Connect with us

7ος Όμιλος

Διπλό ανόδου στη Μυτιλήνη το Αιγάλεω

Published

on

Μεγάλη νίκη στο 1′ των καθυστερήσεων πανηγύρισε το Αιγάλεω στη Μυτιλήνη επικρατώντας με 0-1 του Αιολικού αποκτώντας σαφές προβάδισμα για την άνοδο.

Το Σίτι στο ντεμπούτο του Θεόφυλου Καλύβα στην τεχνική ηγεσία απέδρασε με το διπλό από την δύσκολη έδρα του Αιολικού, με τους γηπεδούχους να θεωρούν ότι το τέρμα του Αιγάλεω έπρεπε να μην μετρήσει αφού υποστήριξαν ότι υπήρξε επιθετικό φάουλ πάνω στο τερματοφύλακα Ζαχαρή.

Η πρώτη φάση έγινε μόλις στο 5′ και είχε… υποψία πέναλτι υπέρ του Αιολικού, αλλά ο διαιτητής ήταν κοντά και έδωσε συνέχεια στο ματς. Ο Αιολικός είχε την πρωτοβουλία και στο 15′ απείλησε ξανά μετά από σέντρα του Τσουβαλτσίδη και προβολή Ποτουρίδη, ο οποίος δεν πρόλαβε όμως την μπάλα. Ακολούθησε ένα σουτ του Λαμπράκη στο 18′, που έφυγε άουτ. Το Αιγάλεω προσπάθησε να απαντήσει σε τετ α τετ του Βέρμπη, αλλά ο Ζαχαρής βγήκε έγκαιρα και αφού έκλεισε τον επιθετικό των φιλοξενουμένων, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 24′ ο Λαμπράκης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αλλά ο Ασηνέλης απέκρουσε στη δεξιά του γωνία. Στο 31ο λεπτό ο Βαλιός έκλεψε την μπάλα πίσω από το κέντρο, πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε λίγο άουτ. Το Αιγάλεω είχε επίσης ένα μακρινό σουτ του Μπέλερη (35′), αλλά ο Ζαχαρής μπλόκαρε σταθερά. Στο 45′ το Αιγάλεω είχε την τελευταία επίθεση του ημιχρόνου, με τον Μάρη να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ σε μακρινό  φάουλ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Αιολικός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ποτουρίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ (48′). Στην αμέσως επόμενη φάση ο Φαρινόλα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ζαχαρής απέκρουσε εντυπωσιακά (49′). Το Αιγάλεω είχε ένα καλό σουτ του Βέρμπη (60′), αλλά ο Ζαχαρής ήταν και πάλι σε ετοιμότητα. Ωστόσο τρία λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Αιολικού αισθάνθηκε ενοχλήσεις και ο Κουμπάς σηκώθηκε για ζέσταμα. Στο 75′ ο Ψυχογιός επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι από το ύψος της περιοχής με την μάλα να φεύγει άουτ. Ο Αιολικός απάντησε στο 78′ σε εκτέλεση φάουλ του Διαμαντίδη, με τον Ασηνέλη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Στο 82′ ο Ψυχογιός αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, με τον Αιολικό να πιέζει ώστε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Η ομάδα της Μυτιλήνης είχε καλή ευκαιρία με τον Βεζιρτζόγλου στο 85′, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

Στο 92′ το Αιγάλεω σκόραρε με τον Μπαττής, σε μια φάση που ο Αιολικός ζήτησε φάουλ πάνω στον Ζαχαρή. Ο Βαλιός κάλυπτε τον σκόρερ και από τη στιγμή που ο διαιτητής άφησε το ματς να συνεχιστεί το γκολ μέτρησε κανονικά. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων το πλασέ του Κατσίκη απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας και το 0-1 έμεινε ως το τέλος.

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Απ. Στύλος): Ζαχαρής, Τσουβαλτσίδης, Κρητικός, Τάχιας, Βαλιός, Κατσίκης, Βουτσιώτης, Διαμαντίδης, Ποτουρίδης (65′ Βεζιρτζόγλου), Τιάγκο Λαρανζέιρα (79′ Παλαμουτσής), Λαμπράκης (62′ Σεφουλάι)

ΑΙΓΑΛΕΩ (Καλύβας): Ασηνέλης, Τσαφταρίδης, Μαγκάκης (79′ Ζουμπουλάκης), Παπαζαχαρίας, Παπασάββας, Μάρης, Μπέλερης (94′ Ζάχι), Γουνδουλάκης, Βέρμπης, Ραχίμ (57′ Ψυχογιός), Φαρινόλα (85′ Μπαττής)

πηγή: www.sportlesvos.gr