Connect with us

stoplekto

Ενημέρωση της ΕΠΣΠ για τους Διαιτητές 4ης -5ης-6ης Κατηγορίας

Published

on

Με αφορμή την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2018-19 του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος της ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνουμε τους εν ενεργεία και μη Αξιολογημένους Διαιτητές ότι Το Σάββατο 8/9/18 και ώρα 8,00πμ στο γήπεδο «Π.ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ» θα πραγματοποιηθούν  τα αγωνιστικά τεστ έτσι ώστε η ΕΔ/ΕΠΣΠ να καταρτίσει τους νέους πίνακες Διαιτητών και Βαθμό  Διαιτητών 4ης ,5ης, και 6ης κατηγορίας Περιόδου 2018-19 σε συνέχεια του Κανονισμού Διαιτησίας και σε πλήρη εφαρμογή του ισχύοντος καταστατικού μας.

Η παρουσία είναι  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Διαιτητές  που δεν θα συμμετάσχουν στις παραπάνω εξετάσεις δεν θα έχουν δικαίωμα αξιολόγησης και συμμετοχής τους για την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-19 στα νέα Πρωταθλήματα της ΕΠΣΠ.

Για την συμμετοχή στις εξετάσεις ΟΛΟΙ οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στην ΕΔ/ΕΠΣΠ τα κάτωθι:

1.Αίτηση (θα τους δοθεί από την ΕΔ)

2.Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου

3.Οφθαλμολογική εξέταση από Δημόσιο Νοσοκομείο η ιδιώτη γιατρό με σχετικές γνωματεύσεις οπτικής οξύτητας-αντίληψης χρωμάτων και Τέστ Κοπώσεως – Υπέρηχο καρδιάς με γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο η ιδιώτη γιατρό

Τεστ φυσικής κατάστασης της FIFA Το επίσημο τεστ φυσικής κατάστασης για τους διαιτητές ποδοσφαίρου αποτελείται από 2 τεστ:

1ο Τεστ: Επαναληπτικά σπριντ: μετράει την ικανότητα του διαιτητή να εκτελεί επαναλαμβανόμενα σπριντ των 40 μέτρων.

2ο Τεστ: Διαλειμματικό: μετράει την ικανότητα του διαιτητή να εκτελεί μια σειρά από υψηλής έντασης δρόμους των 75 μέτρων, τα οποία ακολουθούν 25 μέτρα περπάτημα.

 Το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του τέλους του πρώτου τεστ και της αρχής του δευτέρου πρέπει να είναι 6’ με 8’ λεπτά το μέγιστο. Τα παραπάνω τεστ πρέπει να εκτελεσθούν σε στάδιο στίβου ή σε φυσικό/τεχνητό γήπεδο ποδοσφαίρου. Απαγορεύεται η χρήση αθλητικών παπουτσιών με καρφιά (spikes) κατά την εκτέλεση των τεστ

Τεστ 1: Ικανότητα επαναλαμβανόμενων sprint – Ταχύτητα: (Διαδικασία)

1. Ηλεκτρονικές πύλες με χρονόμετρο (φωτοκύτταρα) πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να μετρήσουμε τα σπριντ. Οι πύλες δεν πρέπει να τοποθετηθούν πάνω από 100 εκατοστά από το έδαφος. Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες πύλες, τότε πρέπει ένας εξειδικευμένος προπονητής να μετρήσει κάθε σπριντ με χρονόμετρο χειρός.

2. H πύλη εκκίνησης πρέπει να τοποθετηθεί στα 0 μ. και η πύλη τερματισμού στα 40 μ. Η γραμμή εκκίνησης είναι 1 ,5 μέτρο πίσω από την πύλη εκκίνησης (όπως φαίνεται στην εικόνα).

3. Οι διαιτητές προς μέτρηση έχουν το μπροστινό τους πόδι επάνω στην γραμμή εκκίνησης. Μόλις του κάνει σινιάλο ο προπονητής ότι η πύλη είναι έτοιμη ή ότι είναι έτοιμος να του κρατήσει τον χρόνο με το χρονόμετρο χειρός, ο διαιτητής μπορεί να ξεκινήσει.

 4. Κάθε διαιτητής έχει το πολύ 60’’ (δεύτερα) διάλειμμα μεταξύ κάθε σπριντ των 6×40 μ. Κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων τους, επιστρέφουν περπατώντας στην αφετηρία.

5. Αν κάποιος σκοντάψει ή πέσει, πρέπει να του δοθεί μία επιπλέον ευκαιρία, δηλαδή άλλο ένα 40άρι για τη δίκαιη αξιολόγηση του. 6. Αν κάποιος διαιτητής αποτύχει σε ένα από τα (6) έξη 40άρια, του δίνεται και ένα έβδομο αμέσως, μετά την ολοκλήρωση του έκτου. Αν κάποιος αποτύχει σε 2 εκ των επτά από τα 40άρια, έχει αποτύχει στο τεστ.

 Τεστ 1: Χρόνοι αναφοράς για  διαιτητές

1. Διαιτητές 1ης και 2ης κατηγορίας όριο 6.00 sec σε κάθε επανάληψη

2. Διαιτητές 3ης κατηγορίας όριο 6.10 sec σε κάθε επανάληψη

 3. Διαιτητές 4ης κατηγορίας όριο 6.20 sec σε κάθε επανάληψη

 4. Διαιτητές 5ης κατηγορίας όριο 6.30 sec σε κάθε επανάληψη

5. Διαιτητές κατηγορίας Νέων 16/17 χρονών όριο 6.40 sec σε κάθε επανάληψη

6. Διαιτητές κατηγορίας Νέων 14/15 χρονών όριο 6.60 sec σε κάθε επανάληψη

 

Τεστ 2: Διαλειμματικό τέστ – Αντοχή : (Διαδικασία)

1. Οι διαιτητές 1 ης και 2ης κατηγορίας πρέπει να ολοκληρώσουν τουλάχιστον 48×75 μ. τρεξίματος υψηλής έντασης τα οποία ακολουθούν 25 μέτρα περπάτημα. Αυτό ισούται με τουλάχιστον 4.800 μ. ή 12 γύρους σε στάδιο στίβου. Οι διαιτητές όλων των άλλων κατηγοριών πρέπει να ολοκληρώσουν τουλάχιστον 40×75 μ. τρεξίματος υψηλής έντασης τα οποία ακολουθούν 25 μέτρα περπάτημα. Αυτό ισούται με τουλάχιστον 4.000 μ. ή 10 γύρους σε στάδιο στίβου. Οι κατηγορίες νέων και νεανίδων 16/17 ετών έχουν υποχρέωση για 8 γύρους σε στάδιο στίβου και 14/15 ετών έχουν υποχρέωση για 6 γύρους σε στάδιο στίβου. Ο ρυθμός υπαγορεύεται από το αρχείο ήχου και οι χρόνοι ολοκλήρωσης ποικίλουν, ανάλογα με την κατηγορία. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο αρχείο ήχου, τότε ένας εξειδικευμένος προπονητής μπορεί να χρησιμοποιήσει χρονόμετρο και σφυρίχτρα για να σας κατευθύνει ανάλογα με τον ρυθμό.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply