Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Νέα εποχή λοιπόν στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά με ηγέτη πλέον τον Γιάννη Σπάθα. Ο τελευταίος υπερψηφίστηκε από τα Πειραϊκά σωματεία που με αυτόν τον τρόπο έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του.

Ήταν οι πιο περίεργες εκλογές στην ιστορία. Ψήφισαν 32 μόνο σωματεία , από τα 79 που ανήκουν στο δυναμικό της Ένωσης!!! Δηλαδή 47 δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία. Από αυτά τα 23 ενώ ήταν εντάξει δεν ψήφισαν για λόγους ανεξαρτήτους από την θέληση τους αφού δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα (!!!) από την Γ.Γ.Α λόγω του γραφειοκρατικού συστήματος ….

Από τα 11 μέλη της νέας διοίκησης τα 4 εκλέγονται για πρώτη φορά. Είναι ο Ανδρέας Στρατής που αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή ταμία , ο Νίκος Παρασκευάκος που θα είναι ο νέος πρόεδρος στην Επιτροπή Πρωταθλήματος μια θέση που γνωρίζει πολύ καλά αφού τα τελευταία χρόνια ήταν δίπλα στον Κώστα Χολέβα , ο Άκης Τρύφωνας που θα μετέχει και πάλι στην Επιτροπή Μικτών και Υποδομών όπου διετέλεσε μέλος της την χρονιά που πέρασε με απόλυτη επιτυχία και ο Τάσος Νομικός που οι πληροφορίες λένε ότι θα βρίσκεται στην επιτροπή πρωταθλήματος όπως πιθανότατα και ο Μάνος Πολύδωρος ο οποίος δεν εκλέχτηκε.

Νέος Γενικός Γραμματέας ανέλαβε ο Απόστολος Μαρούλης που παράλληλα θα συνεχίσει να έχει την ευθύνη των Υποδομών και των Μικτών ομάδων.

Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής παραμένει ο γιατρός Αντώνης Λεμονής που πλειοψήφησε από πλευράς τακτικών μελών . Άλλωστε το έργο του από τις προηγούμενες θητείες του στην Ένωση είναι ιδιαίτερα σημαντικό και η εκτίμηση των σωματείων στο πρόσωπο του είναι τεράστια…

Ταμίας συνεχίζει ο επιτυχημένος Γιάννης Σταματάτος ενώ αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας θα είναι ο Γιάννης Ποντίκης.

Οι δυο νέοι αντιπρόεδροι θα είναι τα δυο «Κάπα».

Ο Λουκάς Κανδύλης και ο Βασίλης Κουτσούπης. Ο πρώτος αναμένεται να είναι και φέτος πρόεδρος στην επιτροπή Παρατηρητών….

Σκοπός της διοίκησης είναι να αξιοποιήσει σε επιτροπές και τους υποψηφίους που δεν εξελέγησαν , καθώς και ορισμένους ακόμα παράγοντες σωματείων.

· Δήλωση με ήθος από τον παράγοντα Τάσο Μάρθα που δεν εκλέχτηκε :«Θα ήθελα να συγχαρώ το νεο ΔΣ της ΕΠΣΠ όπως και μη εκλεγμένα μέλη του ψηφοδελτίου για την συμμετοχή τους. Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να μείνει εκτός δραστηριοτήτων της ένωσης. Όλοι μας χρειαζόμαστε. Κανείς δεν περισσεύει. Θα προσπαθήσω να δώσω ότι καλύτερο μπορώ στις όποιες αρμοδιότητες μου ζητηθούν»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σιάκουλης που δεν εκλέχτηκε επίσης τόνισε : «Θεωρώ όλα τα νέα μέλη της διοίκησης της ΕΠΣ Πειραιά άξια και προσυπογράφω για

την εκλογή τους και πιστεύω ότι θα βοηθήσουν πολύ στην εξέλιξη του πειραϊκού ποδοσφαίρου μας. Τους εύχομαι καλή θητεία». Ο Γιώργος έχει αποδείξει και από το παρελθόν ότι μπορεί να βοηθήσει , ειδικά στον τομέα των υποδομών…

Ο Μιχάλης Μουσελής που για μια ψήφο δεν εκλέχτηκε , δήλωσε με νόημα:« Ένα μεγάλο Ευχαριστώ στα 9 σωματεία που με τίμησαν με τη ψήφο τους, όπως επίσης και στα σωματεία που δεν προτίμησαν να με ψηφίσουν».

Ο Μιχάλης» με την μαχητικότητα που τον διακρίνει μπορεί να βοηθήσει στη νέα προσπάθεια της διοίκησης της ΕΠΣΠ από κάποιο πόστο.

*Η ετήσια τακτική Γενική συνέλευση της ΕΠΣ Πειραιά με την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Ιουλίου στα γραφεία της ΕΠΣΠ….

· Η διοίκηση της ΕΠΣ Πειραιά ευχαριστεί την εταιρεία security «WILFRED’S SHIELD» και προσωπικά τον ιδιοκτήτη της κ. Νίκο Παπανικολάου για την αφιλοκερδώς συμβολή στις εκλογές της Ένωσης….

Δυο σπουδαία στελέχη του Πειραϊκού ποδοσφαίρου δεν μετέχουν στη νέα διοίκηση. Είναι ο Κώστας Χολέβας και ο Παναγιώτης Λαπατάς. Και οι δυο άφησαν έντονο το στίγμα τους με την προσφορά τους φεύγοντας με ψηλά το κεφάλι. Και οι δυο με δήλωση τους εύχονται

καλή επιτυχία στη νεοεκλεγείσα διοίκηση της ΕΠΣΠ και θα είναι πάντα στο πλευρό της …

* Ειδική αναφορά στον Κώστα Χολέβα έκανε ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΣΠ Χρήστος Μπουλές. Από τον Τυρό Κυνουρίας Αρκαδίας που βρίσκεται επικοινώνησε μαζί μας και δήλωσε : «Το έργο του στην ΕΠΣΠ να είναι οδηγός και σύμβουλος στην προσπάθεια των μέχρι σήμερα συνεργατών του που θα τον διαδεχθούν.

· Κοντά στη νέα διοίκηση της ΕΠΣΠ βρέθηκε την ημέρα των εκλογών ο βουλευτής της Α’ Πειραιά και Νήσων αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Μανωλάκος . Ο τελευταίος είχε συνομιλία με τον Γιάννη Σπάθα ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και κυρίως για την έλλειψη αγωνιστικών χώρων στον κεντρικό Πειραιά .

* Μετά τον Κορυδαλλό σε δυο ακόμα γήπεδα θα γίνει ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου. Σε αυτά της Χαραυγής και της Δραπετσώνας. Σίγουρα αυτό θα βοηθήσει στην βελτίωση του ερασιτεχνικού Πειραϊκού ποδοσφαίρου…

* Επανερχόμαστε σήμερα στο θέμα του υποβιβασμού των ομάδων της Γ’ Εθνικής . Από την πρώτη στιγμή η στήλη «φωνάζει » ότι δεν πρέπει να υποβιβαστεί καμία ομάδα από ένα αλλοπρόσαλλο πρωτάθλημα , που μόνο πρωτάθλημα δεν είναι . Με ένα μόνο γύρο, κάτω από

δύσκολες συνθήκες και χωρίς να ανέρχονται ομάδες από τα τοπικά . Αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να εξετάσουν και να μην αφήσουν να συντελεστεί αυτή η πρωτοφανής αδικία …….

Η δημοτική αρχή Μοσχάτου – Ταύρου και πάλι στάθηκε στο πλευρό της ΑΕΜ. Ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου και οι συνεργάτες του απέδειξαν για μια ακόμα φορά με την συμπαράσταση τους και τη θέση που πήραν για τη σωτηρία της ομάδας ότι είναι πάντα κοντά της . Και στα εύκολα και στα δύσκολα…..

*Όταν οι αξίες αναγνωρίζονται από τα σωματεία που δείχνουν εμπιστοσύνη στο ρόλο και τη δουλειά των προπονητών τους . Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα βρίσκεται στον πάγκο του Φαληρικού ο Δημήτρης Γιαννούλης και για τρίτη στους Λέοντες Καμινίων ο Γιάννης Καλαϊτζής. Και οι δυο αποτελούν σταθερές αξίες στο Πειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο….

*«Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Μάριου Μπίλιου κορυφαίου , επί σειρά ετών, στελέχους του Ικάρου Καλλιθέας και τα τελευταία χρόνια αντιπροέδρου της ΠΑΕ Γ.Σ. Καλλιθέα.

Με ανακοίνωση της η διοίκηση του Ηφαίστου Νικαίας και ο προσωπικός του φίλος Γιώργος Μαλαδάκης συλλυπούνται τον Μάριο για τον θάνατο του αγαπημένου του πατέρα και μετέχουν στο βαρύτατο πένθος του….

Κουράγιο φίλε Μάριε….

*Την σύζυγο του Μαρία «έχασε» ο βετεράνος γκολκίπερ του Εθνικού και του Ολυμπιακού Γιώργος Μουκέας .

Ήταν 58 ετών και ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια από την επάρατη νόσο. Ήταν μια σπουδαία και δραστήρια γυναίκα , που ο Θεός ήθελε και την πήρε κοντά του. Στον αγαπητό μας φίλο Γιώργο , τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια….

*Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο αποχαιρετά τον προπονητή Μιχάλη Χάνο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Μια εμβληματική φυσιογνωμία με τεράστια προσφορά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είχε αγωνιστεί στην Α’ Εθνική την περίοδο 1959-60 με την φανέλα της ΑΕ Νίκαιας. Δούλεψε σε αρκετές ομάδες και από τα χέρια του πέρασαν και αναδείχτηκαν πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές .Ήταν πατέρας του διαιτητή Γιάννη Χάνα ( αυτό ήταν το πραγματικό επίθετο) και ξάδελφος του αείμνηστου βετεράνου ποδοσφαιριστή και διαιτητή Δημήτρη Ράλλη. Τον κυρ- Μιχάλη είχα τη τύχη να τον γνωρίσω προσωπικά . Με είχε εντυπωσιάσει ο τρόπος που κινείτο και φερόταν στους παίκτες .Με ένα πρωτοφανές πάθος για την μπάλα αλλά και ένα απίθανο χιούμορ .Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο στις 12.30 στο Γ’ Νεκροταφείο . Καλό ταξίδι φίλε . Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο σε ευγνωμονεί και σου οφείλει πολλά …

*Ένας καλός φίλος του ποδοσφαίρου ο Βασίλης Χιώτης δεν είναι πια στη ζωή , κτυπημένος από τον κορωνοϊό.

Ήταν ένθερμος φίλος του Ποσειδώνα Χατζηκυριακείου ενώ είχε παίξει μπάλα στον Αργοναύτη και την Πειραϊκή.

Από την ταβέρνα που διατηρούσε στην περιοχή πέρασε πολύς κόσμος της μπάλας .

Ο Βασίλης πάνω από όλα ήταν ένας σπουδαίος και ηθικός άνθρωπος μια «χρυσή καρδιά» με το χαμόγελο στα χείλη. Θα τον θυμόμαστε πάντα….

*Το ΔΣ του Φαληρικού, ο προπονητής Δημήτρης Γιαννούλης και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας συλλυπούνται βαθύτατα τον συμπαίκτη τους Δημήτρη Μπουζάλι για τον ξαφνικό χαμό της μητέρας του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα…..

· Το στέλεχος του Άρη Αμφιάλης και πρώην προπονητής της ομάδας Σπύρος Χάλαρης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «SANTORINI VIEW HOTEL» στο Ακρωτήρι Θήρας συγχαίρει τη νέα διοίκηση της ΕΠΣΠ για την εκλογή της και της εύχεται καλή επιτυχία στο έργο της …

*Μια Σπίθα αρκεί να φέρει την …επανεκκίνηση στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο….