Connect with us

stoplekto

Ποδόσφαιρο Δυτικής Αττικής ώρα… μηδέν…

Published

on

  • Είναι φορές που που θες να γράψεις τις σκέψεις σου και τις απόψεις σου γύρω από γεγονότα και το χέρι στο πληκτρολόγιο αφήνεται και δεν καταλαβαίνεις πότε ολοκλήρωσες το άρθρο. Σήμερα είναι η μοναδική φορά που δεν ξέρω τι μπορώ να δώσω σαν επίλογο στο πρωτάθλημα της Α΄Κατηγορίας που μόλις ολοκληρώθηκε. Είναι η πρώτη φορά που για να καλύψω ρεπορτάζ και να διασταυρώσω πληροφορίες έχω μιλήσει με παράγοντες, ποινικολόγους, δικηγόρους, και πολλές άλλες ιδιότητες, για να μπορέσω να βγάλω άκρη σε σενάρια επί σεναρίων που προέκυψαν, ακούστηκαν ή έμαθα…
  • Όπως και να έχει πάντα με σεβασμό σε αυτό που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια από την ιστοσελίδα μας, σκέφτηκα να αναφερθώ σε τι θα είναι αυτό που θα μας μείνει τελικά από αυτή την χρονιά που πέρασε και που όμοιά σίγουρα δεν ξανά έρθει ποτέ, όσον αφορά το ποδόσφαιρο γύρω από τη Δυτική Αττική….
  •  Θα μπορούσα να γράψω για την ιστορική στιγμή του Ακράτητου, που μετά από χρόνια επανέρχεται σε Κατηγορίες που του αξίζει. Θα μπορούσα να γράψω για την μεγάλη μάχη που έγινε από δυο εξίσου ιστορικά σωματεία Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, τα οποία δείχνουν ό,τι είναι πολύ κοντά να κάνουν το ίδιο, με λίγη ακόμα υπομονή. Θα μπορούσα να γράφω ότι έλαβε τέλος το καλύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία της ΕΠΣΔΑ. Όμως νομίζω ότι θα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας…
  • Σε μια χρονιά προεκλογική, από όλες τις απόψεις, τόσο σε Ενωσιακό επίπεδο, όσο και σε Εθνικό, θα γράψω αρχικά ότι στον νέο Πρόεδρο της ΕΠΣΔΑ Κλέαρχο Τζαφέρη έτυχε να «σκάσει» στα χέρια του  η μεγάλη βόμβα αυτών των τελευταίων αγωνιστικών. Πολλοί θα μιλήσουν για κακοδιαχείριση, άλλοι  μπορεί να χαίρονται για την κατάσταση έτσι όπως έγιναν τα πράγματα. Η διοίκηση προσπάθησε όσο μπορούσε τα δυο αυτά παιχνίδια Ακράτητος- Μικρασιατική και Πανελευσινιακός-Θρασύβουλος να γίνουν. Η απειρία εμφανής, αλλά δικαιολογημένη.  Ό,τι και να αποφάσιζε η διοίκηση, δεν νομίζω να αποφεύγαμε τα «ρεζιλίκια» που βιώσαμε τις δυο τελευταίες αγωνιστικές. Και θα ναι λάθος η όποια καταδίκη τόσο νωρίς.  Γιατί, όπως είχαμε γράψει την προηγούμενη βδομάδα, η προτελευταία αγωνιστική ήταν απλά η πρόβα τζενεράλε, στο τι θα ακολουθούσε…
  • Πριν 8 μέρες λέγαμε για την απόφαση του Αίαντα Παραλίας να κατέβει με την Κ16 και να δέχεται 11 γκολ από τον Πανελευσινιακό. Σήμερα, η είδηση του Θρασύβουλου να μην κατέβει στην Ελευσίνα, έχει ήδη ακουστεί στο Πανελλήνιο. Κι αν ο Αίας κατηγορήθηκε που χρησιμοποίησε πιτσιρίκια, είχαμε τουλάχιστον την αντίδραση του  σωματείου, που υπερασπίστηκε τη θέση του αυτή. Από τον ιστορικό Θρασύβουλο, «σιγή ιχθύος». Μια σαφή απάντηση για το λόγο που η ομάδα δεν κατέβηκε ποτέ  δεν λάβαμε, αλλά δεν είδαμε και η διοίκηση να παίρνει μια πρωτοβουλία, για να δικαιολογήσει τη στάση της. Παρά μια παραίτηση ενός μέλους και  κάποιων ποδοσφαιριστών, που προς τιμήν τους βγήκαν μπροστά με ανακοίνωση που βγάλανε….
  • Θεωρώ ότι αυτά τα δύο γεγονότα τις τελευταίες αγωνιστικές, είναι για αυτά που θα συζητάμε περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια, παρά τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.  Σε μια χρονιά αναδιαρθρώσεων, που ομάδες προβιβάζονται και υποβιβάζονται και δεν ξέρουν πού και πώς θα αγωνίζονται την επόμενη σεζόν. Που κανονισμοί αλλάζουν, χωρίς ώριμη σκέψη και με προχειρότητες. Που όμως πάντα ο ανθρώπινος(ελληνικός) νους θα βρίσκει τρόπους, για να ανταπεξέλθει…
  • Νομίζω ότι η φωτογραφία του άρθρου τα λέει όλα. Μπορεί σήμερα να είναι ο Πανελευσινιακός αυτός που περιμένει μια ομάδα… «φάντασμα» για να κάνει το αυτονόητο. Να έρθει για να παίξει ποδόσφαιρο. Όμως , όσο το ανθρώπινο(ελληνικό) μυαλό «οργιάζει» και δεν προσπαθεί να αλλάξει νοοτροπία γύρω από το άθλημα,  τόσο το άθλημα θα μετατρέπεται σε… πολιτική. Το θέμα είναι αν θέλουμε να αλλάξουμε….

