Connect with us

slideshow

Δόξα Βύρωνα – Μοσχάτο 2-0

Η Δόξα Βύρωνα κέρδισε και το Μοσχάτο (2-0), έκανε το 3*3 και πλέον έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση ‘άνοδος’!

Published

on

Την προηγούμενη αγωνιστική έκανε το μεγάλο βήμα για την άνοδο στην Γ’ Εθνική! Χθες απλά επιβεβαίωσε ότι διαθέτει την καλύτερη ομάδα του ομίλου και με τη νίκη που σημείωσε με 2-0 κόντρα στο Μοσχάτο αύξησε τη διαφορά της από τον 2ο Χαραυγιακό στους πέντε βαθμούς,. Η Δόξα Βύρωνα, παρά το γεγονός ότι δεν εξέπληξε με την απόδοση της, απέδειξε ότι και στην κακή της μέρα διαθέτει ποδοσφαιριστές με σπουδαία προσωπικότητα που μπορούν να πάρουν από το… χέρι τη ‘κυανή θεά’ και την οδηγήσουν σε σημαντικές επιτυχίες. Στο χθεσινό παιχνίδι το συγκρότημα του Βαγγέλη Σταυρακόπουλου με εμφανή την κόπωση από τα προηγούμενα παιχνίδια και υπό την παρουσία 1500 φιλάθλων, δεν μπόρεσε στο α’ μέρος να ‘ξεκλειδώσει’ την πολυπρόσωπη άμυνα των ‘πρασίνων’. Στην επανάληψη, ωστόσο, τη στιγμή που πέρασε στο γήπεδο ο Άγγελος Ζαφειράκης τα πάντα άλλαξαν άρδην για τους γηπεδούχους. Ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός προσέδωσε ποιότητα στην επιθετική γραμμή των ‘κυανόλευκων’ πετυχαίνοντας μάλιστα το τέρμα που ‘κλείδωσε’ τη νίκη για την ομάδα του στο 77′. Λίγο νωρίτερα, ο Αντώνης Φώσκολος είχε ανοίξει το σκορ για την Δόξα με ωραία πλασέ βάζοντας παράλληλα φωτιά στις κερκίδες του σταδίου.

 

Κακό το θέαμα στο α’ μέρος

 

Το α’ μέρος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς οι γηπεδούχοι έπεσαν πάνω σε ένα καλοστημένο σύνολο το οποίο δεν κλείστηκε στο… καβούκι του. Ενδεικτικό της μέτριας εικόνας του α’ μέρους αποτελεί ότι η πρώτη σημαντική φάση έλαβε χώρα στο 40′. Ο Παπατζήμας επιχείρησε τη σέντρα όμως ο Λαλιάνι απομάκρυνε προτού ο Φώσκολος σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασόπουλου.

 

‘Φόρτσαρε’ στην επανάληψη

 

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, οι πρωταθλητές ΕΠΣΑ μπήκαν σεληνιασμένοι στο γήπεδο φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 50′. Ο Ψωμάς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φώσκολος νίκησε τους πάντες στον αέρα όμως ο Μπάλα δεν επέτρεψε στον έμπειρο κυνηγό να χριστεί σκόρερ αφού απομάκρυνε πάνω στην γραμμή.

 

Μέσα ο… Μάγος και όλα αλλάζουν

 

Με τη συμπλήρωση 56′ το δίδυμο Σταυρακόπουλου-Καραλάγα αποφάσισε να ρίξει στη… μάχη τον Άγγελο Ζαφειράκη θέλοντας με αυτήν την κίνηση να τονώσουν την επιθετική γραμμή, πράγμα που κατάφεραν στο μέγιστο βαθμό. Με την είσοδο του, ο 38χρονος άσος όχι μόνο έδειξε ότι παραμένει σαν το… παλιό καλό κρασί, αλλά έδωσε και το στοιχείο που έλειπε μέχρι εκείνο το σημείο από την Δόξα, την δημιουργικότητα.

 

Φώσκολος δίνει τη λύση

 

Στο 71′ οι γηπεδούχοι έλυσαν τον γόρδιο δεσμό, όταν ο Λουσαράκης έστρωσε στον Φώσκολο και ο τελευταίος με ωραίο σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αθανασόπουλο γράφοντας το 1-0, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Το τέρμα αυτό έδωσε άλλο αέρα στην Δόξα η οποία στη συνέχεια έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο απλώνοντας το παιχνίδι της σε όλους τους χώρους. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 77′ ο Ταμπουράκης άδειασε τον Μωραϊτη επιχείρησε το σουτ με τον Αθανασόπουλο να απομακρύνει αρχικά, όμως ο Ζαφειράκης που ακολουθούσε με ψύχραιμο πλασέ έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Οι ‘κυανόλευκοι’ θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα στη συνέχεια, όμως οι προσπάθειες του Λουσαράκη βρήκαν σε ετοιμότητα τον Αθανασόπουλο. Άριστη η διαιτησία του Βράκα που είχε για άξιους συμπαραστάτες τους Πασχαλίδη και Ρούμπη (ΣΔ Εύβοιας).

 

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ (Βαγγέλης Σταυρακόπουλος): Μπόκος, Κρυεμάδι, Κατσούδας (41′ λ.τρ. Ψώμας), Παπαδόπουλος, Ζίζηλας, Υφαντής, Γκουντελίτσας (67′ Χαλβατζής), Παπατζήμας (56′ Ζαφειράκης), Ταμπουράκης, Φώσκολος, Λουσαράκης.

 

ΜΟΣΧΑΤΟ (Αντώνης Δημητρίου): Αθανασόπουλος, Μωραϊτης, Καράμπελας, Μπάλα, Λαλιάνι (84′ λ.τρ. Αλτόγλου), Τσανής, Τσίτσης (73′ Παππάς), Στούπης, Κοντοπάνος, Ντάφλας, Ντονέ (87′ Καρκαβίτσας).

Γράφει ο Κυριάκος Παντζαρίδης

foto: sportifico.gr – Xristos Xostikidis

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply