Connect with us

slideshow

Πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία (φωτο)

Published

on

Τέσσερις νεκροί, εκ των οποίων μία γυναίκα, και τουλάχιστον 30 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ασύλληπτης καραμπόλας που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στο ρεύμα της Εγνατίας από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον διοικητή Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθο Αθανασόπουλο.

Ο κ. Αθανασόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο της δυστυχήματος, με δηλώσεις του  έκανε λόγο για «φοβερή καραμπόλα και για μάζες αυτοκινήτων», ενώ σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, κάτω από άγνωστες συνθήκες, ο οδηγός της νταλίκας δεν κατάφερε να σταματήσει τη νταλίκα που κατέπεσε με δύναμη στο πρώτο από τα ΙΧ που είχε μπροστά του και αυτό με τη σειρά του συμπαρέσυρε δεκάδες άλλα ΙΧ.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αμέσως οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και εκτός από τους νεκρούς, εντόπισαν και τραυματίες, τους οποίους παρέλαβαν τα ασθενοφόρα. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι τραυματίες, που μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα σε νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.

Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο της Βέροιας, έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες

Ο διοικητής της πυροσβεστικής αναφέρθηκε επίσης σε δύο καμένα ολοσχερώς αυτοκίνητα, ένα ΙΧ και μία νταλίκα. Στο ΙΧ εντοπίστηκε άτομο απανθρακωμένο, ενώ τα κλιμάκια ερευνούν τη νταλίκα.

Συνελήφθη ο οδηγός
Ο οδηγός του φορτηγού, ρουμανικής καταγωγής, το βαλε στα πόδια μετά το δυστύχημα, ωστόσο συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα σε χωράφια της γύρω περιοχής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για αλλοδαπό οδηγό, ο οποίος κρατείται στη Βέροια και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και για ποιον λόγο έπεσε πάνω στα ακινητοποιημένα -λόγω έργων της ΔΕΗ- αυτοκίνητα.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply