Connect with us

3ος Όμιλος

Στάικος: ‘Κάθε φορά που φτάνουμε κοντά στην κορυφή, δείχνουμε ότι κάτι μας λείπει’

Published

on

Έχει καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό των ομάδων και του κοινού στον 3ο όμιλο αφού διαθέτει ένα από τα πιο χαμηλά μπάτζετ της κατηγοριας, το οποίο ωστόσο δεν στέκεται εμπόδιο ώστε η συγκεκριμένη ομάδα να πρωταγωνιστεί.

Ο λόγος για την Ενωση Ερμιονίδας που δείχνει ότι βαδίζει σε σταθερά βήματα παρά τις ανακατατάξεις και τον βεβιασμένο σχεδιασμό του καλοκαιριού πραγματοποιώντας πορεία πρωταθλητισμού στην Γ’ Εθνική όντας πίσω από το μεγαθήριο Παναχαϊκή και τον ΠΑΟ Βάρδας, έχοντας επίσης ένα ματς λιγότερο.

Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον προπονητή, Θανάση Σταϊκο, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν στην άκρη του πάγκου τα πηγαίνει περίφημα. Ο ίδιος αναφερόμενος στην πορεία της ομάδας του υποστήριξε:

Το καλοκαίρι έγινε σύντομα η αλλαγή προπονητή και με την κατάσταση στην ομάδα να είναι προβληματική, ευτυχώς καταφέραμε και βάλαμε σε μια σειρά τα πράγματα. Είχαμε καλή λειτουργία και νομίζω ότι μαζί με το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί μας έχουν φέρει ψηλά στη βαθμολογία. Ταυτόχρονα έχουμε καταφέρει να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο κάτι που μας το αναγνωρίζουν όλοι οι αντίπαλοι. Είμαστε μέσα στις τρεις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο και αυτό είναι η επιβράβευση για έναν προπονητή και τους ποδοσφαιριστές του. Από εκεί και πέρα δεν σταματάμε τη δουλειά. Θέλουμε και επιδιώκουμε πάντα το καλύτερο και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό για να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Άλλωστε εχθρός του καλού είναι το καλύτερο’.

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι η Ερμιονίδα μπορεί να μπει… σφήνα και να κόψει πρώτη το νήμα, ο πρώην άσος του συλλόγου από την Αργολίδα πρόσθεσε:

Η αλήθεια είναι ότι έχει ξεφύγει η Παναχαϊκή, και παρα την καλή πορεία, δείχνουμε ότι όποτε έχουμε φτάσει κοντά να μας λείπει κάτι. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι απιθανο και δεδομένο βέβαια. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε’.

Στη συνέχεια έσπευσε να σχολιάσει το επίπεδο του 3ου ομιλου λέγοντας

Σαν ποδοσφαιριστής έχω αγωνιστεί δέκα φορές σε πρωταθλήματα Γ’ Εθνικής και ήταν πάντα ανταγωνιστικός μαραθώνιος. Αν θέλετε τη γνώμη μου σαν προπονητής, για εμένα γίνεται ένα καλό πρωτάθλημα και αυτο φαίνεται κάθε Κυριακή. Παρ’ όλο που υποβιβάζεται μια ομάδα, βλέπουμε το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό και δε γνωρίζουμε ποια ομάδα θα υποβιβαστεί αφού αρκετοί παλεύουν. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές και διαθέτουν δύσκολες έδρες’.

Ερωτηθείς να σχολιάσει την πορεία του Φωστήρα που πριν από μερικά χρόνια μεσουρανούσε στην Γ’ Εθνικη αποτελώντας έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον Ταύρο, ο κ. Σταϊκος δήλωσε

Ο Φωστήρας πραγματικά είναι μια από τις ομάδες που έχω αγωνιστεί και πάντα οι άνθρωποι του μου εκφράζουν την αγάπη τους. Ακόμη και στο ματς που παίξαμε στον Ταύρου το έδειξαν. Απέδειξαν πόσο με αγαπούν και με εκτιμούν. Το ίδιο ισχύει από την πλευρά μου. Ο Φωστήρας θεωρώ ότι και βάση ονόματος και ιστορίας θα έπρεπε να είναι αυτός που θα ανταγωνιστεί την Παναχαϊκή. Τώρα, είναι σε καλή βαθμολογική θέση αλλά άξιζε κάτι καλύτερο και περισσότερο από άποψης δυναμικής’.