Connect with us

7ος Όμιλος

Νίκη για Αιολικό,1-0 την Χαλκίδα

Published

on

Σημαντική από κάθε άποψη νίκη κατέκτησε ο Αιολικός κόντρα στη Χαλκίδα, στο κλείσιμο του Α’ Γύρου στον 7ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής. Σκόρερ της αναμέτρησης ο Θέμης Ποτουρίδης, με την ομάδα του Απόστολου Στύλου να έχει και τρία δοκάρια.

Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Αιολικός δημιούργησε την πρώτη απειλητική στιγμή στο ματς, όταν ο Βεζιρτζόγλου μπήκε στην αντίπαλη περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Ανδρούτσου. Η Χαλκίδα απάντησε στο 14′ με ένα σουτ του Χαραλαμπίδη εκτός περιοχής, που μπλόκαρε ο Κουμπάς με διπλή προσπάθεια. Στο 22ο λεπτό η ομάδα της Μυτιλήνης αναπτύχθηκε όμορφα από τα δεξιά και ο Τσουβαλτσίδης σέντραρε στην καρδιά της περιοχής, αλλά η κεφαλιά του Ποτουρίδη έφυγε ψηλά άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και στο 36′ ο Σταματούκος είδε τον Κουμπά να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 38′ ο Ποτουρίδης είδε την μπάλα να έρχεται από πολύ ψηλά και προσπάθησε με μακρινή κεφαλιά να νικήσει τον τερματοφύλακα, αλλά αστόχησε. Στο 42′ ο Βεζιρτζόγλου σκόραρε μέρα από κάθετη πάσα του Ποτουρίδη, νικώντας με δύσκολο πλασέ πέφτοντας τον Ανδρούτσο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ σε μια φάση που ο επιθετικός του Αιολικού δεν καλυπτόταν στο όριο. Στο 44′ ο Τσουβαλτσίδης κυνήγησε μια προωθημένη πάσα, αλλά ο τερματοφύλακας της Χαλκίδας βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Αιολικός έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Βουτσιώτη ο Ποτουρίδης έπιασε ανάποδο σουτ, αλλά ο Ανδρούτσος μπλόκαρε σταθερά. Οι παίκτες του Στύλου γυρόφερναν το 1-0 και στο 49ο λεπτό τα κατάφεραν έστω και με περιπετειώδη τρόπο. Σκόρερ ο Ποτουρίδης με δυνατό σουτ, αφού πρώτα προηγήθηκε δοκάρι του Τσουβαλτσίδη με τον Ανδρούτσο εξουδετερωμένο, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού στις εξέδρες.

Το ματς άνοιξε μετά το γκολ και η μπάλα πήγαινε κυριολεκτικά πάνω – κάτω. Η Χαλκίδα έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 68′ αλλά το πλασέ του Νυφαδόπουλο (που πέρυσι φόρεσε τη φανέλα του Αιολικού) αποκρούστηκε στη γραμμή από τον Τσουβαλτσίδη. Στο τελευταίο 15λεπτο ο Απόστολος Στύλος θωράκισε τη μεσαία γραμμή, περνώντας τον Τσομπανέλλη αντί του Ποτουρίδη, ενώ λίγο νωρίτερα είχε κάνει μια ακόμα κίνηση με την είσοδο του Τιάγκο Λαρανζέιρα αντί του Αδαμόπουλο, οπισθοχωρώντας ταυτόχρονα τον Τσουβαλτσίδη.

Στο 82′ ο Αιολικός είχε και τρίτο δοκάρι σε σουτ του Βαλιού και το ματς στα τελευταία λεπτά έγινε θρίλερ, αφού το 1-0 παρέμενε εύθραυστο. Στο 87′ μάλιστα η Χαλκίδα σκόραρε με τον Χαραλαμπίδη αλλά υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ χωρίς διαμαρτυρίες. Στις καθυστερήσεις ο Μπασινάς προσπάθησε να πλασάρει από δύσκολη θέση αλλά ο Κουμπάς ήταν σε ετοιμότητα.

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Απ. Στύλος): Κουμπάς, Αδαμόπουλος (57′ Τιάγκο Λαρανζέιρα), Κρητικός, Τάχιας, Βαλιός, Κατσίκης, Τσουβαλτσίδης, Βουτσιώτης, Ποτουρίδης (75′ Τσομπανέλλης), Βεζιρτζόγλου (88′ Παπαδόπουλος), Βουτσιώτης (92′ Σεφουλάι)

ΧΑΛΚΙΔΑ (Λύγκος): Ανδρούτσος, Δούλος, Γιαλαμίδης, Σχίζας, Μπουζούρας, Πατερίτσας, Ντάμπος (90′ Μήλιος), Νυφαδόπουλος (77′ Τόλης), Παπαδάκης, Χαραλαμπίδης (88′ Παλαιολόγος), Σταματούκος (62′ Μπασινάς)