Connect with us

Συνεντεύξεις

Συνέντευξη της Νικολέτας Κρητσιμηλιού

Published

on

Η Νικολέτα Κρητσιμηλιού είναι προπονήτρια στις Ακαδημίες της Δάφνης Π.Φαλήρου. Παράλληλα αγωνίζεται στην Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου, ενώ ασκεί και το επάγγελμα της γυμνάστριας. Από μικρή κατάλαβε ότι η «στρογγυλή θεά» θα γινόταν η καλύτερή της φίλη. Αποφοίτησε από τα ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το ποδόσφαιρο, ενώ στη συνέχεια πήρε το δίπλωμα UEFA C, για να μπορεί να προπονεί μικρά παιδιά. Στη Δάφνη Π.Φαλήρου είναι στην άκρη του πάγκου στις Κ8 και Κ10, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από την Λαύρα Αργυρούπολης, την Αθηναϊκή, αλλά και τα κορίτσια της Ολυμπιάδας Υμηττού. Όσον αφορά την παρουσία της μέσα από τις τέσσερις γραμμές, αγωνίζεται ως δεξί μπακ και εξτρέμ. Εχει περάσει από την Καλλιθέα, την Λαύρα Αργυρούπολης και την Ολυμπιάδα πριν βρεθεί στην ομάδα που είναι σήμερα.

Η Νικολέτα μιλά στο site της ομάδας μας, για τη ζωή της στα γήπεδα, την απόφασή της να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα πρώτα της βήματα.

– Πώς μια κοπέλα επιλέγει να ασχοληθεί, αρχικά ως παίκτρια και στη συνέχεια ως προπονήτρια το ποδόσφαιρο, σε σχέση με άλλα ομαδικά αθλήματα, όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ ή το πόλο;

«Από την ηλικία των 4 ετών ασχολήθηκα με πολλά αθλήματα όπως ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, μπάσκετ, βόλεϊ και στίβο. Έκανα πολλά χρόνια ενόργανη αλλά τελικά με κέρδισε το ποδόσφαιρο, όπου και έπαιζα στο σχολείο με τα αγόρια. Από το δημοτικό ήξερα ότι θέλω να γίνω γυμνάστρια ώσπου έφτασε εκείνη η ώρα να επιλέξω την ειδικότητα και δεν ήταν άλλη από το ποδόσφαιρο. Ήταν από τα μοναδικά αθλήματα που το ευχαριστιόμουν και ανυπομονούσα να παίξω αλλά και να το διδάξω στους νέους ποδοσφαιριστές. Για αυτό και επέλεξα να γίνω προπονήτρια».

– Όταν πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο, ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις των δικών σου ανθρώπων;

«Μπορώ να πω ότι μόνο ο πατέρας μου συμφώνησε και χάρηκε με την απόφαση μου αυτή και ήταν αυτός που μου βρήκε τη 1η γυναικεία ομάδα μου την Καλλιθέα και μέχρι και σήμερα έρχεται και με βλέπει στους αγώνες. Η μητέρα μου από την άλλη δεν έχει έρθει ποτέ και από την πρώτη μέρα που το αποφάσισα μου λέει να σταματήσω γιατί φοβάται μη χτυπήσω. Να μη παραλείψω τα σχόλια των υπόλοιπων συγγενών όπως αγοροκόριτσο κλπ.»

– Πόσο εύκολο είναι για μια κοπέλα να εισχωρήσει σε έναν χώρο, που τουλάχιστον στην Ελλάδα είναι ανδροκρατούμενος;

«Είναι αρκετά δύσκολο και ειδικά αν δεν σε γνωρίζουν. Βέβαια πιστεύω ότι σιγά σιγά αρχίζει και φεύγει αυτό το κατεστημένο αφενός διότι προωθεί τις γυναίκες η UEFA και αφετέρου ολοένα και περισσότερες ερασιτεχνικές ομάδες ψάχνουν γυναίκες προπονήτριες ειδικά για τις μικρές ηλικίες».

– Είσαι παράλληλα και προπονήτρια στις Ακαδημίες της Δάφνης Π.Φαλήρου, αλλά και παίκτρια στην Αθηναϊκή Ένωση. Πώς συνδυάζονται και τα δύο, κυρίως όσον αφορά την πίεση του χρόνου;

«Κάθε χρόνο λέω ότι θα σταματήσω να παίζω λόγω φόρτου εργασίας και πίεσης. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι σαν ναρκωτικό. Δύσκολο να το κόψεις. Και όταν αγαπάς κάτι θυσιάζεσαι. Θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται».

– Πόσο πίσω βρίσκεται το ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ;

«Βρίσκεται δυστυχώς πολύ πίσω. Φυσικά υπάρχει πρόοδος γιατί πλέον πολλά κορίτσια ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα. Το τεράστιο πρόβλημα μας είναι η ελλιπής υποδομή (γήπεδα), και η προβολή του αθλήματος στα ΜΜΕ. Διάθεση υπάρχει, τους κατάλληλους ανθρώπους πρέπει να βρούμε».

– Έχεις αντιμετωπίσει σε κάποια από τις ομάδες που εργάστηκες στο παρελθόν καχυποψία από τους άνδρες συναδέλφους σου;

«Δεν είχε πέσει κάτι στην αντίληψη μου αλλά σίγουρα πίσω από την πλάτη μου θα λέγονταν αρκετά».

– Πώς είναι να συνεργάζεσαι με παιδιά και βέβαια ποια είναι η δική τους αντίδραση, αλλά κυρίως των γονέων όταν βλέπουν ότι δεν θα έχουν προπονητή αλλά προπονήτρια;

«Ομολογώ ότι την πρώτη χρονιά που ήρθα στη Δάφνη ήταν πολύ δύσκολα. Δεν είχα πολλά παιδιά γιατί προφανώς δε με εμπιστεύονταν οι γονείς. Την επόμενη χρονιά φάνηκε η δουλειά μου και όλα άλλαξαν με αποτέλεσμα όλα τα τμήματα μου να είναι γεμάτα. Πλέον δεν εκπλήσσει κανέναν γονέα όταν με βλέπει. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα πρώτα βήματα στο ποδόσφαιρο πρέπει να γίνονται με μια γυναίκα γιατί ξέρει πως να είναι πιο κοντά στα παιδιά».

– Η Δάφνη αποτελεί όχι μόνο για την περιοχή του Π.Φαλήρου, αλλά γενικά για την ΕΠΣΑ, ομάδα – πρότυπο όσον αφορά τις ακαδημίες της. Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας και της συνεργασίας μεταξύ των προπονητών των τμημάτων και του τεχνικού διευθυντή του συλλόγου;

«Αρχικά υπάρχει εξαιρετική οργάνωση που σε ελάχιστες ομάδες συναντάς σύμφωνα και με τα λεγόμενα άλλων προπονητών. Υπάρχει καλό κλίμα και συνεργασία μεταξύ των προπονητών οι οποίοι είμαστε κοντά σε αγωνιστική φιλοσοφία εφαρμόζοντας το αγωνιστικό πλάνο και εκτελώντας τον προγραμματισμό που μας έχει δοθεί από τον τεχνικό διευθυντή, Τόλη Πανταζόπουλο, ενώ πίσω από όλα αυτά υπάρχει μια διοίκηση η οποία στηρίζει τη προσπάθεια αυτή και είναι εκεί για να δώσει λύση σε όποιο θέμα προκύψει».

– Πόσα χρόνια είσαι στη Δάφνη και πως έγινε η επαφή με τον σύλλογο;

«Στη Δάφνη είμαι τα τελευταία έξι χρόνια, από το 2013. Η επαφή έγινε από τον νυν τεχνικό μας διευθυντή με τον οποίο συνεργαζόμουν και στην Λαύρα Αργυρούπολης και έτσι με πρότεινε για να εργαστώ στη Δάφνη. Ο τότε υπεύθυνος Βαγγέλης Σάπκας, συμφώνησε, με υποδέχτηκε και τον ευχαριστώ».

– Είσαι κάτοχος UEFA C. Υπάρχουν σκέψεις για το επόμενο βήμα και μέχρι που θα ήθελες να φτάσεις στους πάγκους;

«Με ενδιαφέρει μόνο το παιδικό ποδόσφαιρο και να εξελιχθώ πάνω σε αυτό. Τώρα αν μου δοθεί η ευκαιρία για παραπάνω, γιατί όχι;»

Advertisement

Συνεντεύξεις

Παντελίδης: «Ακόμη και στο -10 το πιστεύαμε»

Published

on

Ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Προοδευτική, για να καταλήξει τα τελευταία έξι χρόνια στον Ιωνικό, και το τελευταίο εξάμηνο στον Ασπρόπυργο. Ο λόγος για τον Δημήτρη Παντελίδη που πανηγύρισε ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα με τη φανέλα του συγκεκριμένου συλλόγου. Συγκεκριμένα, παρότι η ομάδα του βρέθηκε στο -10 από την κορυφή κατόρθωσε με ένα ντεμαράζ των τελευταίων μηνών να πάρει την κούπα και την άνοδο κόβοντας πρώτη το νήμα.Ο ίδιος είχε σημαντική συμβολή όπως και οι Γιάννης Καραλής και Αντώνης Πετρόπουλος που ήρθαν το Γενάρη στην περιοχή της Δυτικής Αττικής για να βοηθήσουν και το έπραξαν στο μέγιστο βαθμό.

Για όσους βέβαια δεν τον γνωρίζουν, πρόκειται για το μεγάλο γιο του προπονητή του Άρη, Σάββα, που όποτε το επιτάσσουν οι συνθήκες δέχεται τις συμβουλές του προκειμένου να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερος πρώτα σαν άνθρωπος και μετά σαν ποδοσφαιριστής.

Έχοντας μεγαλώσει στον Αϊ Γιώργη στην περιοχή της Νίκαιας, γνωστός για τα Ιωνικά αισθήματα και έχοντας συνδέσει την ποδοσφαιρική του αξία με τις πορείες του Ιωνικού στην Γ’ Εθνική, ο «Πάντε» μιλάει σε μια συνέντευξη, για τον Ιωνικό, τον Ασπρόπυργο και πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα.

-Δημήτρη, πλέον πρωταθλητής σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Συναισθήματα;

Όλα τα παιδιά είναι χαρούμενα γι αυτό που πετύχαμε. Η αλήθεια είναι πως εμείς που ζούσαμε καθημερινά την ομάδα βλέπαμε πως η βαθμολογική διαφορά από την Καλαμάτα και τον Παναργειακό δεν αντικατόπτριζε την αλήθεια μέσα στο γήπεδο!Δουλέψαμε πολύ,καλύψαμε τους βαθμούς και φτάσαμε να παίζουμε όλη τη χρονιά στην έδρα μας στο παιχνίδι με την Καλαμάτα. Παρουσιαστήκαμε καλύτεροι,το κερδίσαμε και δίκαια πανηγυρίσαμε το πρωτάθλημα.

-Η κατάκτηση και του Κυπέλλου σε κάνει διπλά χαρούμενο;

Σίγουρα όταν πετυχαίνεις το Νταμπλ αισθάνεσαι διπλά χαρούμενος. Μετά το πρωτάθλημα καταφέραμε να πάρουμε και το κύπελλο το οποίο είχες ιδιαίτερη σημασία για τον Ασπρόπυργο καθώς είχε το όνομα του πατέρα του Κυρίου Τσώκα ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή οπότε η χαρά ήταν διπλή για μας.

-Πόσο δύσκολο ήταν να αφήσεις την μεγάλη σου αγάπη τον Ιωνικό;

Ο Ιωνικός είναι η ομάδα μου.Εκεί μεγάλωσα.Εκεί έπαιξα ποδόσφαιρο.Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να φύγω μετά από τόσα χρόνια.Αλλά όλα είναι μέσα στη ζωη. Μου λείπει πολύ η ομάδα και ο κόσμος!Κάποια στιγμή είμαι σίγουρος πως θα ξανασμίξουμε.

-Ο όμιλος που συμμετείχες είχε δυσκολίες σε σχέση με εκείνον του Ιωνικού;

Ο κάθε όμιλος έχει τις δυσκολίες του.Σίγουρα ξεχωρίζουν κάποιες ομάδες που πρωταγωνιστούν αλλά νομίζω πως αυτό γίνεται σε όλους τους ομίλους.

-Θα παραμείνεις στον Ασπρόπυργο;

Είναι νωρίς ακόμα για να πω με σιγουριά αν θα είμαι και του χρόνου στον Ασπρόπυργο.Προς τα παρών ξεκούραση και βλέπουμε.

-Πιστευες τη στιγμή που μείνατε πίσω στη βαθμολογία ότι θα κόβατε πρώτοι το νήμα;

Εγώ πήγα στην ομάδα τον Δεκέμβριο. Τελευταίες μέρες των μεταγραφών. Υπήρχαν ήδη πολύ καλοί και ποιοτικοί παίχτες στην ομάδα όπως ο Ζώνας,Ο Κατσούλης,Ο Σταύρου,ο Δουκάκης,ο Τσουκαλάς,ο Βασιλείου. Μαζί με μένα ήρθαν ο Αντώνης ο Πετρόπουλος που είναι γνωστός από την πορεία του σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως και ο Γιάννης ο Καραλής και ο Αντώνης ο Νατσιόπουλος. Παιδιά με παραστάσεις από παραπάνω κατηγορίες!Δουλέψαμε πολύ με τον προπονητή. Ο Κύριος Βαζάκας είναι από τους καλύτερους προπονητές που έχω συνεργαστεί. Το πιστεύαμε ότι θα το γυρίσουμε. Μείναμε αήττητοι όλο τον δεύτερο γύρο!Και κερδίσαμε και τα 2 ντέρμπι με Παναργειακό και Καλαμάτα. Οπότε άξια πανηγυρίσαμε στο τέλος. Να ξέρεις είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι 10 βαθμούς από τον πρώτο και 4 από τον δεύτερο να καταφέρεις κάτι τέτοιο

-Οι συμβουλές του πατέρα σου ποιες ήταν;

Ο πατέρας μου είναι πάντα δίπλα μου. Ότι απόφαση και να πάρω με στηρίζει. Ήξερε πόσο αγαπάω τον Ιωνικό αλλά μου είπε πως η ζωή όπως και το ποδόσφαιρο προχωράνε και να πάρω μια απόφαση σωστή παρά την πιέση που είχα γιατί τελείωναν οι μεταγραφές. Νομίζω πως πήρα την πιο σωστή και δικαιώθηκα.

-Θα επέστρεφες ποτέ στον Ιωνικό;

Τα αν θα επέστρεφα στον Ιωνικό δεν είναι κάτι απλό. Σου είπα και πιο πάνω πως ο Ιωνικός είναι η ομάδα μου. Έξι χρόνια είναι πολλά και δεν ξεχνιούνται από τη μια μέρα στην άλλη. Το μέλλον θα δείξει…

-Ποια ήταν η πιο δύσκολη φετινή στιγμή για εσένα;

Ήταν δύσκολα αλλά δούλεψα και πιστεύω ότι δικαιώθηκα. Καθε χρόνο έχω στόχο να παρουσιάζομαι βελτιωμένος.

Continue Reading

A' Ε.Π.Σ.Α.

