνη γνώμη του Κράτους  τότε γιατί δεν δόθηκε το βοήθημα των 800 €  στους ποδοσφαιριστές ; Καμία σοβαρότητα δυστυχώς…….

Δεν ξέρω τι θα γίνει με τα Πειραϊκά πρωταθλήματα τη νέα περίοδο, γιατί την φετινή δεν πρόκειται να γίνει κάτι , αλλά σίγουρα κάποια  σωματεία θα αντιμετωπίσουν προβλήματα λόγω της κατάστασης  που επικρατεί. Υπάρχει μάλιστα  και ενδεχόμενο  να μην  μπορέσουν να αγωνιστούν . 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ένα από αυτά είναι και ο Ποσειδώνας  Χατζηκυριακείου . Οι υπεύθυνοι του συλλόγου μάλιστα σκέπτονται και το ενδεχόμενο να τον παραχωρήσουν , χωρίς μάλιστα  να έχουν οικονομικές απαιτήσεις . Λογικά για το θέμα αυτό να υπάρξουν εξελίξεις μετ’ ανακοινώσεων στις αρχές Απριλίου …. 

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο 27-28 Μαρτίου  από τις 16.00 μέχρι τις 20.00 θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα του 2ου διημέρου της Σχολής U.E.F.A. D ΄, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας WEBEX.

Στα email των συμμετεχόντων έχει σταλθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου ενώ η διαδικασία όπως και ο σύνδεσμος πρόσβασης δεν αλλάζουν συγκριτικά με το 1ο διήμερο  που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο .

97 άτομα μετείχαν στο σεμινάριο του περασμένου Σαββατοκύριακου, το οποίο θεωρήθηκε υψηλού επιπέδου . Όμως όλα αυτά που ειπώθηκαν είναι δύσκολο να εφαρμοστούν στη πράξη  στα Πειραϊκά γήπεδα . Κυρίως λόγω νοοτροπίας, επιπέδου και κυρίως λόγω εγκαταστάσεων….

Τέσσερις θάνατοι ,ανθρώπων με ιστορία στο ερασιτεχνικό Πειραϊκό ποδόσφαιρο, σε  τέσσερις μόλις μέρες. Ο χάρος βγήκε παγανιά  λοιπόν , δυστυχώς… Φοβερό θανατικό έχει πέσει στον χώρο μας  …

Σοκ προκάλεσε  ο θάνατος του Χρήστου Μπουλούση, ενός ανθρώπου αφανούς εργάτη του ποδοσφαίρου ιδιαίτερα αγαπητού σε όλο τον κόσμο. Ο Χρήστος ήταν η «ψυχή» των Μικτών ομάδων  της ΕΠΣ Πειραιά για πάρα πολλά χρόνια ως φροντιστής. Όλος ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς είχε περάσει από τα χέρια του .Παράλληλα ήταν και στην οικονομική επιστασία της Ένωσης στα  γήπεδα. Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας  , τα οποία , όπως μας είπε ο ίδιος πριν λίγες μέρες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε , πήγαινε καλύτερα. Χθες ανήμερα της 25ης Μαρτίου πήγε  στο Νοσοκομείο Μεταξά για εξετάσεις .Υπέστη όμως ανακοπή καρδιάς και εξέπνευσε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.  Φίλε Χρήστο δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα  είσαι πάντα στις καρδιές όλων μας…

Ο Δημήτρης Φλαμπούρης  η ιστορία του Ηφαίστου με τεράστια προσφορά στον ιστορικό σύλλογο της Παλιάς Κοκκινιάς και των Άσπρων  Χωμάτων   «έφυγε » από τη ζωή κτυπημένος από τον κορωνοϊό που τον ταλαιπώρησε ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα .  Ήταν από τους τελευταίους μεγάλους και ρομαντικούς παράγοντες που έχουν προσφέρει πολλά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Ζούσε και ανέπνεε γι’ αυτό . Κάθε Κυριακή βρισκόταν στα γήπεδα του Πειραιά . Ήταν η ζωή του.  Ξεχώρισε πέρα από την προσφορά του και για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του…..

 

Η Αίγινα θρηνεί τον χαμό του Νίκου Γουδή . Ενός ανθρώπου με τεράστια προσφορά στον Σαρωνικό τον οποίο υπηρέτησε για 40 και πλέον χρόνια.  Ο κυρ-Νίκος , τεράστια προσωπικότητα για το νησί, «έφυγε » αφήνοντας ένα σπουδαίο έργο , μια τεράστια κληρονομιά , αλλά και ένα τεράστιο κενό …..

Τη μάχη με τη ζωή έχασε και ο Γιώργος Χρονάς στα 59 του χρόνια, προδομένος από την καρδιά του  . Ήταν για χρόνια παράγοντας του Πορφύρα που δεν αγωνίζεται πλέον στα πρωταθλήματα , ενώ υπήρξε και υπεύθυνος της Ακαδημίας του συλλόγου…..

Σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του πέρασε ο ηγέτης του Ερμή Κορυδαλλού Κώστας Πρέκας .Νοσηλεύτηκε  στην  Θωρακοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου «Μεταξά». Όμως  κατάφερε , όπως όλα δείχνουν , να βγει νικητής από αυτή τη δύσκολη μάχη. Γιατί ο Κώστας είναι γεννημένος νικητής και ξέρει να πολεμά. Αντε φίλε να ανοίξουν και πάλι τα γήπεδα , να βρεθούμε να τα πούμε από κοντά . Μας λείπει αυτή η κατάσταση ….

Μια ιδιαίτερα σημαντική κίνηση- προσφορά   από τον προπονητή Γιώργο Τριανταφύλλου και το  Πρατήριο υγρών καυσίμων SHELL που βρίσκεται επί της οδού Γρ. Λαμπράκη 85 στη  Νίκαια.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά :

«Επειδή αγαπάμε το ποδόσφαιρο και στηρίζουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο χρονιά τώρα, δημιουργήσαμε μια σούπερ προσφορά.

Όσοι ασχολείστε με το Πειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μπορείτε να καλέσετε στο 2104972521 να μας πείτε σε ποια ομάδα κ από ποιο πόστο ασχολείστε και  κατόπιν ραντεβού να κάνουμε πλύσιμο μέσα έξω με 7 ευρώ!!!!!

Το μόνο που θέλουμε από εσάς μετά το πλύσιμο είναι να ανεβάσετε μια φώτο με το αποτέλεσμα στην σελίδα της ομάδας σας στο Facebook κ το deal ολοκληρώθηκε!!!!»…..