Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Αρκετές οι  «πρωτιές» αυτής της εβδομάδας . Πρώτη νίκη για Ένωση Α.Α. Ρέντη , Αστέρια Δραπετσώνας και για Νέο Ικόνιο που ανέπνευσαν βαθμολογικά . Αντίθετα την πρώτη ήττα γνώρισε η Νίκη Ρέντη, μια ήττα που την «γκρέμισε » από την κορυφή….

Η διαφορά της πρωτοπόρου και αήττητης Χαραυγής από την δεύτερη Θύελλα Μοσχάτου  μειώθηκε στους δυο βαθμούς μετά την ισοπαλία της 2-2 με τον Ίκαρο Καλλιθέας . Για το παιχνίδι όμως αυτό  η Χαραυγή κατέθεσε ένσταση . Για τον γκολκίπερ του Ικάρου Εμμανουήλ Βασίλειο του Αθανασίου. Του οποίου το δελτίο αθλητικής ιδιότητας γράφει Εμμανουήλ Αθανάσιος του Βασιλείου!!! Είναι το ίδιο πρόσωπο !!Ένα λάθος που προυπήρχε . Από παλιά . Από τότε που αγωνιζόταν στη Χαραυγή πριν από δυο χρόνια .Και γι ‘αυτό και το ήξεραν οι άνθρωποι της Χαραυγής. Δηλαδή ο Σωκράτης . Λάθος λοιπόν. Από αβλεψία ή αμέλεια ; Να δεχτούμε ότι έγινε  από την ΕΠΟ .  Δεν μπορούσαν να το διορθώσουν οι υπεύθυνοι  της ομάδας ;; Τέλος πάντων . Είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει  τις επόμενες μέρες . Και το πιθανότερο είναι να φτάσει και στην Ομοσπονδία η έφεση . Όποια κι αν είναι η πρωτόδικη απόφαση…..

Όταν γίνεται η κλήρωση του πρωταθλήματος το Καλοκαίρι , ανακοινώνονται και οι αργίες όλης της χρονιάς. Όλοι δηλαδή γνώριζαν ότι έχει πλήρη αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 22/23 Δεκεμβρίου και ρεπό τις εβδομάδες της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων . Θεωρούμε λοιπόν αδικαιολόγητες τις διαμαρτυρίες κάποιων σωματείων λόγω άγνοιας   για αναβολή  τώρα. Αν είναι δυνατόν….

Αίσθηση προκάλεσε το 7-0 της ΑΕ Μοσχάτου επί του Ατρόμητου Κερατσινίου . Ένα αποτέλεσμα που σχολιάστηκε ιδιαίτερα για διαφόρους λόγους . Ο προπονητής της νικήτριας ομάδας Νίκος Κούστας σε μια προσπάθεια να ανακόψει τον ρυθμό της ομάδας τους έβγαλε από το παιχνίδι δυο κορυφαίους παίκτες του , τον Σιδηρόπουλο και τον Νιζάμη  και συνέχισε με εννέα . Κάποιοι το είπαν κίνηση καλής θέλησης , κάποιοι άλλοι fair play . Άλλοι αναρωτήθηκαν γιατί έφτασαν μέχρι τα επτά και δεν σταμάτησαν νωρίτερα . Ορισμένοι μίλησαν ότι με την αποχώρηση των δυο παικτών έγινε διακωμώδηση του αθλήματος !!!Ο καθένας λέει ότι θέλει . Ας δούμε όμως τι λέει και ο  πρόεδρος  του Ατρομήτου Θανάσης Μπαλαφούτης που δίνει την δική του διαφορετική εξήγηση  στο θέμα, μιλώντας εμμέσως πλην σαφώς για κίνηση διαμαρτυρίας . Μας είπε λοιπόν χαρακτηριστικά :« Από την αρχή που μας όρισαν διαιτητή τον Ντουμιτρέσκου δυσανασχέτησα. Δεν μπορεί να μας ορίζουν διαιτητή από τον οποίο τρεις εβδομάδες πριν έχουμε σοβαρά παράπονα. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τους υπευθύνους. Συνάντησα πλήρη αδιαφορία  . Δεν σήκωναν ούτε το τηλέφωνο.  Έτσι και προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα , αποφασίσαμε να κατέβουμε στο παιχνίδι, αλλά να παίξουμε τυπικά , χωρίς να προσπαθήσουμε . Χάσαμε 7-0 , αντί 17 ή 27 -0 . Ακόμα κι όταν οι αντίπαλοι μας έμειναν εννιά δεν κάναμε καμία προσπάθεια για να παλέψουμε. Ούτε ένα σουτ. Δεν μπορεί να είναι τόσο άχρηστοι οι ποδοσφαιριστές μας . Αυτό λοιπόν κάτι σημαίνει»….

Είδα τον αγώνα Αετού – Κύπρου Κορυδαλλού και την επιβλητική διαιτησία του Ηλία Σπάθα του κορυφαίου διαιτητή μας . Και αναρωτιέμαι πως αυτό το παιδί παραμένει εκτός πινάκων . Και σφυρίζουν κάποιοι άλλοι τυχάρπαστοι που κάνουν τα πρωταθλήματα άνω – κάτω . Και αναρωτιέμαι . Αν δεν είναι αυτό αδικία και μάλιστα σκανδαλώδης τότε τι  είναι ;;;…

Ο Ηλίας Σπάθας θα διευθύνει τον αυριανό αγώνα για το Κύπελλο Πειραιά , ανάμεσα στον Αμπελακιακό και τον Ερμή Κορυδαλλού που θα γίνει στο γήπεδο Σαλαμίνας στις 15.00 . Βοηθοί του είναι οι Χρήστος Κορώνας και Χαράλαμπος Μηλιδώνης . Τέταρτος ορίσθηκε ο Γιώργος Αλατσάκης.  Παρατηρητές αγώνα είναι οι Κώστας Φελλάς και Στέφανος Μουράτογλου…..

Το σκηνικό για τον ΑΣ Ποντίων επαναλήφθηκε για μια ακόμα φορά . Η ομάδα έπαιξε καλή μπάλα δημιούργησε ευκαιρίες  , αλλά στο τέλος ο ΑΟ Κορυδαλλός στην μοναδική αξιόλογη επιθετική του προσπάθεια πέτυχε το γκολ που του χάρισε τη νίκη . «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο  και μεις σε προηγούμενα παιχνίδια παίζαμε καλά και τελικά χάναμε . Μας το χρωστούσε η τύχη » δήλωσε στη στήλη  ο πρόεδρος του ΑΟ Κορυδαλλού Γιάννης Λεκάκης , ενώ λίγο πιο πέρα ο ηγέτης των Ποντίων Νίκος Κλιτσίδης  τα είχε με την γκίνια και την ατυχία της ομάδας του…

Βέβαια με αφορμή τα παραπάνω καταφέραμε και βγάλαμε τα δικά μας συμπεράσματα. Δυο νίκες έχει τώρα ο ΑΟ Κορυδαλλός  στο πρωτάθλημα . Και οι δυο επί ομάδων της Δραπετσώνας ( Αστέρια Δραπετσώνας, ΑΣ Ποντίων ) . Και οι δυο σημειώθηκαν στο γήπεδο του Κορυδαλλού. Και από τους δυο απουσίαζε λόγω εργασίας ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας Νίκος Χοχλάκης αφού τα καταστήματα ήταν ανοικτά . Αυτομάτως λοιπόν δημιουργείται …θέμα. Αφού οι υπεύθυνοι

του συλλόγου  σκέπτονται να ζητήσουν από  την

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, να είναι ανοικτά τα καταστήματα και τις Κυριακές !!!Μόνο έτσι θα κερδίζουν ..…Φυσικά και κάνουμε πλάκα . Ο Νικόλας ο Χοχλάκης είναι από τα καλύτερα παιδιά και τους πλέον δραστήριους παράγοντες στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο αφού είναι μέλος  και των επιτροπών υποδομών της ΕΠΣΠ…..