Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Το ντέρμπι στους…. “λόρδους”! (video)

Με γκολ του Μπίτιλη στο 72′ ο Αθηναϊκός κέρδισε στη ματσάρα του 2ου ομίλου την Δόξα Βύρωνα με 1-0!

Published

on

Το χρονικό διάστημα που διανύουμε δεν σου επιτρέπει να κάνεις τόσο γρήγορα προβλέψεις. Ωστόσο μια νίκη σε ένα γειτονικό ντέρμπι είναι ικανή να τονώσει την ψυχολογία σε εκεινη την ομάδα που την πετυχαίνει ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Στο Βύρωνα την Κυριακή 30/9, το ματς ανάμεσα στην τοπική Δόξα και τον Αθηναϊκό “βάφτηκε” ερυθροκίτρινο, καθώς οι “λόρδοι” με γκολάρα του Παύλου Μπίτιλη στο 72′ πήραν το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, επικρατώντας με 1-0 των “κυανόλευκων”. Το παιχνίδι παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 φίλαθλοι, εκ των οποίων οι 400 εκπροσωπούσαν την Δόξα. Ωστόσο οι περίπου 100 φίλοι του Αθηναϊκού που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα δεν έπαψαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών τους και στο τέλος δικαιώθηκαν!

 

Φύλαξαν τα… νώτα τους!

 

 

Το α’ μέρος ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικές στο παιχνίδι τους. Στο 4′ ο Σπύρος Ζαμπαράς σέντραρε από αριστερά, όμως η κεφαλιά του Σπύρου Κορρέ δεν ανησύχησε τον Μπόκο. Οι τυπικά γηπεδούχοι απάντησαν με ευκαιρία 8′ αργότερα, όταν ο Λουσαράκης βρήκε ωραία μέσα στην περιοχή τον Ταμπουράκη, όμως το σουτ του τελευταίου δεν ανησύχησε τον Μηλιώνη που απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 17′ το συγκρότημα του Ηλία Καλοπίτα έχασε απίστευτη ευκαιρία ώστε να πάρει το προβάδισμα, καθώς ο Παναγιώτης Δρυμούσης πέρασε με περίτεχνη ενέργεια τον Ζίζηλα, πάσαρε στον Σπύρο Ζαμπαρά όμως ο έμπειρος επιθετικός δεν μπόρεσε να νικήσει τον εξουδετερωμένο Μπόκο. Λίγο πριν την εκπνοή του α’ μέρους ο Ταμπουράκης είδε το σουτ που επιχείρησε να περνάει άουτ, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

 

Έκρυβε… άσο ο Καλοπίτας

 

Στο β’ μέρος οι δυο προπονητές αποφάσισαν να περάσουν στον αγωνιστικό χώρο δυο ικανότατους ”κυνηγούς”, θέλοντας να φρεσκάρουν την επιθετική τους γραμμή. Από πλευράς Δόξας στο γήπεδο μπήκε ο πολύπειρος Άγγελος Ζαφειράκης, ενώ για τον Αθηναϊκό ο Παύλος Μπίτιλης. Ωστόσο ο 25χρονος επιθετικός αποδείχθηκε λίρα… εκατό για τους “λόρδους”, καθώς ήταν το πρόσωπο που έκρινε την αναμέτρηση. Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα του Σπηλιώτη μπήκε πιο παθιασμένα στο β’ μέρος με τον Ταμπουράκη στο 47′ να μην μπορεί να νικήσει τον Μηλιώνη. Στο 52′ ο ίδιος παίκτης σκόραρε με κεφαλιά, ωστόσο ο διαιτητής της συνάντησης, Μάνταλος ακύρωσε το τέρμα, αφού ο νεαρός επιθετικός είχε υποπέσει σε επιθετικό φάουλ πάνω στον Τόλη Καφαλίδη. Στο 69′ ήταν η σειρά του Σπύρου Ζαμπαρά να βρει το δρόμο προς τα… δίχτυα, όμως και πάλι ο Αθηναϊος ρέφερι ακύρωσε το τέρμα, δεδομένου ότι ο σκόρερ βρισκόταν, σύμφωνα με τον β’ βοηθό Γεωργαράκο, σε προφανή θέση οφσάιντ. Στο 72′ ωστόσο σημειώθηκε η φάση που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Γαβριήλ πάσαρε αριστερά στον Παύλο Μπίτιλη και ο χαρισματικός “κυνηγός” με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γιώργο Μπόκο γράφοντας το τελικό 1-0. Στο 77′ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει και δεύτερο τέρμα, όμως ο Μπόκος απέκρουσε την κεφαλιά του Σπύρου Ζαμπαρά. 10′ πριν την ολοκλήρωση του αγώνα η Δόξα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση, αφού μετά από λανθασμένο υπολογισμό του Γιώργου Μηλιώνη, στη σέντρα που επιχείρησε ο Κρυεμάδι από δεξιά, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και κατευθυνόταν προς την εστία. Όμως στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε σαν από μηχανής θεός ο Τόλης Καφαλίδης που απομάκρυνε πριν ο Ταμπουράκης την σπρώξει στα δίχτυα. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους και τον Αθηναϊκό να παίρνει μια μεγάλη νίκη!

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ: Μπόκος, Παπαχειμώνας (38′ Χαλβατζής), Κατσούδας, Παπαδόπουλος, Ζίζηλας, Κρυεμάδι, Κασσιανός, Παπαντζήμας (46′ Ζαφειράκης), Ταμπουράκης, Λουσαράκης (78′ Γκουντελίτσας), Υφαντής.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μηλιώνης, Βλαχογιάννης (15′ Γαβριήλ), Βουρλούμης, Τζανετής, Κορρές, Καφαλίδης, Πέλλας (72′ Λεβέντης), Ντε Μπαρτόλο, Ζαμπαράς, Ρεντζής (46′ Μπίτιλης), Δρυμούσης.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply