Connect with us

stoplekto

Πρωταθλητής Κ16 Πειραιά ο Ιωνικός, 1-0 την Ελλάδα Ποντίων

Published

on

Του Φώτη Περιφάνη

 

Ο Ιωνικός αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία Κ16 των πρωταθλημάτων υποδομών της ΕΠΣ Πειραιά. Οι έφηβοι του Νίκου Κανελλόπουλου επικράτησαν στον μεγάλο τελικό του “Π. Νικολαΐδης” με 1-0 της μαχητικής Ελλάδας Ποντίων και έφτασαν σε αυτή την επιτυχία έχοντας το απόλυτο σε νίκες σε όλες τις φάσεις του πρωταθλήματος(21 νίκες).

Τον αγώνα παρακολούθησε πληθώρα κόσμου που παρευρέθηκε και γέμισε το γήπεδο και δημιούργησε μια όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα.

Ο Ιωνικός στο πρώτο μέρος ήταν πολύ ανώτερος και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί, με τον γκολκίπερ Τιπέλη να κρατάει όμως ανέπαφη την εστία του. Η πίεσή του όμως “καροπόφωρησε” από μια στημένη φάση στο 36′. Ο Κορτέσης εκτέλεση το φάουλ και ο προωθημένος στόπερ Θανάσης Τρικκαίος με όμορφο πλασέ από κοντινή απόσταση πέτυχε το γκολ, που έμελλε να κρίνει και τον τίτλο.

Στην επανάληψη η Ελλάδα Ποντίων ισορρόπησε αρκετά το ματς και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά του Τερκάι να αποκρούσει ενστικτωδώς ο Σιώκος. Παρόλα αυτά ο Ιωνικός, με την ποιότητα των Κοπανίδη, Γιαλίδη και Γκόλφη διαχειρίστηκε το ματς και κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Φυρογένη έδωσε το σύνθημα για πανηγυρισμούς στις τάξεις του Ιωνικού, που έφτασαν δικαίως στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με ρεκόρ νικών.

ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ: Τιπέλης, Αράτος, Ζγκούρις, Καλλιπολίτης, Μάλλης Γ., Γιαγκαμίδης, Κορκίδης, Λεμονίδης, Τερκάι, Πίρε, Λένα. Έπαιξαν και οι Μάλλης Α., Τσικλής και Δουλγεράκης.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Σιώκος, Γκόλφης, Βερσάκης, Τρικκαίος, Σάνκα, Κοπανίδης, Κορτέσης, Αθανασιάδης, Λεγκίσι, Γιαλίδης, Αυλωνίτης. Αγωνίστηκαν επίσης οι Απαλόδημας, Σιδέρης, Μαλλούχος και Δάγκος.

 

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ο μικρός τελικός ανάμεσα σε Ίκαρος Καλλιθέας και ΑΣ Δραπετσώνας, με τους Τζιτζιφιώτες να επικρατούν στα πέναλτι με 5-4(1-1 κ.δ.) και να κατακτούν την τρίτη θέση.

 

ΦΩΤΟ: Στάθης Γιάππαπας- http://Peiraiotika.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement