Connect with us

stoplekto

Αλλαγές στον ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων

Published

on

Από την ΕΠΟ μας κοινοποιήθηκε ο νέος  ενοποιημένος ΚΑΠ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΏΝ  ΟΜΑΔΩΝ ο οποίος ισχύει για την νέα περίοδο 2017-2018 και στον οποίο υπάρχουν σημαντικές τροποποιήσεις για τον ερασιτεχνικό χώρο και στην Γ΄ Εθνική.

Στα βασικά σημεία που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι τα εξής:

  1. Οι αλλαγές ποδοσφαιριστών κατά την διάρκεια ενός αγώνα, γίνονται 4 ( τέσσερεις) από  3 (τρείς) που ίσχυε μέχρι τώρα.
  2. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας που αναβάλλεται ή διακόπτεται, λόγω καιρικών συνθηκών, τώρα διεξάγεται υποχρεωτικά την επομένη ημέρα στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα  χωρίς άλλη ειδοποίηση των διαγωνιζόμενων ομάδων.
  3. Κατ΄ εξαίρεση το αρμόδιο όργανο της διοργανώτριας αρχής δύναται να αποφασίσει την μη τέλεση του αγώνα, ή  την τέλεση του αγώνα

σε διαφορετική ώρα.

  1. Ως συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών των ποδοσφαιριστών για να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες πλέον νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 14 ετών( δηλαδή η ημέρα των γενεθλίων των 14 ετών) και όχι η 31η Δεκεμβρίου που ίσχυε  μέχρι τώρα.
  2. Ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα στην Α΄ Κατηγορία και ανέρχεται στην Γ΄ Εθνική, στην περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή, μπορεί να  αντικατασταθεί από την δευτεραθλήτρια ή και την τριταθλήτρια.
  3. Στους αγώνες της Γ΄ Εθνικής δύναται οι ομάδες να μπορούν να χρησιμοποιούν στους αγώνες τους μέχρι 5 ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών ( και όχι τρείς που ίσχυε μέχρι τώρα).