Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Σε δυο εβδομάδες και κάτι ( για την ακρίβεια σε 16 ημέρες ) στις 14 Ιουνίου διεξάγονται αρχαιρεσίες στην ΕΠΣ Πειραιά . Κι όμως δεν «κουνιέται φύλλο ». Σίγουρα είναι οι πιο «κουφές» στην ιστορία του Πειραϊκού ποδοσφαίρου. Δεν ακούγεται τίποτα τουλάχιστον  επίσημα. Οι υπεύθυνοι έχουν τους λόγους τους γι’ αυτή την μυστικοπάθεια . Εμείς όμως που είμαστε τόσα χρόνια στο χώρο, πιο πολλά από όλους τους διοικούντες θα προχωρήσουμε σε κάποια πράγματα που έχουν πέσει στην αντίληψη μας .

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες  πρώτα . Αν και δεν έχουν κατατεθεί ακόμα(!!) , να πούμε ότι τα μέλη του «Νέου Ποδοσφαιρικού  Πειραιά » θα είναι και φέτος η βάση της νέας διοίκησης.

Σίγουρα δεν θα μετάσχουν οι έμπειροι παράγοντες  Κώστας Χολέβας και Παναγιώτης Λαπατάς .

Νέα πρόσωπα θα είναι , όπως όλα δείχνουν , τα μέλη επιτροπών που ήταν και αναπληρωματικοί στο προηγούμενο Δ.Σ. , Νίκος Παρασκευάκος και Τάσος Νομικός. Επίσης υποψήφιος θα είναι ο παρατηρητής αγώνων Άκης- Χρύσανθος Τρύφωνας.

Επίσης ακούγεται  και το όνομα γνωστού Πειραιώτη παράγοντα που θα συΣΤΡΑΤευτεί με τη διοίκηση για τη συνέχεια.

Όσον αφορά τη θέση του ηγέτη  , ο μόνος που έχει εκδηλωθεί ότι θα διεκδικήσει την προεδρία είναι ο μέχρι τώρα Γενικός Γραμματέας  Γιάννης  Σπάθας, ενώ ο Γιώργος Ανατολάκης δεν έχει εκδηλώσει ακόμα τις προθέσεις του.

Αυτά τα ολίγα λοιπόν . Ελπίζουμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα μπορούμε να σας πούμε περισσότερα. Διαφορετικά λίγη υπομονή μέχρι την …ημέρα των εκλογών…..

 

Με ανακοίνωση της η ΕΠΣ Πειραιά  ενημέρωσε τα σωματεία και τους ποδοσφαιριστές ότι μέχρι και τις 30 Ιουνίου, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για ατομικές αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών.

Επίσης μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις πρώτων εγγραφών ανήλικων ποδοσφαιριστών (μέχρι 18 ετών).

Από την νέα ποδοσφαιρική περίοδο αλλάζουν τα δεδομένα με την «απελευθέρωση» των παικτών που μένουν ελεύθεροι στα 18 τους. Με πολλά υπέρ αλλά και πάρα πολλά κατά….

 

 

Η ΕΠΣΠ έδωσε οδηγίες προς τις διοικήσεις των σωματείων σχετικά με τις αρχαιρεσίες τους  για τις προσεχείς εκλογές νέου Δ.Σ.

Παρά τις αρχικές διαδόσεις η  διεξαγωγή των εκλογών θα πρέπει να γίνει βάση όσων προβλέπονται από την νέα αθλητική νομοθεσία .Με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου ο οποίος θα πρέπει να ζητηθεί από τον τοπικό  Δικαστικό Σύλλογο.

Να σημειωθεί ότι αλλάζει και ο τρόπος εκλογής. Ξεχωριστά θα  εκλέγεται ο πρόεδρος , ξεχωριστά τα υπόλοιπα τακτικά μέλη του Δ.Σ και ξεχωριστά τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής.

Μέσα στις επόμενες Υποχρεώσεις των ερασιτεχνικών Σωματείων είναι η τροποποίηση των καταστατικών τους βάση της νέας ισχύουσας Αθλητικής Νομοθεσίας, αλλά και όσα ενημερώνονται από την Γ.Γ.Α. μέσω των σχετικών email που έχουν δώσει στην εγγραφή τους στο Μητρώο .

Αλλάζουν λοιπόν από δω και πέρα  τα δεδομένα στη λειτουργία των ερασιτεχνικών σωματείων . Για να δούμε πόσα θα μπορέσουν να τα καταφέρουν . Να τονίσουμε ότι γύρω στα 50 είναι νόμιμα και  σε όλα εντάξει. Υπάρχουν και άλλα που προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα  απαραίτητα έγγραφα . Υπάρχουν όμως και κάποια γύρω στα 10 που είναι πάρα πολύ πίσω . Θα έλεγε κανείς ότι δεν έχουν  κάνει σχεδόν τίποτα. Κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα αγωνιστούν τη νέα χρονιά .Έτσι τα Πειραϊκά πρωταθλήματα ενδέχεται να διεξαχθούν με λιγότερες ομάδες και ενδεχομένως χωρίς Γ’ Κατηγορία , αν και εφ’όσον…

Κι όμως υπάρχουν  παράγοντες που ενδιαφέρονται να αναλάβουν  ομάδες που αδυνατούν να αγωνιστούν, αναλαμβάνοντας παράλληλα όλα τα  έξοδα καθώς και την διεκπεραίωση  νομιμοποίησης εγγράφων . Ακούει κανείς;;;;….

 

Ολοκληρώνεται το – υποτίθεται- πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής . Ένα αλλοπρόσαλλο , άδικο και περίεργο  τουρνουά θα έλεγα καλύτερα. Ενός μόνο γύρου αφού άλλαξε η προκήρυξη !!!!Βρέθηκαν κάποια σωματεία και δημιουργήθηκε μια επιτροπή η οποία ζητά από την ΕΠΟ να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα . Πολύ λογικό το βλέπω . Άλλωστε το είχε προτείνει εδώ και καιρό η στήλη.

Από την στιγμή που άλλες  ομάδες   έχουν παίξει πιο δύσκολα και δυνατά παιχνίδια από άλλες , δεν θα πρέπει να πέσει καμία . Εξάλλου αφού δεν έγιναν τα τοπικά πρωταθλήματα και δεν ανέρχονται οι πρωταθλητές στη Γ’ Εθνική , γιατί να υποβιβαστούν ομάδες ;; Ας αποκατασταθεί έστω και με αυτόν τον τρόπο η αδικία….

Μετά από τρία χρόνια σημαντικής προσφοράς  δεν θα συνεχίσει στον ΑΣ Δραπετσώνας ο προπονητής Άρης Τσαγδής. Ο ικανός τεχνικός είχε να πει μόνο καλά λόγια για όλους στην ομάδα, παράγοντες και ποδοσφαιριστές . Ιδιαίτερα δε για τον Γενικό Αρχηγό Ζαχαρία Βάζο έναν εκπληκτικό και ηθικό άνθρωπο , όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος .

Η διοίκηση του ΑΟ Άνω Νεάπολης με ανακοίνωση της συγχαίρει τον Ιωνικό και την οικογένεια Τσιριγώτη για την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ.

Μια ταλαιπωρία δυόμιση χρόνων έφτασε στο τέλος της για τον παρατηρητή αγώνων  Παναγιώτη Παρακοιλιώτη. Ο  αγαπητός φίλος που υπέφερε από ρευματοειδή αδενοπάθεια με επιστολή του στη στήλη αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια :

Τον πρόεδρο της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΣΠ  ιατρό και φίλο Αντώνη Λεμονή .

Την αιματολόγο του Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας κ. Βαλλιανάτου και τον συνεργάτη της Δημ. Κόδρο.

Επίσης ευχαριστεί τις κυρίες Καλτσίδου και Αντωνίου  του Νοσοκομείου «Μεταξά»  που τον βοήθησαν στην περιπέτεια για δύο χρόνια, να σταθεί στα πόδια του και να περπατήσει  .

Και ο Παναγιώτης καταλήγει : « Με τον ρευματολόγο κ. Ρηγάκη προχωράμε στην αγωγή καταπολέμησης του αυτοάνοσου.»…

 

Κρίμα κι άδικο. Σε ηλικία μόλις 36 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τσίτσος, πρώην Γενικός Αρχηγός του Πειραϊκού και σύμβουλος του Πανφαληρικού  , προδομένος από την καρδιά του.

Ήταν ανηψιός του ηγέτη του Πανφαληρικού Φαίδωνα Τσικνάκου .Γιος της αδελφής του που χάθηκε κι αυτή πρόωρα στα 52 χρόνια της…..

Την σύζυγο του Νικολέτα «έχασε » ο  πρόεδρος των βετεράνων της Προοδευτικής Κώστας Βαφειάδης .

Πέθανε η πεθερά του Αντώνη Τσάτσου ιδιοκτήτη των αρτοποιείων «ΗΠΕΙΡΟΣ».

Θερμά συλλυπητήρια σε όλους…..