Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Μετά από 130 μέρες ( 4 μήνες και μια εβδομάδα) ξεκινά η Γ’ Εθνική. Σίγουρα μια πρωτόγνωρη κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο στον αθλητικό χώρο. Ένα πρωτάθλημα που επαναρχίζει με έναν ιδιαίτερα περίεργο τρόπο. Οι υπεύθυνοι έδωσαν το Ο.Κ. για να «γίνει σέντρα » σε μια εποχή όπου η πανδημία «οργιάζει» . Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά καθημερινά . Ξεπερνούν τις 3 ή 4 χιλιάδες με το ενδεχόμενο να φτάσουν ακόμα και τα 5.000. Το περίεργο είναι ότι στα γήπεδα μπήκε «λουκέτο » όταν ακόμα τα κρούσματα ήταν γύρω στα 150-200 μόνο . Βέβαια οι αθλητές που αγωνίζονται συν τα επιτελεία υποβάλλονται δυο φορές την εβδομάδα σε ιατρικά τεστ για τον κορωνοϊό. Αυτό όμως θα μπορούσε να γίνει από τις αρχές Νοέμβρη και να μην φτάναμε τώρα στο σημείο να διεξάγεται πρωτάθλημα ενός γύρου!! Με ότι αυτό συνεπάγεται. Ένα πέρα για πέρα άδικο σύστημα . Έτσι αναφέρει η προκήρυξη που έγινε «στο πόδι »Κι όλα αυτά για να εξυπηρετηθούν κάποιες ομάδες που ήθελαν σώνει και καλά να ανέβουν κατηγορία αφού είχαν ξοδέψει αρκετά χρήματα . Με τις υπόλοιπες ομάδες τι γίνεται; Είναι έτοιμες για να αγωνιστούν ; Κάποιες έκαναν και μεταγραφές – εξπρές για να ενισχυθούν . Ορισμένες πήραν και παίκτες από τα τοπικά πρωταθλήματα με υποσχετική αφού κρίθηκε έτσι σωστό από τις ομάδες τους ώστε να μην μείνουν σε αδράνεια. Φυσικά με το αζημίωτο , οι περισσότεροι….

Και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν. Ή μήπως δεν θα υποβιβαστεί κανείς και έτσι «ούτε γάτα , ούτε ζημιά » Αυτό βέβαια θα ήταν και το πιο σωστό, στην προκειμένη περίπτωση……

 

Μέχρι την προσεχή Παρασκευή 16 Απριλίου θα μπορούν τα ερασιτεχνικά σωματεία να διενεργούν εγγραφές, μετεγγραφές,επανεγγραφές κλπ.

 

Κάποια ερασιτεχνικά Πειραϊκά σωματεία των τοπικών πρωταθλημάτων προετοιμάζονται από τώρα για τη νέα χρονιά. Μια χρονιά στην οποία καλούνται να επιστρέψουν οι ομάδες μετά από αγωνιστική απραξία πολλών μηνών. Το θέμα είναι πως θα επιστρέψουν. Κι αν επιστρέψουν . Όλα θα είναι διαφορετικά για όλους. Και ειδικά για τους ανθρώπους που συντηρούν τις ομάδες . Πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομική κρίση στις εργασίες τους και αυτό σίγουρα θα έχει επιπτώσεις και στα σωματεία …..

 

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Ποσειδώνα Χατζηκυριακείου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου Λάζαρος Ευστρατίου. Ένας σπουδαίος παράγοντας και άνθρωπος σεμνός με χαμηλούς τόνους . Ένας εργάτης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου . Μια σειρά από δυσκολίες οικονομικές λόγοι υγείας και οικογενειακοί, οδήγησαν τον Λάζαρο σε αυτή την απόφαση . Κι όμως μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε ώστε ο Ποσειδώνας να δημιουργήσει ένα θαύμα . Αγωνιζόμενος στη Β’ Κατηγορία έχοντας στη δύναμη του πάνω από 100 παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών .

Μακάρι ο κ. Ευστρατίου να μεταπειστεί και να παραμείνει ,. Διαφορετικά θα ήταν κρίμα να διαλύσει ο Ποσειδών….

 

Για τις εκλογές της ΕΠΣ Πειραιά επικρατεί πλήρης στασιμότητα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν αναμένονται ανατροπές και η ίδια διοίκηση παραμένει με ορισμένες διαφοροποιήσεις όσον αφορά κάποια πρόσωπα. Για την ημερομηνία ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι . Το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθούν μέσα στον Μάιο, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και η περίπτωση του Ιουνίου. Καταληκτική ημερομηνία πάντως είναι η 30η Ιουνίου…..

Μια σπουδαία και ανθρώπινη κίνηση από τους βετεράνους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Νίκαιας , που συμπαραστάθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στον συμπαίκτη τους Γιάννη Πιττερά . Ο γιος του τελευταίου τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε με την μηχανή του . Το παλικάρι νοσηλεύτηκε για 40 μέρες στην εντατική μονάδα του Τζανείου Νοσοκομείου. Στη συνέχεια θα έπρεπε να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης .Η διοίκηση του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ηρακλή πέρα από την ηθική συμπαράσταση στον Γιάννη συμπαραστάθηκε και υλικά . Σε συνεργασία με τα μέλη της συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό ποσό και έτσι το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο αποκατάστασης. Η κατάσταση του καθημερινά βελτιώνεται . Συγχαρητήρια λοιπόν στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του

Ηρακλή Νίκαιας που έδειξαν για μια ακόμα φορά τη ευαισθησία τους και στάθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στον συμπαίκτη τους….

 

Άφησε για λίγο τον Ήφαιστο ο ηγέτης Γιώργος Μαλαδάκης και ασχολείται ενεργά πλέον με την Προοδευτική. Ήδη η ομάδα ενισχύθηκε τον καλύτερο τρόπο σε όλες τις γραμμές. Μοναδική απώλεια ο βασικός γκολκίπερ των «βυσσινί» Σάκης Κατσούλης. Ο οποίος αυτή την εποχή δίνει μια δική του διαφορετική μάχη διαβίωσης. Από τα γήπεδα της Γ’ Εθνικής στο Survivor και τον Άγιο Δομίνικο. Από τον Κορυδαλλό στην Καραϊβική……

 

 

Ένα ακόμα σωματείο ο ΑΟ Αγίου Δημητρίου κατάφερε να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες του και να εγγραφεί στα αθλητικά μητρώα της Γ.Γ.Α. Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του σε διοικητικό επίπεδο , όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση του συλλόγου σε ανακοίνωση της . Ο ΑΟΑΔ λοιπόν τα κατάφερε. Αντίθετα κάποια σωματεία μεγαλύτερης κατηγορίας, δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα . Και δεν είναι σίγουρο αν θα τα καταφέρουν. Τουλάχιστον μέχρι τις 31 Αυγούστου όπου λήγει και η παράταση της προθεσμίας….

 

Συνεχίζει να βρίσκεται στην ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού για τρίτη χρονιά ο Γιάννης Χρυσάφης Αρχικά σαν ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια σαν τεχνικός διευθυντής από τη θέση την οποία συνεχίζει.

Ο Γιάννης έχει αγωνιστεί σε υψηλότατο επίπεδο

σε αγώνες SuperLeague με την φανέλα του Παναθηναϊκου, του Άρη, του ΟΦΗ, του Ιωνικού, του Λεβαδειακου και πολλών άλλων σπουδαίων ομάδων, με ευρωπαϊκούς αγώνες και τελικό κυπέλλου Ελλάδος.

Με την εμπειρία του βοηθά τον Κορυδαλλιώτικο σύλλογο στην επίτευξη των στόχων του.

« Ένας άνθρωπος με τεράστιες γνώσεις στο ποδόσφαιρο που δίνει ποιότητα, γνώση και αίγλη στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα από την ανδρική ομάδα ως τις Ακαδημίες μας » αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του συλλόγου….

 

Γεννητούρια είχαμε στην οικογένεια Τσίρμπα.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Νεκτάριος έγινε πατέρας στα 35 του χρόνια. Η σύζυγος του Ιωάννα έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί που είναι ένα υγιέστατο και πανέμορφο αγοράκι . Το ζευγάρι πλέει σε πελάγη ευτυχίας . Το ίδιο ισχύει και για τον παππού , τον πρόεδρο της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά Κανέλλο Τσίρμπα. Ο οποίος έγινε μεν για τρίτη φορά παππούς αλλά τα δυο προηγούμενα εγγόνια είναι κοριτσάκια . Οπότε η παράδοση συνεχίζεται . Νέος Κανέλλος στο προσκήνιο….

 

Δυο θάνατοι από κορωνοϊό ανθρώπων που έχουν σχέση με το Πειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες σκορπίζοντας απέραντη θλίψη.

«Κτυπημένος » από αυτή την ύπουλη ασθένεια «έφυγε» ο ιατρός παθολόγος Χριστόφορος Χαραλαμπίδης ένας σπουδαίος άνθρωπος που είχε διατελέσει και σύμβουλος στην ΕΠΣ Πειραιά παλαιότερα. Προέρχεται από την οικογένεια των Νέων Ευγενείας στους οποίους είχε διατελέσει κορυφαίο διοικητικό στέλεχος . Ήταν πρώτα ξαδέλφια με τους αδελφούς Ναπολέοντα και Αριστείδη Τσαντζαρίδη . Τον Χριστόφορο είχα την τύχη να γνωρίζω προσωπικά. Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος που βοηθούσε πάντα όποιον χρειαζόταν τη βοήθεια του . Καλό ταξίδι γιατρέ…..

Ένας ακόμα άνθρωπος του ποδοσφαίρου έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό σε ηλικία 61 ετών. Είναι ο οδοντίατρος Θεόδωρος Πράπας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παννεαπολικού. Ήταν συμπαίκτης με τον σημερινό σύμβουλο της ΕΠΣΠ Λουκά Κανδύλη καθώς επίσης και με τους αδελφούς Χρήστο και Γιάννη Μωραΐτη ενώ προπονητής ήταν ο Παναγιώτης Μωραΐτης. «Εφυγε » λοιπόν ο Θοδωρής ενώ είχε πολλά να προσφέρει ακόμα στη ζωή.

Θερμά συλλυπητήρια από τις διοικήσεις του Παννεαπολικού και της Άνω Νεάπολης….