Connect with us

stoplekto

Τα παρασκήνια της Αθήνας..

Published

on

Καλημέρα…

Καινούργια στήλη από σήμερα stoplekto.gr..

Εδώ θα διαβάζετε κάθε Τρίτη ότι είδαν τα μάτια μας, ότι άκουσαν τα αυτιά μας, ότι έπιασαν οι κεραίες μας από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ, και δεν εμφανίστηκαν άμεσα στη δημοσιότητα. Θα επαινούμε τα θετικά, θα στηλιτεύουμε τα αρνητικά..Πάντα με σεβασμό και αξιοπρέπεια..Ξεκινάμε λοιπόν..

Εκτός από τη δεδομένη αγωνία για την εικόνα των ομάδων, υπήρχε και η αγωνία για το τι θα γίνει με την παρουσία του κόσμου στην πρεμιέρα. Σε γενικές γραμμές τα πράγματα κύλησαν καλά. Η ΕΠΣΑ χειρίστηκε νομίζω άριστα το θέμα, με τη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων να τηρεί το πρωτόκολλο, με την απαραίτητη βέβαια ελαστικότητα. Υπήρχαν βέβαια και οι εξαιρέσεις, και προς τα δύο άκρα..Σε γήπεδο της Αθήνας ο κόσμος ήταν πολύς, με αποτέλεσμα λίγο πριν τη λήξη να εμφανιστεί αστυνομική δύναμη και να γίνει πανικός. Με την παρέμβαση της διοίκησης των γηπεδούχων αποφεύχθηκαν άσχημες καταστάσεις..

Σε άλλο γήπεδο, οι αρμόδιοι του Δήμου έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα τόσο στις γηπεδούχες ομάδες, όσο και σε ανθρώπους που βγάζουν το ψωμί τους στο γήπεδο..Κύριοι, πάρτε το λίγο αλλιώς…Οι ομάδες θέλουν τη στήριξη σας, όχι το κυνηγητό σας…

Το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο ήταν η ένσταση του Χαΐδαρίου στο ματς με τη Θύελλα Αγίου Δημητρίου. Εκατέρωθεν ανακοινώσεις, με τις δύο πλευρές να έχουν τα δίκια τους..Σίγουρα οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα, όμως σίγουρα υπάρχουν και κανόνες..Εχω την αίσθηση πάντως πως υπάρχει κενό στον ΚΑΠ σε αυτό το θέμα..

Το πιο άσχημο γεγονός σίγουρα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Ντόναλντ Πετανάι  του Καματερού..Ο άτυχος ποδοσφαιριστής έσπασε την κλείδα του και θα μπεί στο χειρουργείο..Περαστικά παιχταρά μου..Μεγάλη η καθυστέρηση του ασθενοφόρου πάντως..

Στα θετικά της πρεμιέρας και η εικόνα της διαιτησίας. Κανένα παρατράγουδο, με σχεδόν άψογα σφυρίγματα. Μάλιστα είχαμε και συγχαρητήρια ανακοίνωση από ομάδα που έχασε στο γήπεδο της, τη Νέα Ιωνία. Οπως μου είπε ένας ρέφερι, έπαιξε σημαντικό ρόλο η συμπεριφορά των ομάδων σε αυτό…

Παίχτης ορχήστρα ο Χρήστος Γκαβζίδης του Ολυμπιακού Λιοσίων..Πείσμωσε που έχασε το πέναλτι, και το πήρε πάνω του…Γκολάρα, δοκάρι, και εν γένει εξαιρετική παρουσία..

Σκασμένος από την ήττα του ΑΟ Ιλίου ο Μπάμπης Λερούτσος…Κύριος όμως όπως πάντα, έδωσε τα συγχαρητήρια του στους διαιτητές μετά τη λήξη του ματς.

Γεμάτο απόγευμα την Κυριακή στους Αγίους Αναργύρους. Εξέλιξη θρίλερ, με τον Βασίλη Δακτυλίδη στο φινάλε να δείχνει ξεκάθαρα την ανακούφιση του . Ταυτόχρονα βέβαια και την ικανοποίηση του για την απόδοση του παιχταρά Παναγιώτη Καραχάλιου, που φρόντισε να τον δικαιώσει με το καλημέρα, και να κλείσει στόματα..Παρών και ο Δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας, με τον αντιδήμαρχο Γι’ωργο Νταούτη, που χάρηκαν ιδιαίτερα τη νίκη της ομάδας της πόλης..

Σκασμένη ήταν η καλή συνάδελφος Βίκυ Νικολάκου για την εξάρα που εισέπραξαν τα Πετράλωνα. Ούτε κουράγιο για φωτογραφίες δεν είχε..Δύσκολα τα πράγματα για τον ιστορικό σύλλογο..

Απίστευτο γκολ πέτυχε ο Γιάννης Βελλιανίτης στην Πετρούπολη, σκοράροντας με σουτ σχεδόν από τη σέντρα με την έναρξη του ματς, με τον αέρα να παίζει άσχημο παιχνίδι στον νεαρό γκολκίπερ του Ιάσωνα. Τα πιτσιρίκια του Βαγγέλη Γιαννόπουλου άφησαν πάντως εξαιρετικές εντυπώσεις, δείχνοντας πως ανεξάρτητα από την έκβαση της φετινής χρονιάς το μέλλον τους ανήκει..

Ολο χαμόγελα ήταν ο κόουτς της Πέρα Κλουμπ Στάθης Πανακούλιας.,,<< Βιάστηκαν να μας ξεγράψουν >> μας είπε χαρακτηριστικά, και βέβαια δεν αναφερόταν στον αντίπαλο της Κυριακής..

Τα κατάφερε η ΑθηναΪδα, έστω και δύσκολα..Οπως είπαν σωστά, στην πρεμιέρα μετράνε οι βαθμοί..Τα βλέμματα τώρα στο μεγάλο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Αστέρα Εξαρχείων..

Κάτι καλό γίνεται φέτος στον Γκυζιακό…Εχω την αίσθηση πως θα περάσουν μια πολύ ωραία χρονιά φέτος στου Γκύζη..

Δεν μιλιόταν ο γενικός αρχηγός της Αλσούπολης Μιχάλης Κοτάκης για την εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο..<< Ομάδα Κ14 ή Κ12 ήμασταν>> όπως είπε, μη διστάζοντας να παραδεχτεί το δίκαιο της ήττας..

Χωρίς ήττα οι 4 ομάδες του Περιστερίου στον 4ο όμιλο της Β’ ΕΠΣΑ..Εντυπωσιακό γενικά το ποσοστό των ομάδων του Περιστερίου..Από τις 9 ομάδες, μόνο ο Γαλαξίας ηττήθηκε..

<< Κάτω από τρία γκολ δεν θα τρώει καμμία ομάδα στο γήπεδο μας >> μας είπε πριν λίγες μέρες φίλος πρόεδρος…Μέχρι στιγμής δικαιώνεται πάντως..

Αυτονόητη επισήμανση…Κανείς δεν πήρε πρωτάθλημα, κανείς δεν έπεσε από την πρώτη αγωνιστική..Συμβουλή: Κατεβείτε κάποιοι από το καλάμι..Σπάει εύκολα, και μπαίνει και σε ευαίσθητα σημεία όταν σπάσει..Επίσης, σηκώστε το κεφάλι κάποιοι άλλοι, έχει ακόμη 25 ή 29 αγώνες το πρωτάθλημα…