Connect with us

Κύπελλο Γ’ Εθνική

Η πρόκριση στην Αχαϊκή

Published

on

Το ματς που αφορούσε τον πρώτο από τους δυο ημιτελικούς και έλαβε χώρα στο γήπεδο του Άργους ήταν εκείνο ανάμεσα στην Αχαϊκή και την Κηφισιά, με την ομάδα από την Κάτω Αχαγιά να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής επικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 (1-1 κανονική διάρκεια).

Σε ακόμη ένα παιχνίδι τη φετινή σεζόν οι νεοφώτιστοι οφείλουν πολλά στην μεγάλη κλάση το τερματοφύλακα, Δρακόπουλου ο οποίος κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι του Ρεντζή και να οδηγήσει την ομάδα του στον μεγάλο τελικό του θεσμού, όντας μάλιστα από τους καλύτερους του αγώνα.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα του Μαρκου Μαυρομάτη είχε εξαιρετική παρουσία στο γήπεδο αφού θα μπορούσε πέρα από το γκολ που πέτυχε να φτάσει στην πρόκριση όμως ατύχησε στην ψυχοθφόρο διαδικασία.

Στο α’ μέρος η Κηφισια ξεκίνησε πολύ δυνατά προσπαθώντας να πιέσει σε όλους τους χώρους την Αχαϊκή και να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Σε μεγάλο βαθμό ο σύλλογος των βορείων προαστίων τα κατάφερε, ζητώντας μάλιστα πέναλτι στο 6′ σε ανατροπή του Φαρινόλα από τον Πετρόπουλο όπως ο διαιτητής υπέδειξε τη συνέχεια του αγώνα.

Λίγα λεπτά αργότερα ωστόσο το συγκρότημα του Μάρκου Μαυρομάτη κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με την ψυχολογία των ‘κυανόλευκων’ να ανεβαίνει κατακόρυφα. Παρ’ όλα αυτά στη συνέχεια η Κηφισιά δεν κατάφερε να απειλήσει όπως θα ήθελε με την Αχαϊκή να έχει καλή στιγμή με τον Μικελάτο στο 44′. Στα πρώτα λεπτά η Αχαϊκή μπήκε δυνατά και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με τη ‘χρυση’ αλλαγή του Αλέξη Γαβριλόπουλου, Κωστούλα.Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, με την έναρξη της παράτασης να δείχνει ότι η Κηφισιά θα προσπαθήσει να πιέσει χωρίς ωστόσο να μπορέσει να σημειώσει κάποιο τέρμα.

Στο β’ μέρος της παράτασης η Αχαϊκή ισορρόπησε ωστόσο η Κηφισιά δεν επέτρεψε να σημειωθεί κάτι το αξιόλογο μπροστά από την εστία του Καλδέλη με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Για την Κηφισιά ευστόχησε στο ξεκίνημα οι Καρακώστας, του Ρεντζή το απέκρουσε ο Δρακόπουλος, ενώ ευστόχησαν οι Σπηλιωτάκης, Γκέζος και Τεγούσης.

Στα πρώτα πέντε της Αχαϊκής οι Κωνσταντινόπουλος, Λαμπρόπουλος και Μικελάτος ευστόχησαν, ο Κωστούλας νικήθηκε από τον Καλδέλη για να κάνει το 4-4 ο Γεωργόπουλος.

Στα νοκ άουτ πέναλτι, ο Ταμπάκης έστειλε τη μπάλα άουτ για την αθηναϊκή ομάδα, για να δώσει την πρόκριση στην Αχαϊκή ο Αγγελόπουλος, στο τελικό 5-4.

ΣΚΟΡΕΡ: 55′ Κωστούλας – 20′ Σουλελές

Αχαϊκή (Αλέξης Γαβριλόπουλος): Δρακόπουλος, Ντάζος (54′ Ρουμπάτος), Στεφανόπουλος, Πετρόπουλος, Ρίλντι, Κωνσταντινόπουλος, Γεωργόπουλος, Αγγελόπουλος, Μικελάτος, Λαμπρόπουλος, Αποστολόπουλος (46′ Κωστούλα).

Κηφισιά (Μάρκος Μαυρομάτης): Καλδέλης, Χαλκιάς. Ταμπάκης, Τεγούσης, Καρακώστας, Μεταλλινός, Μουσταφίδης (83′ Κυριαζής), Σάμιος (75′ Σπηλιωτάκης), Ρέντζης, Σουλελές (113′ Γκέζος), Φαρινόλα.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply