Connect with us

ΕΠΟ-Διαιτησία

Ψαρρόπουλος κατά Αυγενάκη – “Σε άλλη χώρα θα είχε ήδη φύγει…”

Published

on

Κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη κάνοντας λόγο για παρέμβαση στις εκλογές της ΕΠΟ τάχθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σταύρος Ψαρρόπουλος. «Αστείο να υπάρξει κοινή συναινέσει για πρόεδρο, φάνηκε με τον αρχιδιαιτητή πόσο κράτησε…»
Πυρά κατά του Λευτέρη Αυγενάκη εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Σταύρος Ψαρρόπουλος, με αφορμή τις εκλογές στην ΕΠΟ στις 19 Ιανουαρίου και την επιθυμία της κυβέρνησης για πρόεδρο κοινής αποδοχής (Ζαγοράκης).

Μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ, ο κ. Ψαρρόπουλος, έκανε λόγο για «αντιδημοκρατική ωμή παρέμβαση της κυβερνήσεως σε εκλογές ενός οργάνου που διοικεί το ποδόσφαιρο. Αν γινόταν σε άλλη χώρα αυτό πιστεύω ο υπουργός θα είχε ήδη φύγει. Κανείς άλλος δεν έχει πει πως θέλει πρόεδρο κοινής αποδοχής και θα τον βρει εκείνος (σ.σ. ο Αυγενάκης). Δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ FIFA και Πολιτείας».

Τόνισε επίσης, για τον υφυπουργό Αθλητισμού… «Να έρθει και να μας πει παρεμβαίνω στις εκλογές της ΕΠΟ και ψάχνω να βρω πρόεδρο κοινής αποδοχής; Μόνο αυτό πιστεύω πρέπει να κάνει τον κύριο Αυγενάκη να ζητήσει συγγνώμη από το ελληνικό ποδόσφαιρο και να πει ότι ήταν μία ατυχής έκφραση».

Για τα όρια ηλικίας στην εκλογή των προέδρων των Ομοσπονδιών, είπε: «Είναι καθαρά άποψη της κυβέρνησης, να παρέμβει στις εκλογές, είτε βάζοντας, αυτό που εγώ θεωρώ αντισυνταγματικό, όρια ηλικίας, όπου δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας εβδομηντάρης δεν μπορεί να είναι πρόεδρος ΕΠΟ, ΣΕΓΑΣ ή οπουδήποτε έχει μεγάλη εμπειρία, αλλά μπορεί να γίνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος στα 88 και στα 90».

Για το ενδεχόμενο προέδρου κοινής αποδοχής υποστήριξε ότι… «Για μένα είναι λάθος να ψάχνουμε να βρούμε άκρη μεταξύ των ισχυρών σωματείων. Εγώ θεωρώ αστείο πια το ότι πρέπει να υπάρξει μια κοινή συναινέσει απόφαση, γιατί φάνηκε με την επιλογή του αρχιδιαιτητή πόσο κράτησε».

Οι δηλώσεις του κ. Ψαρρόπουλου:

Για την γενικότερη κατάσταση στο ποδόσφαιρο και τον «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ ομάδων: Αν δει κανείς τις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών και όχι μόνο, θα αντιληφθεί ότι δεν πάμε καλά. Ένας σωστός φίλαθλος ή κάποιος που υπηρετεί το ποδόσφαιρο θεωρώ πως ακούγοντας αυτά που καταμαρτυρούν οι σύλλογοι με ανακοινώσεις ο ένας κατά του άλλου, με πράγματα που άπτονται πλέον της ποινικής δικαιοσύνης, ειλικρινά πιστεύω ότι θλίβεται, απογοητεύεται και νομίζω ότι πρέπει να αντιληφθούν όλοι πως τέτοιες συμπεριφορές πάνε το ποδόσφαιρο πίσω, το οποίο σαν προϊόν δεν έχει πλέον την αξία που οι ίδιες οι ομάδες που το παράγουν θα ήθελαν, για να το πουλήσουν, γιατί είναι οικονομικός συνεταιρισμός. Πιστεύω θέλουν να πουλήσουν ένα σωστό, υγιές προϊόν. Με όλα αυτά όμως, το προϊόν υποβαθμίζεται, απογοητεύει τον σωστό φίλαθλο της χώρας.

Νομίζω πρέπει να αντιληφθούν οι πάντες ότι αυτή τη στιγμή οι διοικούντες, τα σωματεία είναι εκείνοι οι οποίοι εκφράζουν τις απόψεις ιστορικών σωματείων, τα οποία έχουν δώσει μεγάλες επιτυχίες στους φιλάθλους τους για να χαρούν, αλλά και στη χώρα μας και είναι λυπηρό όλη αυτή η τεράστια ιστορία να συνθλίβεται εξαιτίας κάποιων τέτοιων συμπεριφορών.

Φτάσαμε σε σημείο ενώ είμαστε λυπημένοι που δεν βλέπουμε λόγω κορωνοϊού φιλάθλους στα γήπεδα, να υπάρχουν κάποιοι που να λένε ευτυχώς που δεν υπάρχουν φίλαθλοι γιατί μετά από τις αντιδράσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα σωματεία, ανακοινώσεις οι οποίες είναι πολύ επικίνδυνες και αν υπήρχε κόσμος στα γήπεδα δεν ξέρω πως θα μπορούσαν να πορευθούν.

Για τον πρόεδρο κοινής αποδοχής: Για μένα είναι λάθος να ψάχνουμε να βρούμε άκρη μεταξύ των ισχυρών σωματείων. Τι θα πει πρέπει να μιλήσουν οι τέσσερις και να μας πουν ποιον θέλουν αρχιδιαιτητή; Τώρα θα μας πουν ποιον θέλουν πρόεδρο στην ΕΠΟ και ποια Εκτελεστική Επιτροπή. Υπάρχουν άλλες δέκα ομάδες στην πρώτη κατηγορία και ακόμα περισσότερες στις υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες, οι οποίες δεν έχουν λόγο, αλλά δεν τις βλέπω και να αντιδρούν.

Εγώ θεωρώ αστείο πια το ότι πρέπει να υπάρξει μια κοινή συναινέσει απόφαση, γιατί φάνηκε με την επιλογή του αρχιδιαιτητή πόσο κράτησε. Για το ένα σωματείο κράτησε μία εβδομάδα, για το άλλο κράτησε δύο μήνες και τα δύο σωματεία έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί, αφού υπάρχει αυτός ο ισχυρός ανταγωνισμός, που δυστυχώς πολλές φορές εκτρέπεται από την τροχιά που πρέπει να πηγαίνει. Δεν μπορεί να βρεθεί άκρη, αλλά επαναλαμβάνω δεν πρέπει να ψάχνουμε μόνο ανάμεσα σε τέσσερα σωματεία.

Υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν λεφτά και για τα άλλα σωματεία, θέλουν το προϊόν τους να είναι καλό για να το πουλήσουν όσο πιο ακριβά γίνεται για να έχουν έσοδα και πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι οι ίδιοι υποβαθμίζουν με όλα αυτά που κάνουν και δηλώνουν το προϊόν τους. Θέλει μία συλλογική προσπάθεια. Δεν  πρέπει να λέμε να τα βρουν οι τέσσερις και σώθηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν πρόκειται να τα βρουν ποτέ.

Για τον κ. Αυγενάκη, τον πρόεδρο κοινής αποδοχής και το όριο ηλικίας για τον πρόεδρο της ΕΠΟ: Είμαστε στην ίδια παράταξη με τον κύριο Αυγενάκη. Αρκετά μέλη των Ενώσεων που θέλουν να εκλεγούν και στην ΕΠΟ και ανήκουν στην ίδια παράταξη, έχουν βιογραφικά πολύ βαρύτερα του κυρίου Αυγενάκη και όφειλε να τα σεβαστεί. Σεβασμό μέχρι τώρα και για να πάρει κανείς άποψη από εμάς δεν ζήτησε. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι άλλοι δίνουν τις απόψεις τους στον Υπουργό και εκείνος αποφασίζει τι θα κάνει. Να έρθει και να μας πει παρεμβαίνω στις εκλογές της ΕΠΟ και ψάχνω να βρω πρόεδρο κοινής αποδοχής; Μόνο αυτό πιστεύω πρέπει να κάνει τον κύριο Αυγενάκη να ζητήσει συγγνώμη από το ελληνικό ποδόσφαιρο και να πει ότι ήταν μία ατυχής έκφραση.

Δεν είναι δυνατόν να ανεχθώ εγώ που υπηρετώ το ποδόσφαιρο, και όλοι όσοι το υπηρετούν, να ακούω αυτήν την αντιδημοκρατική ωμή παρέμβαση της κυβερνήσεως σε εκλογές ενός οργάνου που διοικεί το ποδόσφαιρο. Αν γινόταν σε άλλη χώρα αυτό πιστεύω ο Υπουργός θα είχε ήδη φύγει. Κανείς άλλος δεν έχει πει πως θέλει πρόεδρο κοινής αποδοχής και θα τον βρει εκείνος. Δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ FIFA και Πολιτείας. Είναι καθαρά άποψη της κυβέρνησης, να παρέμβει στις εκλογές, είτε βάζοντας, αυτό που εγώ θεωρώ αντισυνταγματικό, όρια ηλικίας, όπου δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας εβδομηντάρης δεν μπορεί να είναι πρόεδρος ΕΠΟ, ΣΕΓΑΣ ή οπουδήποτε έχει μεγάλη εμπειρία, αλλά μπορεί να γίνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος στα 88 και στα 90.

Για το αν θα προλάβει να εκλεγεί: Το θέμα δεν είναι αν θα προλάβω να εκλεγώ εγώ ή όχι. Το θέμα είναι πως ό,τι ψηφίζεται τώρα θα υπάρχει, και είναι παρεμβάσεις. Όσον αφορά εμένα, μάλλον δεν τα διαβάζουν και δεν τα ερμηνεύουν σωστά αυτά που πρέπει. Δεν λέω τίποτα άλλο, κάτι ξέρω.

Για την ΕΠΟ: Είναι ουσιαστικά ακέφαλη εδώ και μήνες λόγω της διαρκούς προεκλογικής περιόδου ενώ η παρουσία της FIFA είναι ισχνή.

Advertisement