Νίκος Μεντής: Χαοτική η διαφορά του Φωστηρα απ’ τις υπόλοιπες ομάδες

Published

on

Ο Νίκος Μεντής σίγουρα δεν ήταν τόσο γνώριμος στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο αφού η θητεία του στην Superleague με τη φανέλα της Κέρκυρας, τον έκανε… άγνωστο στις υποδεέστερες κατηγορίες.

Στη κοινό της πρωτεύουσας έγινε γνωστός από το πέρασμα που είχε από τον Φωστήρα πριν από τρια χρόνια, και από την πρώτη στιγμή κέρδισε την εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου, του κόσμου αλλά και των συμπαικτών του.

Ο κυματοθραύστης της αμυντικής γραμμής του «Φονεα» μίλησε stoplekto.gr αποθεώνοντας το πρόεδρο της ομάδας, Διονύση Πανταζή ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία του συλλόγου που ήταν υπερηχητική.

-Που οφείλεται η εντυπωσιακή πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν;

Η εντυπωσιακή πορεία οφείλεται σίγουρα σε όλο το σύνολο που είχαμε σαν ομάδα από τον πρόεδρο, Διονύση Πανταζή μέχρι και τον φροντιστή μας. Παράλληλα, δεν σταματήσαμε να το πιστεύουμε από την αρχή μέχρι και την επίτευξη τους στόχου μας.

-Περίμενες ότι θα αποκτούσατε τόσο μεγάλη διαφορά;

Η διαφορά ήταν κάτι που θέλαμε να το πετύχουμε από την αρχή όσο πιο γρήγορα γίνετε για να εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα την άνοδο. Δεν μου φαίνεται περίεργο αυτό αφού από την 3η αγωνιστική και μετά ότι θέλαμε το πετύχαιναμε.

-Ο Φωστήρας ήταν όντως αρκετά επίπεδα πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες;
Ο Φωστήρας ήταν, είναι και θα είναι πολλά επίπεδα πάνω από πολλές ομάδες μέχρι και σε επαγγελματικές κατηγορίες.

-Πως κρίνεις τη δική σου απόδοση;
Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση μου πιστεύω γιατί όποτε χρειάστηκα βοήθησα την ομάδα εκεί που έπρεπε χωρίς να εχω όλα τα παιχνίδια στα πόδια μου.

-Θα παραμείνεις και τη νέα σεζόν στον Ταύρο;
Είναι ένα θέμα που το συζητάμε με τον πρόεδρο. Τον αγαπάω τον Φωστήρα. Εννοείται θα ήθελα να συνεχίσω στην ομάδα.

-Το τοπικό στο οποίο αγωνίστηκες για πρώτη φορά τι διαφορά έχει από τις επαγγελματικές κατηγορίες;

Το τοπικό στην Αθήνα είναι πιστεύω ένα επίπεδο πιο πάνω από τα αλλά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και αυτό οφείλεται σίγουρα γιατί έχουν περάσει πολλές δυνατές ομάδες από αυτό. Σίγουρα δεν μπαίνει σε σύγκριση με το επαγγελματικό επίπεδο. Τα πράγματα είναι η μέρα με την νύχτα εκεί.

-Σε δυσκόλεψαν οι υποχρεώσεις της ομάδας που έπρεπε να συνδυαστούν με τη στρατιωτική σου θητεία;
Ο στρατός δεν με δυσκόλεψε καθόλου χάρη στο πρόεδρο της ομάδας. Με βοήθησε παρά πολύ σε αυτό το θέμα.

-Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο της ομάδας;

Στο κόσμο εχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που στήριζαν την ομάδα μέσα έξω στα παιχνίδια μας. Να συνεχίσουν και του χρόνου να υποστηρίζουν και στα εύκολα και στα δύσκολα διότι ο κόσμος του «Φονέα» είναι πάντα τόσο στις ευχάριστες όσο και στις δυσάρεστες στιγμές.

Continue Reading

LIKE