stoplekto

Σήμερα(26/6) η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΔΑ

Published

on

epsda-apotelesmata

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Δ.Α.,  η οποία Θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου (ΑΓ.Δημήτριος ) και ώρα 18:00. Εάν δεν υπάρξει απαρτία , η Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί , χωρίς άλλη πρόσκληση  πάλι σήμερα και ώρα 19:00 στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης , σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού .

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ 1o

α)Επικύρωση πληρεξουσίων αντιπροσώπων και έλεγχος απαρτίας παρισταμένων μελών.

β) Έκθεση διοικητικού απολογισμού

γ)Έγκριση διοικητικού απολογισμού

δ)Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής

ε)Έγκριση οικονομικού απολογισμού 2018 ( από 1/1 έως 31/12)

στ)Έγκριση προυπολογισμού του επόμενου έτους 2020

ΘΕΜΑ 2o

α) Απόφαση για την εισδοχή νέων μελών

β) Άλλα θέματα Σύμφωνα με το άρθρο 28 του καταστατικού της Ένωσης , της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης προεδρεύει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης .

Continue Reading

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ειπώθηκαν αρκετά στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΠ για το γήπεδο του Σ.Ε.Φ.  Βρισκόμαστε λίγο πριν από την παράδοση και το ερώτημα είναι πότε θα είναι έτοιμο. Να προλάβουν τα σωματεία την προετοιμασία τους   τα οποία ξεκινούν μετά το Δεκαπενταύγουστο. Στις 16/8 συγκεκριμένα. Ο Χλοοτάπητας είναι έτοιμος . Φτιάχνονται τώρα τα αποδυτήρια .

Στη Γ.Σ. ακούστηκε ότι δικαίωμα χρησιμοποίησης του γηπέδου θα έχουν τα 6-7   σωματεία που δικαιούνται. Και φυσικά οι Μικτές Πειραιά  κάθε Δευτέρα.  Μέχρι εδώ λοιπόν όλα καλά. Υπάρχει όμως ένα σοβαρότατο θέμα  στο οποίο αρκετοί δεν έχουν δώσει την πρέπουσα σημασία. Στις εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου ΣΕΦ περιλαμβάνεται και συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού .

Τίνος ηλεκτροφωτισμού όμως  ;Αυτού που δεν υπάρχει ;;; Γιατί στο γήπεδο όμως  έχουν μείνει μόνο οι πυλώνες !!!! Όλα τα υπόλοιπα , καλώδια , χαλκοσωλήνες κλπ . έχουν αφαιρεθεί από τους …γνωστούς – αγνώστους  που χρόνια τώρα λυμαίνονται όλη την περιοχή. Συνεπώς το γήπεδο δεν έχει υποδομή για φώτα . Θα πρέπει λοιπόν να γίνει διαγωνισμός και νέα ανάθεση του έργου .

Από τον νέο Περιφερειάρχη φυσικά  και θα πάρει κάποιους μήνες για να γίνει αυτό . Γιατί αν υπάρξουν και ενστάσεις που θεωρείται πολύ πιθανόν , η ιστορία  θα τραβήξει σε μάκρος. Και φυσικά αυτοί που θα πληρώσουν είναι για μια ακόμα φορά τα σωματεία. Και το πρόβλημα θα φανεί στα τέλη Οκτώβρη που θα αλλάξει η ώρα .

Και θα νυχτώνει από τις 5.30 το απόγευμα. Που σημαίνει ότι από κείνη την ώρα και μετά δεν θα μπορέσει να προπονηθεί καμία ομάδα !!!Ποιος θα μπορεί να γυμναστεί στο σκοτάδι;; Ας ξεκινήσουν λοιπόν από τώρα οι κινητοποιήσεις ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες διαγωνισμού  για να μπει ηλεκτροφωτισμός. Η καθυστέρηση είναι σε βάρος των ομάδων….

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ Γιώργος Ανατολάκης αφού ευχαρίστησε το προσωπικό και το Δ.Σ. της Ένωσης , έκανε ειδική αναφορά για  τις Ακαδημίες μιλώντας για την επιτυχία της Μικτής και τόνισε αναφερόμενος στα σωματεία: «Επενδύστε στα νέα παιδιά . Είναι τα μέλλον του  ποδοσφαίρου. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στον Πειραιά που πρέπει να αξιοποιηθούν από τους κατάλληλους προπονητές – παιδαγωγούς»…..

Και κάτι ακόμα ιδιαίτερα σοβαρό. Κάποια σωματεία βρίσκονται στο όριο υπερβεί του επιτρεπόμενου αριθμού  των 180 ποδοσφαιριστών Γι’ αυτό θα πρέπει να προχωρήσουν σε αποδεσμεύσεις παικτών.  Διαφορετικά δεν θα μπορούν κάνουν μεταγραφές .

Είναι τα σωματεία Ας Ποντίων (180) , Αμφιάλη( 178) , ΑΕ Σαλαμίνας (  177) , Αετός Κορυδαλλού ( 175) , Αίας Σαλαμίνας( 175) , Αργοναύτης ( 172) , ΑΟ Κορυδαλλός ( 170) , ΑΕ Χατζηκυριακείου (168) , Θύελλα Μοσχάτου( 168).Να υπενθυμίσουμε αυτό που αναφέρθηκε και στη ΣυνέλευσηΕνόψει της μεταγραφικής περιόδου  που ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουλίου, καλούνται τα σωματεία που έχουν οικονομικές εκκρεμότητες να τις τακτοποιήσουν έγκαιρα, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούν να προβούν σε καμιά κίνηση ή συναλλαγή…..

Για όσα ειπώθηκαν από τον Μιχάλη Μουσελή για « μαντρόσκυλα »στη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής Αντώνης Ανούστης σχολίασε από βήματος :«Δεν έχουμε ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα στην Ένωση . Η Πειθαρχική Επιτροπή μπορεί να επέμβει μόνο αν γίνει επώνυμη καταγγελία και να αναγραφεί το συμβάν στο φύλο αγώνα.»……

Μετά από δυο χρόνια  ο Σταμάτης Αναστασιάδης αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού . Δυο χρόνια με σπουδαίο έργο γιατί ο ικανός προπονητής ήταν αυτός που  συνετέλεσε ώστε ο ιστορικός σύλλογος  να δείξει  ένα διαφορετικό , προς το καλύτερο πρόσωπο ..

Ο Σταμάτης είναι άνθρωπος χαμηλών  τόνων και προσπαθεί να «ομιλεί » μέσα στο γήπεδο με τη δουλειά του…. Ήδη ο Κορυδαλλιώτικος σύλλογος  κινήθηκε άμεσα για  τον αντικαταστάτη του . Και τον βρήκε στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κριμιτζά . Ενός ικανού και φιλόδοξου τεχνικού. Που αναλαμβάνει ένα βαρύ  φορτίο. Μπορεί όμως να τα καταφέρει . Έχει τις δυνατότητες .Ταυτόχρονα στον Κορυδαλλιώτικο σύλλογο γίνονται και   συζητήσεις και  με τους παίκτες που θα στελεχώσουν το ρόστερ της νέα σεζόν. ….

Continue Reading

LIKE