Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Μετά από 12 χρόνια αποχωρεί από τον Ερμή Κορυδαλλού ο Μανώλης Τσατσαρωνάκης . Σημαντική φυσιογνωμία για τον σύλλογο και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο . «Όλη η μαγεία είναι να ξέρεις να φεύγεις κατάλληλη στιγμή » δήλωσε ο  έμπειρος ποδοσφαιριστής που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον« μεγάλο Ξηράκαρο » .  Τον τεράστιο  Γιώργο Ξηράκη. Μια σπουδαία προσωπικότητα που έφυγε  πολύ νωρίς  από κοντά μας . Τον επόμενο μήνα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του . Κι όμως ο αείμνηστος Γιώργος στο μικρό πέρασμα του από την ΕΠΣΠ και το Πειραϊκό ποδόσφαιρο  έκανε ορισμένες σημαντικές καινοτομίες. Δική του ιδέα ήταν η δημιουργία των μπαράζ ( play off και play out ) μετά το πέρας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος . Δική του ιδέα ήταν η  αύξηση των αγώνων των πρωταθλημάτων υποδομής . Και φυσικά αυτός ήταν που αναβάθμισε τον Ερμή. Η απουσία του εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα αισθητή από το Πειραϊκό ποδόσφαιρο …..

Για μια ακόμα χρονιά και για  ένα πολύ σημαντικό λόγο αγωνίστηκαν χθες οι Μικτές βετεράνων ποδοσφαιριστών Πειραιά και Αθήνας. Έναν  αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Χαμοστέρνας στον Ταύρο  και είχε φιλανθρωπικό  χαρακτήρα αφού , τα έσοδα διατέθηκαν  για την  Ένωση  Εικαστικών Λάνασσα υπέρ φορέων καρκινοπαθών. Οι δυο Ενώσεις Βετεράνων διέθεσαν από το ταμείο αλληλοβοηθείας που  έχουν  ένα σημαντικό ποσό  για τον σκοπό αυτό . Αγωνιστικά η Μικτή Πειραιά με σκόρερς τους Αταγιάν ( έχασε και πέναλτι)  Μαυροειδή, επικράτησε με 2-1 της Αθήνας. Ακολούθησε συνεστίαση με σουβλάκια  στο κυλικείο « Ήπειρος » που βρίσκεται μέσα στο γήπεδο και ανήκει στον φίλο Αντώνη Τσάτσο….

.Έβγαλε διοίκηση  ο Αργοναύτης που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Παράλληλα επειδή «στη βράση κολλάει το σίδερο»   ήλθε σε επαφή ,με τον έμπειρο προπονητή    Στέφανο Μεϊμάρογλου και τα βρήκαν σε όλα . Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η πρόσληψη του….

Για ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής και αντικειμένων κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους Νέους Ευγενείας στα play off , τιμωρήθηκε ο Αστέρας Κερατσινίου . To πρόστιμο είναι 100 € , το οποίο όμως διπλασιάζεται στα 200 λόγω υποτροπής. Και φυσικά τα χρήματα αυτά θα βγουν από το ταμείο του συλλόγου. Δεν είναι κρίμα να πληρώνει το σωματείο τις ανοησίες κάποιων ;;;….

Τελικά ο Αετός Κορυδαλλού ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ τον νέο του προπονητή . Που δεν είναι άλλος από τον Λουκά Κάλλα. Κάτι που είχε  γράψει αυτή εδώ η  στήλη σε στυλ… σταυρόλεξου( ένα γράμμα έλειπε) ενώ τον αναφέραμε  – ολοκληρωμένα – και από την εκπομπή του dailytvradio.gr την περασμένη Δευτέρα . Κάλλιο αργά λοιπόν παρά ποτέ ….

Την προσεχή Δευτέρα 11 Ιουνίου και από ώρες  19:00 – 21:00 στο Δ.Α.Κ. Κορυδαλλού, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της Ακαδημίας  του Αετού Κορυδαλλού  για την φετινή ποδοσφαιρική χρονιά, που λήγει τέλος Ιουνίου.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει αγώνες επίδειξης  όλων των τμημάτων, χορευτικά, βραβεύσεις αθλητών και πολλά άλλα χάπενινγκ. Το παρόν θα δώσουν , όπως κάθε χρόνο , εκτός από όλους τους αθλητές και οι γονείς τους…..

Εδώ οι περισσότερες ομάδες κάνουν «αμάν » για να βγάλουν διοίκηση  και υπάρχουν σύλλογοι στον Πειραιά που έχουν αντιπολίτευση . Μα είναι δυνατόν; Και δεν μιλάω για μια ομάδα που μπορεί να πάει το μυαλό σας, αλλά για περισσότερες . Δυστυχώς..….

Στην πανέμορφη περιοχή του  Πλαταμώνα βρίσκεται ο έμπειρος ποδοσφαιριστής του Ερμή Κορυδαλλού Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Συνδυάζοντας το τερπνό μετά του ωφελίμου . Εκεί ασχολείται επιχειρηματικά με το κατάστημα που διατηρεί η σύζυγος του με τουριστικά είδη , ενώ παράλληλα  έχει δώσει το βάρος του  στο ψάρεμα , αφού , όπως λέει ο ίδιος είναι δεινός ψαράς. Χώρια ότι έχει μάθει να μιλάει και Σέρβικα , αφού οι περισσότεροι τουρίστες στην περιοχή είναι από την γειτονική χώρα….

Τα παιχνίδια της μοίρας . Πως τα φέρνει λοιπόν η ζωή καμία φορά . Ποδοσφαιριστής πήγε σε ομάδα Α’ Πειραιά την περίοδο 2016- 2017  και συγκεκριμένα τον Γενάρη. Στο τέλος της χρονιάς η ομάδα υποβιβάστηκε . Ο ίδιος ο παίκτης την περίοδο που έληξε (2017-2018)  πήρε μεταγραφή για ομάδα Β’ Κατηγορίας . Αποτέλεσμα ήταν να υποβιβαστεί κι αυτή στη Γ’ Πειραιά .  Δεν ξέρω αν πρέπει να του απονεμηθεί ο τίτλος του …γκαντέμη, αλλά δεν πρόκειται να κοινοποιήσω το όνομα του . Μην το κάψω το παλικάρι ενόψει μεταγραφών.  Άλλωστε υπάρχουν αρκετοί   προληπτικοί στον χώρο μας …..

Γράφτηκε κάπου ότι ο Γιώργος Ματθαίου συνεχίζει στα Αστέρια Δραπετσώνας. Μην βάζετε στοίχημα γι’ αυτό, γιατί ενδέχεται να το χάσετε…