Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Η ένατη αγωνιστική έχει αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια .

Στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας ξεχωρίζει το μεγάλο σημερινό ντέρμπι ανάμεσα στην πρωτοπόρο και αήττητη Χαραυγή και τον δεύτερο και ανεβασμένο Αίαντα Σαλαμίνας  που ακολουθεί 4 βαθμούς πίσω. Τους φιλοξενούμενους θα κοουτσάρει ο Νεκτάριος Σοκολάκης , γυμναστής και συνεργάτης του Στέλιου Βογιατζή που παραιτήθηκε προχθές….

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το παιχνίδι της -επίσης δεύτερης- Θύελλας Μοσχάτου με την πάντα υπολογίσιμη Αμφιάλη…..

Στον 2ο όμιλο η ΑΕ Μοσχάτου  αγωνίζεται στον Κορυδαλλό με την Κύπρο , ενώ ο ΑΟ Καραβάς υποδέχεται στο Ρέντη την Δόξα Πειραιά . Λογικά και οι δυο δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας της ΑΕ Μαύρου Αετoύ Ολυμπιάδας – ΑΕ Περάματος .

Στην Β’ Κατηγορία και στον 1ο όμιλο δεσπόζει το ντέρμπι  κορυφής ανάμεσα στον Άρη Αμφιάλης και τον Ολυμπιακό Περάματος  . Ο Πειραϊκός που ακολουθεί ένα  βαθμό πίσω , δοκιμάζεται εκτός έδρας με τον ισχυρό Αστέρα Νίκαιας ..

Στον 2ο όμιλο οι τρεις πρωτοπόροι Νίκη Ρέντη, Ένωση Καμινίων , Αστέρας Κερατσινίου αγωνίζονται εκτός έδρας με Πανφαληρικό ,Φιλάθλους, ΑΟΚ Φαλήρου αντίστοιχα……

Τα δυο μεγάλα ντέρμπι του Σαββατοκύριακου  θα διευθύνει ο Κοσμάς Ιωαννίδης. Χαραυγή – Αίας σήμερα για την Α’ Κατηγορία και Άρης Αμφιάλης – Ολυμπιακός Περάματος αύριο για την Β’ .

Δυο παιχνίδια της Α’ Κατηγορίας σήμερα και αύριο σφυρίζουν οι Ορφανός, Μπαλαχούτης, Ντουμιτρέσκου ενώ δυο Β’ διαιτητεύουν οι Ανθόπουλος, Δαμιανάκης , Γεωργόπουλος …..

Σήμερα παραδίδεται το γήπεδο Κορυδαλλού . Από την Δευτέρα  οι ομάδες θα μπορούν να προπονούνται κανονικά εκεί.  Το ταρτάν είναι έτοιμο , αλλά απομένει μόνο η διαγράμμιση .  Οπότε το κοινό που περιμένει για να ξεκινήσει το τρέξιμο, θα πρέπει να περιμένει μερικές μέρες ακόμα….

Ιδιαίτερη αίσθηση   προκάλεσαν τα όσα δήλωσε ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΠ και πρόεδρος των Επιτροπών Μικτών ομάδων και Υποδομών Απόστολος Μαρούλης  στην τηλεοπτική εκπομπή του Nfstudiosports tv που μπορείτε να παρακολουθήσετε από τα κανάλια του You tube . Αναφέρθηκε στα γηπεδικά προβλήματα που υπάρχουν στα πρωταθλήματα υποδομών  καθώς και στις Μικτές . Για την εκπομπή και τα όσα ειπώθηκαν το μέλος των Επιτροπών Υποδομών και Μικτών  Σταύρος Μορφόπουλος  ανέφερε :

«Στην χθεσινή συνέντευξη της εκπομπής σου με παρόντα τον πρόεδρο της Επιτροπής Υποδομών της Ένωσης Πειραιά έγιναν γνωστά με σωστό τρόπο και κατεύθυνση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Όλες οι αναφορές έδειξαν το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων γηπεδικών οργάνωσης λειτουργίας ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά οι υποδομές στον Πειραιά. Ελπίζω να είδαν αρκετοί αυτή την αξιόλογη εκπομπή και με ενδιαφέρον πραγματικό να προβληματίστηκαν από τα λεγόμενα. Η καλοπροαίρετη κριτική είναι γόνιμη είναι Δημοκρατία και μόνο έτσι πάς μπροστά. Η γόνιμη όμως και όχι αυτή που να έχουμε να λέμε. Να αγωνιζόμαστε καθημερινά από τον χρόνο που μας απομένει σε όλους για ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά και περισσότερο για τον μελλοντικό ποδοσφαιρικό Πειραιά. »….

Απέναντι στην Κύπρο Κορυδαλλού την  ομάδα που προπονούσε  πέρυσι, αλλά και παλαιότερα  , θα βρεθεί σήμερα  ο τεχνικός της ΑΕ Μοσχάτου Νίκος Κούστας. Όμως η σημερινή Κύπρος δεν έχει καμία σχέση με αυτή των προηγούμενων χρόνων ….

Κάτι μου λέει πως ο ένας από τους υποψήφιους προπονητές για τον Αίαντα , θα είναι σήμερα στη Χαραυγή….

Την Δευτέρα στις 8 το βράδυ ο Ηρακλής Νίκαιας θα εγκαινιάσει τα νέα του καλαίσθητα  και εντυπωσιακά αποδυτήρια στο γήπεδο « Παντελής Νικολαΐδης » . Αποδυτήρια που κατασκευάστηκαν με έξοδα του σωματείου .

Σύντομα θα είναι και τα αποδυτήρια του Αετού Κορυδαλλού . Που θα είναι το κάτι άλλο όχι μόνο στα Πειραϊκά χρονικά, αλλά και πανελλήνια. Λίγη υπομονή…

Απόψε είναι η ετήσια χοροεσπερίδα των βετεράνων της Προοδευτικής στην αίθουσα εκδηλώσεων DREAN HALL ( Αθανασίου Διάκου 78 στο Σχιστό Κορυδαλλού .

Την προσεχή Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί για 16η συνεχή χρονιά στο γήπεδο της Νίκαιας ο αγώνας των παλαιμάχων της Προοδευτικής και της ΑΕΚ . Ένας αγώνας –θεσμός  που γίνεται στη μνήμη του γκολκίπερ  Γιώργου Δαδίτσου   ο οποίος αγωνίστηκε και στις δυο ομάδες.  Ένας  σπουδαίος φίλος  και άνθρωπος που πρόσφερε πολλά στο ποδόσφαιρο και δεν θα ξεχαστεί ποτέ….

Τρίτωσε το καλό για τον γνωστό προπονητή και βετεράνο ποδοσφαιριστή Γιώργο Κωττάκη. Μετά τις κόρες του Κωνσταντίνα και Χρύσα , έγινε παππούς και από την μικρότερη θυγατέρα του την Ματούλα που έφερε στον κόσμο ένα πανέμορφο και υγιέστατο κοριτσάκι.  Στον φίλο Γιώργο , αλλά και τους ευτυχείς γονείς Ανδρέα και Ματούλα , τις καλύτερες ευχές μας . Να τους ζήσει η κοράκλα !!!!

Ένας αγώνας ποδοσφαίρου  αγάπης και στήριξης για παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου » θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο γήπεδο Μοσχάτου. Θα παίξουν οι ομάδες των Σταθερών Συγκοινωνιών ( ΣΤΑ.ΣΥ.)  και  των ΙΕΚ ΑΛΦΑ. Θα συμμετάσχουν αρκετοί βετεράνοι ποδοσφαιριστές αλλά και γνωστοί Καλλιτέχνες . Νωρίτερα στις 11 θα διεξαχθεί τουρνουά ακαδημιών .  Θα πρέπει όλοι να στηρίξουμε  αυτή την προσπάθεια και το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο  που  πραγματοποιεί ο πατήρ Αντώνιος  από την Κιβωτό του Κόσμου…..